fbpx

Není pro vás v březnu vhodné vyčerpat se přílišným přemýšlením.

Zveřejněno: 5. 2. 2018

Pro vás může být celý březen poměrně příznivým měsícem, přestože víc akceschopné energie ucítíte až v jeho poslední třetině. Můžete se směle opřít do inovativních a humanitárních vizí. Spolupracujte s lidmi, kteří mají velmi podobnou vizi. Ideální je, když se vaše názory nebudou vůbec třískat, ale spíš samovolně doplňovat. Horší je, když narazíte na člověka, který má úplně stejný záměr, ale jinou představu toho, jak by to mělo vypadat. Proto buďte bdělí, jaký tým budete sestavovat, nebo s jakými lidmi se rozhodnete sdílet svůj cenný čas.

Až do 20. března bude Slunce ve vodním znamení Ryb, kterému vládne živel vody. Ve vašem případě je to kombinace živlů vody a vzduchu. Vaše znamení vládne vyšší mysli a znamení Ryb všeobjímající lásce. Tato kombinace je velmi idealistická, a tak i vy tento měsíc můžete pořádně roztáhnout svá křídla a spojit své síly s druhými tak, jak to umíte jenom vy. Nastal čas uskutečnit utopické vize, které se mohou v budoucnu stát skutečností.

První úplněk ve znamení Panny, který proběhne v pátek 2. března, může přinést větší potřebu uzemnit vaše vize tak, aby mohly přežít v této realitě. Použijte konstruktivní kritiku, abyste mohli jednat efektivněji. Popřemýšlejte nad tím, kdo by se hodil na kterou práci, a  po úplňku jim zavolejte. Zaznamenejte si své sny, které mohou být významné a hodně symbolické. Také se zamyslete nad svým zdravím, momentální prací a prožíváním každodenního dne. Žijete v souladu se svou duší? Pokud vás nic nebaví, je to znamení, že by bylo dobré něco změnit.

Novoluní v Rybách bude v sobotu 17. března. V tento den si vyhraďte chvíli a popřemýšlejte nad svou duchovní cestou. Čemu vlastně věříte? Je to věda, zkušenost, nebo něco jiného? Možná zjistíte, že jen vědět nestačí. Důležité je pravdu i cítit. Zkuste vnímat celé lidstvo jako jednu velkou rodinu. Vnímejte každé dítě, jako by to bylo vaše dítě. Staré lidi vnímejte jako svého dědečka nebo babičku. Zkuste vidět svět z větší výšky, a pak zjistěte, čím byste tomuto světu chtěli přispět.

Slunce vstupuje do ohnivého znamení Berana 20. března, a tím se ohlašuje jarní rovnodennost. Začíná období velké akce a pohybu. To vám může vyhovovat. Naučte se být aktivní jako Berani. Své myšlenky uskutečňujte. Když budete hodně přemýšlet, vyčerpáte tak svou energii a pak nic neuděláte. Jen se dostaví pocit podobný psychické kocovině. Dávejte si také pozor na období, které přijde kolem 23. března, kdy planeta Merkur začíná být retrográdní. Některé nabídky od jistých lidí se mohou zdát velmi lákavé, ale když ucítíte sebemenší pochybnost, raději počkejte až do 15. dubna, kdy bude Merkur opět přímý a vše poplyne snadněji. Přesto se nevyhýbejte svým aktivitám. Nastavte druhým jasné hranice a počkejte, až vše bude jasnější.

Druhý úplněk ve znamení Vah, který nastane v sobotu 31. března, se bude týkat především partnerských vztahů a nastavení správných hranic s vašimi nejbližšími. U Vodnářů se to může týkat i mnoha přátel, které považujete za svou rodinu. Již dva dny před úplňkem buďte ostražitější. Pokud bude někdo výbušný, snažte se udržet pevný střed a počkejte si, až se situace uklidní. Použijte humor a inteligenci, což jsou vaše dvě velké zbraně. Nebuďte však přemoudřelí, protože tak byste mohli druhým ještě přitopit. Uvědomte si v rámci svých spletitých vztahů svou pozici.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Žiji svou vizi?
  • Jakou budoucnost chci žít?
  • Jsem spokojený se svou nynější prací?
  • Co mi pomůže roztáhnout křídla?
  • Jací jsou lidé kolem mě?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Seznamte druhé se svou vizí.
  • Podívejte se na svůj život z orlí perspektivy.
  • Buďte zodpovědní vůči svému tělu.
  • Jezte zdravěji a pravidelně cvičte.
  • Spolupracujte jen s lidmi, kterým opravdu můžete věřit.

foto: Pexels.com

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...