fbpx

Pokud zjistíte, že všichni mají dost práce, vezměte odpovědnost do svých rukou a zorganizujte nějaké setkání, kde se pořádně pobavíte o svých vizích do budoucna

Zveřejněno: 1. 5. 2018

V prvních dvou třetinách května se zaměřte především na praktické a organizační záležitosti, týkající se vašich vizí. Vaše narozeninové předsevzetí projde zkouškou ohněm, protože vše poplyne pomaleji, než byste si přáli. Nedělejte impulsivní rozhodnutí ve svém zaměstnání a raději se soustřeďte na své přátele. Pokud zjistíte, že všichni mají dost práce, vezměte odpovědnost do svých rukou a zorganizujte nějaké setkání, kde se pořádně pobavíte o svých vizích do budoucna.

Související…

Váhy v květnu: Užívejte život
Robert Policar

Nastal čas, kdy vašim smělým a možná utopickým vizím bude potřeba vybudovat pevnou půdu pod nohama. Nenechte se odradit různými zákazy a průtahy, které vám mohou zrcadlit určití lidé nebo úřady. Uchovejte si své vize a počkejte na příznivější okamžik, který nastane v poslední třetině května. Mezitím si jednoduše užívejte život se svými přáteli, a tak se nabízí, abyste zorganizovali nějakou větší sešlost lidí, které máte rádi.

Oslavte život v plné parádě

V mayském období 1-Ahau (Slunce, Květina), které začíná od 4. – 16. května se zaměřte především na krásy života a vaše přátele. V práci dělejte jen to, co je nutné, aby vaše vize mohla žít dál. Choďte na koncerty nebo podobné události, kde se setkává mnoho odlišných lidí. Především se zaměřte na přátele, které znáte již dlouho a cítíte se s nimi pohodově. Někteří lidé vás mohou konfrontovat s vašimi životními přístupy, a tak je vnímejte jen jako „kouřová zrcadla“, která vám mohou ukázat něco, čeho jste si nevšimli. Nemusíte je však brát příliš vážně. Jelikož znáte spoustu lidí, nabízí se, abyste uspořádali nějakou sešlost, kde společně oslavíte život. Jelikož je příroda v plné síle, popřemýšlejte o akci ve volném prostranství.

Otevřete se novým pohledům na život

Od 17. – 29. května se ocitnete v mayském období 1-Ben (Kukuřice, Rákos), které po vás bude vyžadovat jistou přizpůsobivost. Záměrně choďte na místa, kde setkávají úplně jinak zaměření lidé, než na které jste zvyklí. Možná zjistíte, o co jste přišli. Buďte otevření novým pohledům na život a vnímejte srdcem, co je vám sympatické. Když budete dostatečně pružní, možná se vám otevřou nové příležitosti. Přestože působíte velmi otevřeně, jste spíš tvrdohlavé povahy, protože vaše síla spočívá ve velkém vědění, které často přesahuje běžné pohledy na život. Dávejte si pozor, abyste v některých chvílích nebyli příliš arogantní nebo všeznalí. Poučte se i od lidí, kteří žijí velmi přízemním životem. Od každého se můžete něco naučit.

Využívejte sociální sítě efektivně

Od 21. května vstoupí Slunce do vzdušného znamení Blíženců, které zlepší komunikaci všeho druhu, a život nabere obrátky, co se týká nových lidí ve vašem životě. Sledujte různé synchronicity a „náhodná“ setkání, která vám život připraví. Použijte sociální sítě k organizování různých setkání, která pro vás mohou být i pracovně výhodná. Dávejte si pozor na rozptylování a prokrastinaci, která může svádět od důležitých věcí. Zkuste používat tato média jen pro pracovní nebo organizační účely a s lidmi se raději setkávejte osobně.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jakou akci bych mohl zorganizovat?
  • Nejsem příliš názorově vyhraněný?
  • Dokážu druhým opravdu naslouchat?
  • Čím bych mohl druhým udělat radost?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Zorganizujte sraz lidí z vaší minulosti.
  • Navštěvujte lidi naprosto názorově odlišné a sledujte, co se ve vás děje.
  • Vystupte z řady, ale zbytečně druhé nešokujte.
  • Sociální sítě využívejte jen pracovně nebo pro organizaci živých setkání. 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...