fbpx

Hodit se vám bude nějaký nový rituál. Naučte se ho.

Zveřejněno: 5. 3. 2018

První část března se můžete trochu trápit, protože díky zesílenému živlu vody můžete cítit jistou únavu nebo ztrátu motivace vzhledem ke komplikovaným pocitům, které mohly vystoupit na povrch. Využijte tento čas k tomu, abyste hlouběji pronikli do názorů, které zastáváte. Prohlubte svou moudrost o skutečné prožitky na velmi hluboké emocionální úrovni. Možná, že toho víte hodně, ale občas můžete ztratit citlivost vůči druhým. V tomto měsíci se to může změnit. V poslední části března se vaše energie oživí, ale určité vztahy s lidmi mohou být komplikovanější. Udržujte si svůj pověstný nadhled a optimismus.

Až do 20. března bude Slunce ve vodním znamení Ryb, kterému vládne živel vody. Ta může hasit váš přirozený entusiasmus. Pokud se věnujete tanci nebo jiné umělecké aktivitě, můžete se pořádně opřít do tvorby něčeho výjimečného. Určití lidé nemusí reagovat zrovna tak, jak byste si představovali, a to může vyvolat mnoho nezpracovaných pocitů, se kterými se možná budete muset naučit pracovat. Naučte se meditovat a věnujte se této praxi minimálně 10 minut denně.

První úplněk ve znamení Panny, který proběhne v pátek 2. března, pro vás může být poměrně náročný, protože zvyšuje sílu živlu vody a země, což váš oheň úspěšně zadupává a hasí. Když se však ponoříte do hlubin své duše a pak bude následovat čin, můžete být pro druhé opravdu velmi inspirativní. Podívejte se na své zdraví, práci a duchovní život. Věnujete těmto důležitým oblastem dostatek energie? Pokud ne, učiňte konkrétní změny teď hned. Zbytečně se nekritizujte, protože to není nic pro vás. Buďte k sobě laskaví a zároveň rozhodní ve svých činech. Každý krok vpřed vám dodá ještě víc energie.

Novoluní v Rybách bude v sobotu 17. března. Toto novoluní dává dvojitou sílu živlu vody, a tak se snažte své pocity aktivně projevit. Malujte, pište, tancujte nebo se věnujte intenzivně nějaké duchovní praxi, která bude vyžadovat nejlépe i kreativní pohyb. Nebo se rozhodněte pro nějakou duchovní pouť, která posílí nejen vašeho ducha, ale i vaše tělo. Poproste život o hojnost, štěstí ve všech oblastech a směrech. Pak poděkujte. Můžete se také naučit nějaký nový rituál, který vychází z úplně jiné tradice, než jste zvyklí. Rituál koncentruje energii a záměr, a proto pak mohou být účinky velmi efektivní.

Slunce vstupuje do ohnivého znamení Berana 20. března, a tím se ohlašuje jarní rovnodennost. Beranův oheň posílí i ten váš, a tak se opět můžete opřít do plynulé činnosti s úsměvem od ucha k uchu. Dávejte si však pozor na období, které přijde kolem 23. března, kdy planeta Merkur začíná být retrográdní. Některé nabídky od jistých lidí se mohou zdát velmi lákavé, ale když ucítíte sebemenší pochybnost, raději počkejte až do 15. dubna, kdy bude Merkur opět přímý a vše poplyne snadněji. Zkuste ovládnout svou výbušnost a mějte trpělivost s lidmi, kterým něco vysvětlujete.

Druhý úplněk ve znamení Vah, který nastane v sobotu 31. března, se bude týkat především partnerských vztahů a nastavení správných hranic s vašimi nejbližšími. Již dva dny před úplňkem buďte ostražitější. Pokud bude někdo výbušný, snažte se udržet pevný střed a počkejte si, až se situace uklidní. Nastavte si ve svém partnerství takové hranice, aby vyhovovali vám všem. Jděte na přednášku o vztazích nebo ji sami vytvořte. Buďte věrní svým zásadám, ale zároveň nebuďte příliš bezohlední.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Dokážu vidět svůj osobní příběh z hlediska orlí perspektivy?
  • Co mohu udělat pro své zdraví?
  • Neužívám si až příliš?
  • Je můj humor určen pro pozdvihnutí druhých, nebo jejich sražení?
  • Pamatuji si své sny?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Spojte teorii a praxi v jedno.
  • Jděte na zajímavou přednášku, kterou bude vést někdo ze zahraničí.
  • Určete si priority.
  • Zintenzivněte svou duchovní praxi.
  • Najděte vizi svého života. Buďte odvážní

foto: Pexels.com

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...