fbpx

Zbavte se všeho, co nepotřebujete. Vytvořte si prostor, abyste mohli prozářit život novým světlem

Zveřejněno: 3. 4. 2018

První dvě třetiny tohoto měsíce můžete pocítit větší tlak, který vás prozkouší ve vaší sebedůvěře. Není to čas klidu, ale soustředěné akce. Buďte k sobě laskaví, ale zároveň nic neodkládejte. Zkuste si najít takové pracovní tempo, které budete moci dlouhodobě snášet. Nikam nespěchejte, ale buďte houževnatí a vytrvalí. V poslední třetině tohoto měsíce se energie uvolní a všechno bude zase o trochu harmoničtější.

Do 20. dubna bude Slunce procházet ohnivým znamením Berana, které pro vás znamená vždy určitou výzvu, protože se po vás chce rychlost, spontánnost a odvaha se ukázat. To pro mnohé z vás nejsou ty nejsilnější stránky. Velkou výzvou bude v tomto měsíci budování zdravého sebevědomí v činnostech, na kterých vám záleží. Můžete se setkat s odlišnými postoji a mocenskými boji, které nebude snadné rychle vyřešit. Naučte se brát věci tak, jak jsou, a soustřeďte se na svou pozitivní činnost. Čas hraje na vaší straně, přestože se to tak na první dojem nemusí jevit.

Související…

Váhy v dubnu: Dejte druhým jasné hranice
Robert Policar

Proveďte velký úklid

Nejdříve si ujasněte své dlouhodobé záměry a poté se rozhodněte jednat. Ještě předtím se však zbavte všeho, co ve svém životě nepotřebujete. Vytvořte si prostor, abyste mohli prozářit svůj život novým světlem. Komunikujte s druhými jasně a nedivte se, když budou odpadávat různé schůzky nebo se do nich minimálně vnese určitý zmatek. Když něčemu neporozumíte, nebojte se pro vaši jistotu ještě jednou zeptat, přestože budete jednat s velmi netrpělivými lidmi.

Uvědomte si svůj vliv na druhé lidi a snažte se ke druhým chovat tím nejzodpovědnějším možným způsobem.

Probuďte svou fyzickou energii

Do 7. dubna se ocitáme v intenzivním znamení Draka, který může probudit velkou potřebu se vyjádřit. V tomto čase se věnujte důslednému cvičení, jež by mělo být zaměřeno na posilovací cviky. Rovněž doporučuji zkusit třeba box nebo thajský box, abyste ze sebe dostali svou agresivní energii, která se může střádat a paradoxně vyvolávat pocit slabosti nebo frustrace. Když překonáte prvotní překážky, budete následně nezastavitelní. Začněte s minimálními cíli a pak postupně své výzvy zvyšujte. Uvidíte, že fyzická práce nebo intenzivní posilování vám udělá dobře nejen v tělesné rovině, ale může probudit i síly tvůrčí. Pokud ucítíte problémy v sexuální oblasti, nebojte se trpělivě pracovat na svých zábranách a blocích. Nebojte se toto téma více otevřít.

Buďte víc o samotě

Od 8. dubna vstupujeme do období Jaguára, které přeje pobývání o samotě a efektivnímu využití vlastní energie ve všech oblastech. Uvědomte si svůj vliv na druhé lidi a snažte se k druhým chovat tím nejzodpovědnějším možným způsobem. Pravidelně meditujte o samotě a mějte odvahu pohlédnout do míst, která potřebují větší rovnováhu. Číhejte jako jaguár na svou příležitost, a jakmile se objeví, vrhněte se po ní. Pravidelně cvičte, aby vaše tělo bylo silné a pružné. Tím se zbystří i vaše smysly.

Choďte do přírody

Od 21. dubna začíná období Jelena, které přeje prohlubování a předávání moudrosti a pobytu v přírodě. Navíc Slunce vstupuje do zemského znamení Býka již 20. dubna, což tento proces ještě posílí. Zaměřte se na den 30. dubna, kdy se slaví nejen starý keltský svátek Beltain, ale navíc je úplněk ve Štíru, ze kterého můžete jen získat.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Co mohu udělat pro své fyzické tělo?
  • Neztrácím se v úkolech běžného světa?
  • Jsem spokojený se svým životem?
  • Umím překonávat překážky, které mi život předkládá?
  • Jak si důvěřuji ve chvílích, kdy vše neprobíhá podle plánu?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Začněte intenzivně cvičit.
  • Pravidelně meditujte o svém životě.
  • Pobývejte v přírodě o samotě.
  • Probuďte v sobě vnitřního válečníka.
  • Zbavte se všeho, co nepoužíváte, abyste obnovili svou energii.

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...