fbpx

Zveřejněno: 14. 3. 2018

Podle mayského období vstupujeme do období 1-Lamat (Králík). Nastává období, kdy se můžete naplno ponořit do kreativity, radosti ze života a užívání si svých smyslů. Nebuďte příliš vážní, protože čas na planetě Zemi není tak dlouhý, jak se zdá. Dělejte to, co těší vaše srdce, a nebojte se vyzkoušet i něco nového. Pokud zamýšlíte ponořit se do nového projektu nebo chcete rozšířit počet vašich rodinných příslušníků, nastal ten správný čas. Když začněte právě teď, máte větší pravděpodobnost, že se tak v budoucnosti doopravdy stane.

Po vizionářském období 1-Men (Orel) nastává čas 1-Lamat (Králík), kdy se můžete plně opřít do radostného uskutečňování svých snů. Především se ujistěte, že to, čemu budete chtít věnovat svou pozornost, je nejen smysluplné, ale zároveň vám to přináší hlubokou vnitřní radost. Nejste příliš vážní? Nebo naopak, vyhýbáte se záležitostem, o kterých víte, že jsou důležité, ale raději utíkáte do krátkodobých požitků a závislostí? Najděte tu správnou rovnováhu mezi potřebami vašeho těla a duše. Pamatujte, že přílišné užívání si může být nakonec stejně depresivní jako přehnaná sebedůležitost a touha vše dělat dokonale. Věnujte se všemu s radostí a vnitřním úsměvem. Udělejte z každého okamžiku nejen radostný, ale i posvátný čas, aby se z vašeho života stalo doslova umělecké dílo, z kterého budou čerpat minimálně vaši potomci.

Sexuální spokojenost

Na úrovni těla se zaměřte hlavně na své sexuální potřeby. Umíte se v této oblasti uvolnit a radovat se? Pokud nejste se svým sexuálním životem spokojeni, zaměřte se na něj a s partnerem vyzkoušejte něco nového. Uvědomte si své nesplněné touhy a prodiskutujte je s partnerem. Buďte však dostatečně empatičtí, abyste druhému nechtěně neublížili. Choďte na místa, která se vám líbí, a jezte taková jídla, která jsou nejen zdravá, ale i skvěle chutnají. Potěšte své smysly, ale nepřehánějte to. Mohli byste si vypěstovat závislost na sexu, jídlu nebo na čemkoli jiném. Užívejte si tak, abyste se nestali závislými. V tom vám může pomoci cvičení jógy, které krásně spojuje příjemné pocity s duchovními ideály. Některé může zaujmout i tantra, která může sexuální styk proměnit v hlubokou duchovní zkušenost.

Na úrovni mysli a práce se zamyslete nad svými kolegiálními vztahy. Dokážete se se svými spolupracovníky i zasmát, nebo jen vytváříte podivné strategie a mocenské boje, jak přežít na jednom místě? Zkuste vnést do svých pracovních vztahů víc pohody, humoru a vzájemné spolupráce. Nebojte se občas udělat i legraci sami ze sebe, ale zbytečně se neponižujte. Pokud jste příliš zodpovědní, můžete být ze všeho hned unavení a život vás nebude bavit. Na druhou stranu pokud své povinnosti odkládáte, můžete si být jisti, že se časem ozvou. Věnujte se své práci zodpovědně, ale zároveň se u toho bavte. Rovněž nastal vhodný čas pro nové projekty a způsob práce. A tak se nebojte navrhnout něco, co se vám zdá dobré. V nejhorším budete odmítnuti, ale aspoň budete vědět, kam svou pozornost nasměrovat. Usmívejte se nejen na své myšlenky, ale i do celého svého těla. Můžete tak podpořit jemný, ale velmi účinný ozdravný proces. Když se budete učit něčemu novému, nekritizujte se, že něco hned nechápete. Uvolněte se, usmívejte se a užívejte si proces učení svým vlastním tempem.

Na úrovni vztahů nastal čas, kdy je dobré se více věnovat svým přátelům. Ozvěte se někomu, koho jste dlouho neviděli a na kom vám opravdu záleží. Buďte ve společnosti lidí, kteří se umí opravdu bavit a užívat si života. Pak sledujte své reakce. Cítíte se v takové společnosti dobře, nebo jste nesví? Je zbytečné trávit svůj cenný čas s lidmi, kteří vás kritizují, jsou přehnaně vážní a zasmušilí. Lidé, se kterými trávíte svůj čas, mají na vás větší vliv, než si myslíte. Překvapte své přátele nečekaným dárkem nebo je pozvěte na místa, která mají rádi. Zapomeňte pro tentokrát na rozebírání kolektivního neštěstí a jiných problémů. Nastal čas radosti a smíchu, který nemusí mít důvod.

pexels photo 111287

Začněte hrát na nástroj

Na úrovni ducha se může dít v tento čas mnoho věcí. Nastal čas, kdy je dobré se opřít do nových projektů, nebo dokonce zplodit dítě. Požádejte o nadcházející hojnost a zároveň poděkujte duchu za vše, čeho se vám v životě již dostalo. Začněte se věnovat hře na hudební nástroj nebo se naučte malovat. Vyjádřete sami sebe takovým způsobem, který je vám nejbližší. Buďte odvážní a ponořte se do proudu své tvořivosti. Nechte se vést duchem, ať skrze vás jedná. Věnujte se konečně všemu, po čem vaše srdce touží. Neberte si názory ostatních příliš osobně, protože každý sní jiným způsobem. Naslouchejte však znamením, která vám život předkládá. Jejich porozumění vám může ušetřit dlouhý kus cesty. Začněte tedy nějaký nový projekt nebo uskutečněte sen, po kterém toužíte. S tím novým však přichází i odpovědnost, která by neměla být opomenuta.

Podle západní astrologie se Slunce přesouvá z vodního znamení Ryb do ohnivého znamení Berana 20. března 2018, kdy nastává jarní rovnodennost. Znamení Berana je známo svou výbušnou energií a akceschopností. Jeho moudrost nám říká, abychom měli odvahu být sami sebou a věnovali se činnostem, které nás baví. Je to znamení nových začátků, a tak mnoho z nás bude cítit potřebu se realizovat. Vyhněte se bezohlednému chování, zbytečným sporům a impulsivnosti. Věnujte se tomu, co vás těší, a tuto radost a vášeň přenášejte na druhé. Pokud máte malé sebevědomí, naučte se ho zvýšit. Na druhou stranu, pokud pořád mluvíte jen o sobě a všichni opouštějí místnost, možná je na čase něco změnit.

Novoluní v Rybách, které nastává 17. března, může přinést mnoha lidem významné sny a pochopení jednoty. Uvědomte si potřeby své duše a začněte se věnovat takovým činnostem, které vás opravdu naplňují. Poproste své sny, ať vám ukážou cestu, kterou máte jít. Vyhněte se přehnanému pití alkoholu a jiným únikovým tendencím, které vás mohou svést na scestí. Vyhněte se fanatičnosti a pocitu vyvolenosti na úkor druhých lidí. Tento den se můžete z něčeho, co vás dlouho trápilo, vyléčit nebo výrazně zlepšit svůj psychický nebo fyzický stav.

Merkur nabírá zpětný chod v pátek ráno 23. března a to může způsobit horší dopravu, odkládání schůzek a jistou nepozornost vůči detailům, které mohou být v budoucnu důležité. Až do 15. dubna se snažte vyhodit vše, co nepotřebujete, ale zároveň to zkuste brát jako vědomou meditaci, abyste nevyhodili něco, co pak budete potřebovat. Pro velký jarní úklid je to však dokonalé. Dávejte si rovněž pozor na to, aby vás někteří lidé nezatáhli do jejich projektů, které nejsou dobře ohodnocené. Podle mayské astrologie je dobrý čas pro nové začátky, ale západní astrologie v tomto ohledu varuje před roztržitostí a nepozorností. Vnímejte oba dva vlivy a rozhodujte se ze svého srdce.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Těším se ze své tělesnosti?
  • Směji se rád a často?
  • Jsem spíš vážný nebo lehkovážný typ osobnosti?
  • Kolik mám přátel a kolik známých?
  • Co je připraveno se narodit v mém životě?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Těšte se ze své intimity.
  • Praktikujte techniku vnitřního úsměvu.
  • Usmívejte se na lidi, dokonce i na neznámé lidi.
  • Pozvěte svého dobrého přítele do kina nebo na večeři.
  • Ponořte se do projektu, po kterém již dlouho sníte.

 

Více se o Robertovi Policarovi dozvíte zde.

foto: Pexels.com

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...