fbpx

Zveřejněno: 29. 8. 2018

V období 1-Caban (Pohyb, Země), které potrvá do 10. září, se dají věci do pohybu. Pro někoho to může být požehnaná změna, pro někoho začínající nepříjemnosti. Záleží na tom, jak lpíte na věcech, lidech i situacích. Vnímejte jemné náznaky, které velké změny vždy předznamenávají. Pak měnící se okolnosti využijete ve svůj prospěch. Když však budete tvrdohlavě lpět na starém způsobu života, můžete vnímat určitou bezradnost vůči rychle se měnícímu světu. Získávejte nové informace, stýkejte se s novými lidmi a buďte otevřeni novým příležitostem.

  

Začíná nový školní rok, a přestože už většina dospělých do školy nechodí, pocítí i oni sílu nových začátků a změn, které s tímto časem souvisejí. Děti se vracejí z prázdnin a musí se připravit na nový školní rok. To samozřejmě ovlivní i jejich rodiče, a tak se budou měnit i podmínky na pracovištích. Zaměřte se tedy především na změny ve vaší práci, ale i na ty, které se týkají vašeho domova či zdraví. Hodně povinností znamená hodně stresu, což často vede k nezdravému životnímu stylu.

Pokud se věnujete nějakému druhu cvičení, ale jeho efekt už není takový, jako byl na začátku, zkuste něco nového.

Na úrovni těla si především hlídejte pravidelné přestávky, abyste se nepřepracovávali. Tělo vám bude vysílat signály, kterým naslouchejte, protože jinak můžete onemocnět. Zkuste pracovat soustředěně 20 minut a poté si dejte 10 minut odpočinek. Tímto způsobem pokračujte. Pokud se věnujete nějakému druhu cvičení, ale jeho efekt už není takový, jako byl na začátku, zkuste něco nového. To samé platí i o stravování a zacházení s penězi. Buďte bdělí a přemýšlejte, jak byste mohli dělat věci jinak.

Změna myšlení

Na úrovni mysli se zaměřte na myšlenky, které zastáváte. Nastal čas je změnit nebo rozšířit. Na vašem pracovišti může docházet ke změnám, a tak se možná budete muset naučit jinak komunikovat. Zkoušejte nové věci a nebojte se výzev. Pokud se budete snažit bránit svou stávající pozici, můžete se dostat do velkého stresu. Raději si vytvářejte nové pracovní příležitosti. Pokud vám nějaká přesvědčení dávala sílu, je možné, že pocítíte jejich oslabení. Nastal čas na nová. Cvičte se v nových afirmacích a učte se nové věci. Mysl by měla být co nejpružnější. Nevymlouvejte se na své staří a nebuďte líní. Učení však prokládejte soustředěním na vnitřní ticho, aby se informace dostaly do větší hloubky.

Když pocítíte, že šťáva mezi vámi a partnerem mizí, zkuste jít spolu do něčeho, co je pro vás oba nové.

Na úrovni vztahů se zaměřte především na své kolegiální vztahy. Je možné, že bude docházet ke změnám, které nemusí být ani pozitivní, ani negativní. Hodně lidí bude ve spěchu, a tak někteří na vás nebudou mít jednoduše čas. Nesuďte chování druhých, protože nevíte, co se za ním skrývá. Jednejte podle svých pocitů, a pokud necítíte společný náboj, zkuste jiné lidi. To se může týkat i vztahů přátelských, rodinných či partnerských. Když pocítíte, že šťáva mezi vámi a partnerem mizí, zkuste jít spolu do něčeho, co je pro vás oba nové a kde nebude mít ani jeden z vás výhodu.

Nový náhled na víru

Na úrovni ducha možná nastal pro mnohé příznivý čas udělat krok do další úrovně vývoje. Pokud jste si dlouho přáli překonat určitá vnitřní omezení, která dlouhodobě snášíte, možná zažijete osvobození, musíte ale učinit první krok k novým příležitostem, které se mnohým ukážou. Nelpěte příliš rigidně na jednom systému víry. Buďte jí věrní, aby se síla prohlubovala, ale zároveň buďte pružní, abyste neztratili kontakt s realitou. Vyzkoušejte nové meditační techniky nebo semináře. Seznamte se s lidmi, kteří praktikují jinou duchovní cestu, a pokud vám nebudou vnucovat své názory, nechte se inspirovat tím, co zaujme vaše srdce.

Uvažujte o změně práce, pokud jste v té současné opravdu nešťastní. Máte možnost se změnit a život vám pomůže.

Kombinace znamení Panny a 1-Caban (Pohyb, Země) upozorňuje především na změny jak ve vašem zdravotním stavu, tak na pracovišti. Zaměřte se tedy na nové druhy tělesného cvičení nebo léčebných procedur. Experimentujte a sledujte, co se ve vás děje. Vyzkoušejte nové diety nebo druh stravování. V práci se otevřete novým myšlenkovým přístupům. Nebo uvažujte o změně práce, pokud jste v té současné opravdu nešťastní. Máte možnost se změnit a život vám pomůže.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jakou změnu bych měl udělat?
  • Nejsem ve svých názorech příliš rigidní?
  • Vnímám signály svého těla?
  • Mám přehled o svých příjmech a výdajích?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Otevřete se novým myšlenkám v práci.
  • Choďte do neznámé společnosti a seznamujte se s lidmi.
  • Učiňte změnu, po které dlouho toužíte.
  • Pracujte s novými myšlenkovými vzorci.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...