fbpx

Opice vám radí, ať jste nevinní jako malé děti. Jen tak můžete probudit opravdovou hravost, tvořivost a dobrý smysl pro humor

Zveřejněno: 2. 8. 2018

V pátek 3. srpna začíná období 1-Chuen (Opice). Nastává čas probudit v sobě nejen vnitřní dítě, ale i vnitřního umělce. Během následujících 13 dnů se zaměřte na radost ze života a neberte se příliš vážně.

Související…

Je tu čas začít zdravě jíst, cvičit a starat se o finance, radí mayský astrolog
Robert Policar

Opice vám radí, ať jste nevinní jako malé děti. Jen tak můžete probudit opravdovou hravost, tvořivost a dobrý smysl pro humor. V tomto období se budou velmi dobře cítit i učitelé a lidé, kteří nějakým způsobem předávají druhým své znalosti. Rovněž je to skvělý čas pro studium a prohlubování svých dovedností v jakémkoliv řemeslu či vědě. Zamyslete se i nad praktickými záležitostmi, ve kterých můžete objevit nečekaná výhodná řešení.

Opice vám může pomoci přicházet na originální řešení, ze kterých může vzejít mnoho dobrého.

 

V době retrográdního Merkura, který toto třináctidenní období provází, může vyplavat na povrch spousta výzev a úkolů každodenního dne a po vás se bude chtít špetka vynalézavosti. Opice vám může pomoci přicházet na originální řešení, ze kterých může vzejít mnoho dobrého. Je jen důležité napnout své mozkové buňky a být trochu flexibilní. Dívejte se na váš život jako na souhru různých příležitostí a náhod, které se vám každým okamžikem nabízejí. Spíše reagujte, než abyste se v tomto období vrhali do nových aktivit. Reagujte však jinak než obvykle a uvidíte, že život nabere velmi zajímavý směr.

Nechte si poradit

Na úrovni těla a hmotných záležitostí si nechte poradit od odborníků, které dobře znáte. Je čas je navštívit a poradit se s nimi. Přesto dejte hlavně na svou vlastní intuici a názory druhých přijměte jen tehdy, kdy vám potvrdí vaše vlastní tušení. Zaměřte se nejen na své zdraví a fyzické cvičení, ale i na finance. Možná vám někde unikají peníze, aniž byste o tom věděli. Nebo můžete získat víc příjmů, kolem kterých slepě chodíte. Sami si zkuste najít potřebné informace a prohlubte svou finanční gramotnost. Dávejte si však pozor na podezřelé nabídky od některých lidí, kterých v tomto období může být vícero.

Nebojte se moderních technologií, které začínají mít obrovský vliv téměř na všechny důležité oblasti v životě.

Na úrovni mysli a práce vložte svou energii do prohlubování svých pracovních dovedností. Učte se intenzivněji angličtinu nebo jiný jazyk, který by se vám ve vaší profesi mohl hodit. Nebojte se moderních technologií, které začínají mít obrovský vliv téměř na všechny důležité oblasti v životě. Snažte se omezit jejich užívání, naučte se je zkrátka používat tak, aby vás jejich existence neomezovala. Ponořte se do studia svého oblíbeného předmětu zájmu a rozviňte lepší analytickou schopnost svého myšlení. Bavte se především s lidmi, kteří jsou ve svém oboru mistry, protože od nich se nejvíc naučíte. Možná mnoho z vás pocítí touhu druhým předat to, co jste se sami naučili.

Otázka vztahů

Na úrovni svých vztahů si dovolte být vynalézaví. Překvapte svého partnera něčím, o čem jste si jistí, že se mu bude líbit, ale učiňte to v neočekávané chvíli. Přečtěte si knihu o partnerství a prohlubte své znalosti, abyste se stali lepším partnerem. Když si nebudete s určitými vztahy vědět rady, nechte si poradit od odborníků. V dnešní době existuje mnoho druhů poradenství, a tak si vyberte to, co je právě aktuální. Pokud jste momentálně ve svém vztahu spokojeni, snažte se i přesto do svého vztahu vnést nový vítr. Na druhou stranu, pokud se trápíte, nastal čas, abyste z tohoto stavu vyšli a našli originální řešení.

Probuďte v sobě svého vnitřního umělce, který je úzce spojen s vaším vnitřním dítětem.

Na úrovni ducha nastal skvělý čas, kdy je dobré chodit na různé přednášky. Pokud se na to cítíte, tak můžete dokonce něco druhým předat vy sami. Probuďte rovněž v sobě svého vnitřního umělce, který je úzce spojen s vaším vnitřním dítětem. Věnujte se řemeslu, kterému jste se věnovali v dětství, nebo které jste se vždycky toužili naučit. Kreslete, tancujte, zpívejte a piště příběhy, které vás napadnou. Dovolte si hrát a vyjadřovat se bez pocitu viny a zbytečné přehnané sebekritiky. Umění může být mostem, na jehož druhém konci bude stát vaše dávno zraněné vnitřní dítě. Vezměte ho pomyslně za ruku a jděte s radostí vstříc životu.

Kombinace znamení Lva a 1-Chuen (Opice) vytváří velmi silnou dvojici, která může probudit naplno váš tvůrčí potenciál ve všech oblastech vašeho života. Jak znamení Lva, tak znamení Opice podporuje humor, tvořivost a lásku k činu. Nuda tady nemá místo, a tak se ponořte do všeho, co vás jednoduše baví. Buďte vynalézaví, tvořiví a radostní. Vyhněte se aroganci a sebestřednosti, která může ve vašem okolí vzbudit zbytečný odpor. Věnujte se řemeslu a ukažte druhým, co ve vás je. Rozviňte v sobě smysl pro humor, který druhé neuráží, ale naopak zprostředkovává nadhled a probouzí smích, který léčí.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Umím druhé bavit?
  • Jak mohu rozvinout své umělecké nadání?
  • Umím dobře zacházet s financemi?
  • Co mohu druhým předat?
  • Umím analyticky myslet?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Věnujte se nějakému řemeslu nebo umění.
  • Rozviňte v sobě schopnost analytického myšlení.
  • Ukažte druhým, co umíte.
  • Hodně studujte a své znalosti druhým předávejte.
  • Prohlubte své jazykové dovednosti.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...