fbpx

Studujte pozorně své sny

Zveřejněno: 17. 3. 2018

Je to poslední novoluní astrologického roku, protože Ryby patří k poslednímu znamení zvěrokruhu. Je to významný den, kdy intuice a sny mohou být přímým mostem k vaší duši. Velkou výhodou je, že je sobota, takže mnoho lidí nemusí do práce a můžete využít tento čas k léčení sebe i těch nejbližších. Dovolte se ponořit do pocitu všeobjímající jednoty se vším živým. Někteří z vás mohou okusit milost v podobě vyléčení psychických ran z minulosti, pokud o to požádáte. Vyhněte se nestřídmosti a přílišnému pití alkoholu, které může být jen nevědomou touhou po spojení s vyšším principem života.

Přesné novoluní začíná kolem druhé odpoledne. Již dva dny předtím se vám mohly zdát významnější sny. Znamení Ryby je přiřazeno k chodidlům, a tak se nabízí jemná masáž této tělesné partie. Nedoporučuje se operace v těchto místech, protože bude tato oblast mnohem citlivější, než obvykle. Zkuste jemnou reflexní terapii nebo požádejte partnera, ať vám jemně stimuluje chodidla. Jezte jen zeleninu a ovoce a pijte hodně vody. Když si zacvičíte jógu, bude to skvělá investice do vašeho zdraví. Samozřejmě pak ve cvičení pokračujte, ale tento den se to prostě vyplatí. Večer se věnujte klidné meditaci a požádejte sny o vedení.

Pusťte si svou oblíbenou hudbu

Jelikož jsou Ryby velmi muzikální znamení, zkuste si zazpívat své oblíbené písně či mantry. Nebo si jen pusťte hudbu, kterou máte rádi, a sledujte, jak se vaše emoce léčí. Představte si, jak z vašeho těla i mysli odchází veškeré napětí, a vnímejte, jak se vaše tělo obnovuje a léčí zcela samo. Zapojte svůj dech, který jemně prohlubujte, a vnímejte klid, který se za chvilku objeví. Svou pozornost věnujte těm částem těla, které potřebují podpořit.

Poproste za odpuštění

Snad nejušlechtilejší vlastností znamení Ryb je schopnost empatie a odpuštění lidem, kteří jim v minulosti ublížili. Schopnost doopravdy odpustit je velmi vzácná dovednost, kterou disponují výjimeční jedinci. Samozřejmě že každý z nás tuto vlastnost má, ale u někoho trvá déle, než to doopravdy dokáže, což je pochopitelné vzhledem k intenzitě minulých zkušeností. V tento den to však může jít snadněji nám všem. Důležité je to aspoň zkusit. Snaha se počítá a jednou se to zajisté podaří.

Síla modlitby

Kdo nepochodí s odpuštěním, ať zkusí modlitbu. Modlitba je komunikačním kanálem k zázrakům života. Přejte si dokonalé zdraví jak pro sebe, tak pro své nejbližší. Svůj okruh pozitivních přání pak můžete nezávisle rozšířit i na lidi neutrální, a dokonce i na ty, které jste původně neměli rádi. Není snad lepší doby pro modlitbu, jako je novoluní v Rybách. Brány k vyšším světům jsou tenké a andělé vás uslyší jasněji. Dovolte se naučit přijímat pomoc i z jiných zdrojů. Usnadníte si tak cestu.

Naučte se řeči snů

Kdo se trochu zajímá o sny nebo lucidní snění, může být ve svém živlu. Jediné, co vám může bránit v úspěchu, je vaše vlastní zapomnětlivost. Večer si zapalte svíčku a koukejte minimálně sedm minut nepřetržitě do plamene. Nejenže se někteří z vás příjemně unaví, ale toto cvičení vám pomůže si vybavit sny lépe. Druhý den se zeptejte svých nejbližších, co se jim zdálo, a zkuste společně přijít na význam vašich snů. To pomůže nejen k rozvíjení této skvělé dovednosti, ale zároveň tak můžete obohatit komunikaci se svými nejbližšími. Možná zjistíte, že je zas tolik neznáte, jak jste si mysleli.

Mayský kalendář a znamení Eb (Cesta, Bylina)

Eb (Cesta, Bylina) vládne všem druhům léčení, ale zvláště se dobře pohybuje v léčení pomocí bylin. Zamyslete se, jaké oblasti ve vašem životě potřebují vyléčit. Ať je to cokoliv, něco pro to udělejte, ale hlavně vyslovte své přání nahlas. Každý z nás má v sobě léčivé síly, protože k tomu jsme byli zrozeni. Někdo léčí slovem, jiný rukama, další pouhou svou přítomností. Je nespočet variant, jak můžete druhé podpořit a zbavit je utrpení. Buďte však velmi citliví, protože, aby mohlo být jakékoliv léčení účinné, potřebujete odvahu, důvěru a schopnost se otevřít.

Na co si dát pozor?

Tento den se vyhněte fanatismu, alkoholu a nezodpovědnému užívání drog. Stinná stránka archetypu Ryb i Byliny je nepokorné užívání látek ke změně vnímání. Vše užívejte s pokorou, úctou a respektem jak ke své duši, tak k tělu. Tím se vyhnete negativním silám, které se mohou objevit, pokud užíváte látky lehkovážně a bez úcty. Pokud budete mít silný duchovní prožitek, sdílejte ho jen s nejbližšími přáteli. Nepřesvědčujte druhé, aby šli vaší cestou, protože ta náleží jenom vám. To platí všeobecně.

Doporučené otázky pro tento den:

  • Co v mém životě potřebuje vyléčit?
  • Jakým způsobem mohou pomoci druhým?
  • Jaké je mé největší zranění?
  • Komu nedokážu odpustit?
  • Dokážu přijímat druhé bez podmínek?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Požádejte život o milost v záležitostech, které vás trápí.
  • Věnujte se léčení sebe i druhých formou, která je vám šita na míru.
  • Namasírujte svému partnerovi chodidla.
  • Zkuste odpustit někomu, o kom víte, že to není snadné.

 

foto: Pexels.com

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...