fbpx

Naučte se řešit nesrovnalosti ihned. Nebojte se toho, že vás ostatní odsoudí nebo vás nebudou mít rádi

Zveřejněno: 3. 4. 2018

První dvě třetiny tohoto měsíce mohou být pro mnoho z vás velkou výzvou, protože se ocitáte v polovině svého osobního roku a vrcholí vaše původní plány a záměry, které jste si předsevzali v době vašich narozenin. Je velmi pravděpodobné, že vás ostatní prověří ve vašich postojích a budou se vás snažit přesvědčit, abyste ustoupili ze svých cílů. V poslední třetině měsíce se tempo světa poměrně uklidní, což vám může vyhovovat, nicméně budete muset rozvinout houževnatost při plnění praktických záležitostí a to také nemusí být snadný úkol.

Do 20. dubna bude Slunce procházet opozitním znamením Berana, které probouzí mnoho energie, a skoro každý se bude chtít prosadit a to bude výzvou především pro vás. Jelikož raději s druhými spolupracujete, než soupeříte, můžete být v tomto období trochu v nevýhodě. Zaměstnavatelé nebo lidé v nadřízených pozicích vám mohou přidělovat práci, která vám úplně nenáleží, a někteří z vás se budou muset vymezit. Buďte asertivní a nenechte se úplně druhými převálcovat. Buďte rozhodní a diplomatičtí zároveň.

Mluvte pohotově a jasně

Retrográdní Merkur může přinést do komunikace nejasnost a zmatek. Zahoďte svou rozvážnost, a když se vám něco nebude zdát, ihned se zeptejte druhé strany, jestli jste dobře rozuměli. Nenechte druhé za sebe rozhodovat, protože pak budete naštvaní jen sami na sebe. Nebojte se opakovat své stanovisko třeba pětkrát za sebou.

Pokud si nebudete jisti svou vizí jak v praktických záležitostech, tak v duchu, vyhledejte někoho, komu opravdu důvěřujete, a nechte si poradit.

Nepište partnerům zprávy nebo maily, protože je mohou špatně pochopit. Vše řešte pokud možno napřímo, abyste měli jistotu, že přenos informací byl správný. Neberte si osobně, když se zruší nějaká ta schůzka, protože to se děje kolektivně.

Přímý konflikt

Jelikož jste většinou mírné povahy, můžete se nevrhat do přímých potyček s partnerem nebo kolegy v práci. Často dlouho trpíte nespravedlnost, až to jednou vybouchne, a pak už není cesty zpět. Naučte se řešit nesrovnalosti ihned. Nebojte se toho, že vás ostatní odsoudí nebo vás nebudou mít rádi. Naopak si tím vybudujete respekt a lidé si vašeho názoru budou víc vážit. Pokud se vám něco nelíbí a druhá strana to nerespektuje, nebojte se jít do boje za spravedlnost. Možná zjistíte, že ti druzí jen nevěděli, jaký máte vlastně názor, a konfliktu nebude třeba. Nebuďte v pocitu oběti, protože tak jen oslabujete svou pozici.

Nastolte životní rovnováhu

Od 8. dubna začíná období Jaguára podle mayské kosmologie, a tak můžete nabrat sílu a učinit svůj svět o něco lepším místem k žití. Sledujte všechny oblasti života, na kterých vám záleží. Uvědomte si jejich úroveň a poté udělejte něco pro jejich zlepšení. Je možné, že budete muset někoho ze svého života vyloučit nebo minimálně omezit intenzitu styku, abyste svůj život dali do větší rovnováhy. Sledujte své negativní návyky a rozhodněte se s nimi skoncovat jednou pro vždy. Důležitý den pro vás může být novoluní v Beranu, které proběhne 16. dubna. V tento den si uvědomte stav svých největších tužeb a stav jejich naplnění.

Vyhledejte moudré muže a ženy

Od 21. dubna začíná období Jelena a zároveň Slunce již bude procházet zemským znamení Býk. Pokud si nebudete jisti svou vizí jak v praktických záležitostech, tak v duchu, vyhledejte někoho, komu opravdu důvěřujete, a nechte si poradit. Sami zauvažujte nad tím, jestli by vás těšilo vést druhé na jejich pouti životem.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jsem spokojený ve svých vztazích?
  • Dokážu se za sebe postavit?
  • Co mohu udělat pro svou duši?
  • Nejsem příliš sebekritický?
  • Jsem dostatečně rozhodný?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Otevřete s partnerem citlivá témata.
  • Dejte druhým jasné hranice.
  • Naučte se pohotově mluvit.
  • Pozorujte své bližní a naučte se předvídat jejich činy.
  • Choďte na procházky a naslouchejte svému srdci.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...