fbpx

Učiňte aspoň jeden krok k tomu, abyste pracovali a trávili čas s lidmi, se kterými sdílíte společný sen nebo ideál

Zveřejněno: 6. 3. 2019

Připomeňte si dnes své ideály i svou jedinečnou duchovní cestu. Ryby jsou posledním znamením zvěrokruhu, kde se vše vrací ke zdroji, ze kterého všichni vycházíme. Tento den se zamyslete nad svou vlastní spirituální cestou. Život bez vyššího smyslu ztrácí význam. Pokud ničemu nevěříte, můžete věřit aspoň v lidské dobro nebo v moudrost přírody. Každý něčemu věří, přestože to nazývá ničím. Zamyslete se tedy nad svými ideály a rozhodněte se je v životě proměnit v čin.

Přesné novoluní proběhne dnes večer v 17.05, a tak se během dne zamyslete nad tím, zda váš život odráží vaše sny. Pokud ne, rozhodněte se postupně svůj život měnit. Učiňte aspoň jeden krok k tomu, abyste pracovali a trávili čas s lidmi, se kterými sdílíte společný sen nebo ideál. Znamení Ryb v sobě probouzí jak velkou empatii, tak soucit, a tak se můžete zamyslet nad tím, kdo ve vašem okolí potřebuje opravdu pomoci. Jakmile to zjistíte, na nic nečekejte a danému člověku pomozte. Pamatujte, že každý čin se zapisuje na „neviditelný účet“, který se aktivuje vždy v nečekaných okamžicích života.

Schopnost snít

Ryby vládnou snům, a tak si připomeňte všechny sny, které vám kdy utkvěly v mysli. Možná si myslíte, že to jsou jen nesmysly, ale když se naučíte základním snovým symbolům, vše většinou dá hluboký smysl. Sny, které si pamatujete, vás mohou upozornit na důležité okamžiky vašeho každodenního života.

Snažte se i vy hlouběji ponořit do příběhů druhých lidí a možná zjistíte, že z prvotního nepochopení vznikne empatie a následně soucit.

V pravý čas se jejich smysl objeví a vy budete připraveni reagovat na okolnosti, které se vyskytnou. Můžete si pořídit snový deník. Pokud jste se již v minulosti snažili své sny zapisovat, ale vzdali jste to, začněte znovu. Vytrvalost přináší plody. Pamatujte, že práce se sny se vyplácí, protože za život jich máme skutečně hodně.

Uvědomte si jednotu života

Znamení Ryb vnímá vyšší provázanost různých souvislostí, a tak jsou lidé v tomto znamení často považování za snílky. Je to však spíš nedorozumění. Jejich citlivost a vnímavost všech živých bytostí občas velmi komplikuje jejich vnitřní život. Dokáží se totiž do druhých vcítit a pochopit cele příběh daného jedince. Neumí jen tak nikoho odsoudit, protože si jsou vědomi mnoha okolností, kterými daný člověk prošel.

Proto to bývají výborní terapeuti, léčitelé a psychologové. Snažte se i vy hlouběji ponořit do příběhů druhých lidí a možná zjistíte, že z prvotního nepochopení vznikne empatie a následně soucit. Když vnímáte vyšší souvislosti celou svou bytostí, začne ve vás růst pocit bezpodmínečné lásky ke všemu živému. To je dar, který nám znamení Ryb přináší.

Jaký je váš odkaz?

Zamyslete se nad tím, jaký odkaz tu budete chtít zanechat, až zemřete. Jaký život chcete žít? Rozhodněte se už neodkládat své sny na později, protože k nim jinak nemusí nikdy dojít. Pomáhejte druhým, ale nežijte jejich sen, pokud víte, že máte vlastní.

Zamyslete se nad tím, koho byste rádi viděli, přestože už není na tomto světě.

Pokud víte, co byste ve svém životě chtěli, musíte své myšlenky korunovat činem. Jinak se nic nestane a vaše sny se nezhmotní a vaši potomci nepoznají krásu vaší duše. Rozhodněte se jít svým dětem příkladem a snažte se naplnit své nejvyšší ideály. Nevzdávejte se, protože i neúspěšný pokus je mnohonásobně cennější než nic.

Znamení Smrti

Kombinace znamení Ryb a znamení Smrti je mocná z mnoha důvodů. Jelikož Ryby patří k nejsenzitivnějším znamením zvěrokruhu a den Smrti přeje kontaktu s předky, zamyslete se nad tím, koho byste rádi viděli, přestože už není na tomto světě.

Napište mu dopis nebo požádejte snový zdroj, aby vám pomohl k tomuto setkání. Sny nemají žádné omezení, a proto jsou úzce spojeny jak s mrtvými, tak se znamením Ryb. Pokud jste se v minulosti nestačili s někým rozloučit, můžete to udělat ve snu, který se vám bude zdát. V této rovině neexistuje žádný čas ani prostor, který by vás omezoval. Již ve starověku byly sny uznávány pro jejich léčivou a prorockou povahu.

Doporučené otázky pro tento den:

  • Žiji své ideály v každodenním životě?
  • Zdají se mi sny?
  • Čemu věřím?
  • Mohu někomu pomoci?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Rozvíjejte v sobě bezpodmínečnou lásku a empatii.
  • Zapisujte si své sny každý den.
  • Rozhodněte se své ideály korunovat činem.
  • Modlete se za své nejbližší i za ty, kteří již zemřeli.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...