fbpx

Robert Policar je zvláštní hvězda mezi astrology. Kdo jiný v sobě kombinuje tolik kosmických nauk jako náš redakční hvězdopravec?

Zveřejněno: 5. 3. 2018

Každé pondělí ráno před začátkem porady obejde Robert Policar kolegy ve Flowee a dá jim vybrat karty ze sad obrázků zvířat a všelikých mýtických bytostí. „A hele, jezevec!“ usmívá se. On se totiž pořád usmívá. „Tak to tento týden budeš citlivý na vymezování hranic.“ „Myslíš jako, aby se mnou někdo nevyjebal?“ „Přesně tak. Ale podívej, tvoje druhá karta je anděl milosrdenství. To je krásná karta. To budeš mít krásný týden.“ Robert svůj výklad vždycky zakončí něčím pozitivním. On už je takový.

Jedna ctihodná kolegyně se mu ponejprv bránila a nechtěla prozradit datum svého narození, prý cítila obavy, co jí bude vyjeveno. „Mám teď takové těžké období, víš...“ Robertovu jemnému nátlaku nakonec podlehla a špitla mu, který den a kterou hodinu přišla na svět. On následně zalistoval ve své ohmatané tlusté knize, takový jízdní řád mayské astrologie, kde každému dni za posledních sto let jsou přiřazeny kosmické souřadnice. Pak se usmál (říkal jsem už, že Robert se usmívá pořád?) a řekl: „Ty jsi Smrt.“

Kolegyně, neznalá zákoutí mayské kosmologie, to zjevně nevnímala zrovna jako výhru. „Tak vidíš, já ti to říkala,“ obrátila se na mě, jako kdybych za to mohl. Ale Robert si rychle pospíšil s konejšivým vysvětlením. „Buď ráda! Smrt je u Mayů to nejfajnovější znamení. Představuje totiž pravou moudrost.“

„Ve středu budeš mít opici!“ řekl mi zase jiný den Robert do telefonu. Myslel tím Opici. Jsem totiž podle mayského kalendáře Opice a každých třináct dní je den Opice, což znamená, že všechny události toho dne budou intenzivnější. V tom lepším i horším.

Opatrní příznivci astrologie

Články ve Flowee citují vědecké výzkumy, jsme tu lidé vesměs realističtí a souvztažnosti hvězd s mou středeční opicí ponechávám... inu silám nad námi, jestli nějaké jsou. Ale všichni už to ctíme jako rituál a těšíme se, až zase v pondělí Robert vytáhne svůj balíček karet. V naší redakci jsou i jedinci, kteří by asi sotva kdy zaklepali na dveře jasnovidky nebo astrologa (viď, Járo), ale i oni každé pondělí zvědavě natahují k Robertovým kartám ruku.

Čtěte také:

Flowee je médium nového světa Robert Policar: Jak jsem se dostal k mayské astrologii

Osobně bych se popsal jako opatrného příznivce astrologie, i když nemám žádný důkaz, že to není šarlatánství (a přineste mi důkaz, že to šarlatánství je, pane doktore Grygare). Faktem ale je Robertova vášeň, jeho znalost starých nauk a jeho pozitivní náboj, který dokáže dodat mimořádně pozitivní energii. Jeho hvězda stále stoupá, na jeho nedávný článek na webu Ženy sro se mu slétlo 10 000 lajků. Na veletrhu Evolution a dalších akcích, kterých se Flowee účastní, se na jeho výklady a poradnu stojí fronty.

Robert nyní každý den na Flowee a na svém Facebooku uveřejňuje hvězdnou předpověď. A každý měsíc ukazuje všem znamením, co mohou čekat. A mezi našimi čtenáři je stále populárnější. Požádal jsem ho tedy, aby také napsal pár slov o sobě. Tak si je přečtěte ZDE.

foto: Profimedia

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...