fbpx

Vyplatí se vám zůstat bdělí

Zveřejněno: 5. 3. 2018

Ze začátku března se nemusí mnozí z vás cítit zcela ve své kůži. Vodní živel Ryb vás může zavést do emocionálních hloubek, kde neradi trávíte čas příliš dlouho. Můžete být celkově unavenější a zmatenější. Ponořte se do svých pocitů a snažte se je pojmenovat. Přečtěte si dobrou psychologickou knihu nebo román a o svých pocitech si povídejte. Ke konci března můžete ucítit příval energie a činorodosti. Nicméně může nastat období zmatků.

Až do 20. března bude Slunce ve vodním znamení Ryb, kterému vládne živel vody. Voda vás může unavit a někteří z vás mohou mít sklony k depresi a únavě. Raději o svých pocitech mluvte. Čtěte chytré knihy nebo se ze svých pocitů vypište. Možná se oživí snová aktivita, a tak si sny zapisujte, protože mohou být významné. Nezavrhujte svou intuici, přestože vám dělá dobře, když máte vše vysvětlené. V tomto období můžete rozvinout netušené psychické dovednosti.

První úplněk ve znamení Panny, který proběhne v pátek 2. března, může být pro vás poměrně náročný, protože probíhá v pro vás dynamických znameních Panny a Ryb. Někteří lidé vás mohou cepovat kvůli detailům, tak si nenechte srazit sebevědomí. Tato kritika může dokonce postrádat smysl. Lidé mohou být zmatenější, ale přitom se budou snažit působit velmi racionálně a prakticky. Vyhněte se sporům s druhými a raději zkuste novou jógovou sestavu nebo typ stravování. Uvědomte si, jakou práci chcete doopravdy dělat, a směřujte k výšinám.

Novoluní v Rybách bude v sobotu 17. března a rovněž nemusí znamenat nic pro mnohé z vás, protože síla vodního znamení Ryb je dvojnásobná. Mnozí můžete být unaveni z toho, že nic není jasné a všechno se vleče kvůli náladovosti druhých lidí. Každé novoluní však přináší obnovu a energii. Zapište si sny, uctěte jakékoliv pocity, které se objeví, a jednejte radostným a tvůrčím způsobem. Na vše se dívejte svým typickým nadhledem a humorem, který všechny baví. Praktikujte vnitřní úsměv.

Slunce vstupuje do ohnivého znamení Berana 20. března, a tím se ohlašuje jarní rovnodennost. Život se konečně oživí a vy najedete na svou typickou rychlost.  Nebojte se projevit svou nápaditost a tvůrčí síly. Připravte se však na období, které přijde kolem 23. března, kdy planeta Merkur začíná být retrográdní. Tato planeta je vaším vládcem, a když je ve zpětném chodu, můžete zažívat velké zmatky a vznikající komplikace. Rozvíjejte bdělost a dělejte si časové rezervy. Mnoho schůzek se může rušit, a tak si připravte náhradní plány. Některé nabídky od druhých lidí se mohou zdát velmi lákavé, ale když ucítíte sebemenší pochybnost, raději počkejte až do 15. dubna, kdy bude Merkur opět přímý a vše poplyne snadněji. Odstraňte ze svého života vše přebytečné a věnujte se věcem, které fungují.

Druhý úplněk ve znamení Vah se bude týkat především partnerských vztahů a nastavení správných hranic s druhými lidmi. Nastane v sobotu 31. března a již dva dny předtím můžete cítit napětí mezi vašimi nejbližšími. Použijte své výborné komunikační schopnosti, ale buďte při vysvětlování svých postojů dostatečně trpěliví. Dá se očekávat, že druzí nebudou zcela přesně rozumět tomu, co chcete sdělit. Naučte se být trpěliví a vyhněte se zbytečným hádkám.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Mám sklony k nicnedělání?
  • Vidím jasně vizi svého života?
  • Co je připravené se zrodit?
  • Směji se dost často?
  • Žiji zdravě?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Přečtěte si dobrou duchovní literaturu nebo psychologickou knihu.
  • Zapisujte si své sny a snažte se porozumět jejich poselství.
  • Dejte do svých vztahů své maximum. Nespokojujte se s málem.
  • Zpívejte mantry.
  • Vytyčte si větší profesní cíle.
  • Vyhýbejte se manipulativním lidem. Buďte upřímní.

foto: Pexels.com

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...