fbpx

Nastal čas, kdy můžete výrazně zvýšit své sebevědomí, pokud se nebudete bát se svými myšlenkami před druhými vystoupit

Zveřejněno: 19. 10. 2019

Od soboty nastává třináctidenní mayské období Kukuřice. V něm můžete naplno projevit nejen svou sílu, ale i schopnost využít všech příležitostí, které se vám budou nabízet. Je však nesmírně důležité, abyste neztratili svou vizi a nezapomněli na své původní dlouhodobé cíle. Nastal čas, kdy můžete výrazně zvýšit své sebevědomí, pokud se nebudete bát se svými myšlenkami před druhými vystoupit.

Pro extrovertní typy osobností to bude období plné příležitostí a budou se zřejmě cítit ve svém živlu. Pro lidi, kteří raději působí ve skrytu, to však může být období plné výzev a prozkoušení jejich odvahy se ukázat v plném světle.

Pokud vyhledáváte spíš samotu, zkuste se více otevřít lidem a sledujte své reakce.

Noc se prodlužuje a s tím může upadat přirozená sebedůvěra ve své schopnosti. Nevzdávejte se, a naopak posilte své vnitřní světlo a buďte ochotni světu ukázat, co ve vás je. Střídejte chvíle, kdy jste o samotě a kdy jste součástí nějaké skupiny lidí. Co je pro vás přirozenější a příjemnější? Samota, nebo ruch? Pokud vyhledáváte spíš samotu, zkuste se více otevřít lidem a sledujte své reakce. Na druhou stranu, když jste neustále s nějakými lidmi, vyzkoušejte procházky o samotě a vnímejte více sami sebe.

Jak si prožít sex

Co se týká vašeho fyzického těla, probuďte v sobě vášeň a zaměřte se na svou sexualitu. Jste v této oblasti opravdu spokojeni? Vyzkoušejte něco nového, ale zároveň ctěte svou vlastní integritu. Buďte otevření novým způsobům prožívání, ale buďte opatrní. Sex může být jak hluboce léčivý, tak zraňující. Prozkoumejte své fyzické i citové potřeby a najděte se svým partnerem společnou řeč. Cvičte pravidelně jógu, která vám může pomoci jak zkvalitnit prožitky v sexu, tak kultivovat sílu, ze které jsme všichni stvořeni. Co se týká vašich projektů, nastal čas ukázat druhým, po čem nejvíc toužíte.

Zkuste vstupovat do opačné dynamiky, než na kterou jste zvyklí, a možná se vám otevřou neočekávané příležitosti.

V rovině mysli se snažte být pružnější. Doplňte si vzdělání, které vám může otevřít dveře k lepším příležitostem. Pokud vaše angličtina pokulhává, vyzkoušejte nový kurz, nebo se na nějaký přihlaste. Záleží na tom, abyste rozeznali, co je pro vás zrovna teď to nejdůležitější. Pozorujte svou mysl, a pokud objevíte, že zastáváte určitá pevná stanoviska, aniž byste přesně věděli proč, zkuste být otevřenější novým přístupům, kterých je v dnešní době opravdu mnoho. Zamyslete se nad tím, jestli ve svém zaměstnání zastáváte spíš pasivní nebo aktivní roli. Zkuste vstupovat do opačné dynamiky, než na kterou jste zvyklí, a možná se vám otevřou neočekávané příležitosti. Projevte své vůdčí dovednosti, nebo se je začněte učit.

Jak na vztahy

Co se týká vztahů, zamyslete se nad tím, zda druhým neubližujete tím, že jste příliš pasivní, nebo naopak příliš expanzivní. Zkuste najít rovnováhu mezi těmito dvěma extrémy. Jelikož jsme rovněž v čase Štíra, zaměřte se především na váš sexuální život a na to, jakou roli hraje ve vašem vztahu. Pokud váš oheň uhasíná, může hrozit vychladnutí i vašemu vztahu a jeho proměna v přátelství, což může následně váš vztah ohrozit.

Aktivně se věnujte duchovním nebo seberozvojovým cvičením a buďte ve svých činech dostatečně rozhodní.

Oživte nejen vášeň vašeho fyzického těla, ale snažte se svému partnerovi více přizpůsobit i v jiných oblastech života, a to zvláště, pokud jste příliš tvrdohlaví. A stůjte si více za svými vnitřními hodnotami, pokud jste příliš ovlivnitelní. Najděte rovnováhu, která je pro každý partnerský vztah požehnáním a jistou podmínkou jeho trvalosti.

V rovině ducha nastalo velmi plodné období, ve kterém se můžete opět naladit na hlubší potřeby vaší duše. Dejte průchod své životní vášni, a pokud ji ještě neznáte, objevte ji. Využijte všech příležitostí, které se vám budou nabízet, a pokud uvidíte společnou cestu s osudy druhých, chopte se těchto příležitostí, které mohou výrazně zrychlit vaši životní cestu. Aktivně se věnujte duchovním nebo seberozvojovým cvičením a buďte ve svých činech dostatečně rozhodní. Pamatujte, že k úspěchu existují dva typy odvahy. První je odvaha začít a ta druhá je odvaha vytrvat.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Znám svou životní vášeň?
  • Jaké příležitosti se mi nabízejí v mém zaměstnání?
  • Jak mohu posílit své vůdčí schopnosti?
  • Umím druhým říct „ne“ bez pocitu viny?

Doporučené aktivity pro toto období:

  • Naučte se být rozhodní i flexibilní zároveň.
  • Učiňte své tělo pevným i pružným.
  • Probuďte v sobě sexuální touhy.
  • Naučte se tancovat.

Související…

Jak na úplněk v Beranu? Zaměřte se na to, co vás baví, radí mayský astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...