fbpx

Zveřejněno: 18. 1. 2018

Podle mayského kalendáře vstupujeme do období 1-Cib (Sova, Sup). Nadchází tedy doba, kdy je dobré zrekapitulovat svou minulost a poučit se ze zkušeností, kterými jste prošli. Pokud vše neprobíhá podle vašich představ, nastal čas se hluboce ponořit dovnitř. Prozkoumejte svou cestu minulostí a naučte se neopakovat chyby, které jste možná udělali. Pamatujte, že chyby jsou spíše důležité zkušenosti, které vám budou na další cestě pomáhat, pokud se z nich poučíte. Objevte tedy své skryté poklady, o kterých možná teď ani nevíte, že je máte.

Po období 1-Akbal (Noc, Dům) jste mohli prohloubit své rodinné vztahy a udělat něco pro svůj domov. Rovněž to byla doba, kdy se člověk mohl opřít do práce se svými vlastními obavami a stíny.

Nyní v období 1-Cib (Sova, Sup) je dobré rozvinout schopnost introspekce, tedy pozorování, co probíhá ve vaší mysli, a oddat se rekapitulačním cvičením, která slouží k obnovení energie, jež se mohla vytratit v dávné minulosti. Poučte se ze svých uvědomělých i neuvědomělých chyb a rozhodněte se je už neopakovat. Jelikož Sup je znamením nových cyklů, můžete být chvilku i smutní, protože víte, že jste svým způsobem zase na začátku.

Uvědomte si svůj věk

Na úrovni těla si uvědomte svůj věk a zjistěte si něco o tom, co je pro vaši fyzickou schránku v tomto časovém úseku z hlediska metabolických změn ideální. Tělo stárne již od doby, kdy jste se narodili. Každý věk má své kouzlo a své výjimečnosti. Uvědomte si, co děláte pro své zdraví, a rozhodněte se skoncovat se vším, o čem víte, že vám škodí nebo nepřináší vytoužený efekt. Pokud existuje nějaké jídlo, které vám sice chutná, ale je vám po něm fyzicky špatně, zkuste si uvařit jídlo jiné, uvidíte, že se vám udělá lépe. To samé proveďte se cvičením, ale i s vyděláváním peněz. Sledujte to, co jste se naučili, a rozhodněte se na základě svých zkušeností pro jiné možnosti, které budou efektivnější, radostnější a kreativnější.

I na úrovni mysli si uvědomte své názory, myšlenky a pracovní návyky, o kterých víte, že vám nedělají příliš dobře. Pořádně je prozkoumejte a vezměte si z nich poučení. Poděkujte jim a propusťte je s láskou z vašeho života. Nahraďte vytvořené, prázdné místo něčím hodnotným. Jelikož si budete vědomi ukončeného cyklu, může vás učinit na nějaký čas smutnými. Prožijte s úctou svůj smutek a poděkujte za vše, co do vašeho života přichází. Co se týká pracovních návyků, zkuste se podívat na to, jestli dobře pracujete s časem. Zkuste eliminovat všechny činnosti, o kterých víte, že nejsou podstatné. Přehrajte si svou pracovní minulost a napište si to, co fungovalo a co zase ne. Podpořte fungující procesy a zkuste i něco nového. Ukliďte si ve svém pokoji nebo v práci a udělejte prostor novému. Nastal čas velkého úklidu, aby energie mohla proudit.

Na úrovni vztahů máte možnost učinit důležitá rozhodnutí a změny. Pokud je nějaký váš vztah v krizi, máte ve své podstatě dvě možnosti. Buď nefungující vztah ukončíte a otevřete se něčemu novému, nebo se rozhodnete neopakovat vlastní chyby a pokusíte se přistupovat ke vztahu jinak, lépe. Opět se zkuste ponořit do všech svých bývalých vztahů a hledejte společné průsečíky. Pokud zjistíte, že se například neustále s někým rozcházíte ze stejného důvodu, podívejte se na své vztahy trochu hlouběji. Nesvádějte vinu na druhé lidi, ale raději v tichu rozjímejte. Možná zjistíte, že je to vše snadnější, než to vypadalo. Dovolte si, abyste se poučili ze svých chyb, a pokud víte, že byste se měli partnerovi omluvit, učiňte tak.

pexels photo 296881

Přehodnoťte vztahy se svými přáteli, zjistíte, se kterými skoncovat a se kterými pokračovat.

Nahlédněte do vzorců svého chování

Na úrovni ducha nastal čas na kontemplaci a ponoření se do hlubin svého bytí. Mnoho z nás si uvědomí posvátnost cyklů a spirálovitého vývoje. Občas se vracíte tam, kde jste už byli, ale přeci jenom jste trochu jiní. Abyste se nevraceli ještě do horších podmínek než předtím, potřebujete schopnost kontemplace a hlubokého vhledu do svých nevědomých vzorců chování. Tím můžete účinně změnit svůj vlastní život. Pozorujte své děti, stromy, hvězdy nebo jen přítomnost lidí kolem vás. Snažte se zároveň pojmenovat to, co vnímáte. Vaše poznání by mělo být úplné. Pokud se dlouhodobě věnujete nějaké praxi nebo ji odkládáte, nastal čas se poučit ze svých vlastních chyb. Vycházejte ze svých minulých zkušeností, abyste se nemotali v kruhu. Poučte se z přirozených rytmů přírody a prohlubte svou moudrost.

Podle západní astrologie vstupujeme 20. ledna do vzdušného znamení Vodnář. Následující dny je dobré zamyslet se nad svou originalitou, vizí, přáteli a kolegy v práci, se kterými tuto vizi naplňujete. Nebuďte s lidmi, kteří mají zcela odlišný názor na to, co máte dělat nebo jakým směrem máte jít. Vodnář je znamením svobody, rovnoprávnosti a bratrství. Rovněž dává dar inovace, práce s technickými výdobytky a vizionářství. Během tohoto času se snažte dát průchod své jedinečnosti. Úplněk ve znamení Lva nastane 31. ledna a s ním i zatmění Luny. Tento den si uvědomte svou jedinečnost a nenechte se strhnout jinak smýšlejícím kolektivem. Na druhou stranu se zcela nevydělujte. Můžete dokonce upozornit druhé na to, co ve svém životě opravdu uznáváte.

Kombinace Cib (Sova, Sup) a znamení Vodnáře ukazuje na to, že máte přehodnotit své vize tak, aby byly ještě ve větším souladu s vaším srdcem. Důležitou roli budou hrát přátelství s určitými lidmi. Zjistíte, jestli jsou pro vás vhodní jako přátelé nebo ne. Pokud budete s některým z těchto vztahů nespokojení, uvědomte si, co byste mohli změnit, a učiňte tak. Je však možné, že se s určitými lidmi kvůli naprosto jinému pohledu na hlavní životní cestu budete muset rozloučit. V tom případě poděkujte za vše, co vám doposavad tito lidé dali, a vezměte si takové zkušenosti, které vám budou nápomocny v dalších vztazích.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Ve kterém stadiu se nacházím?
  • Cítím se ve svém těle dobře?
  • Jakou lekci obsahuje sen, který právě skončil?
  • Jsem připraven vstoupit do nové fáze mého vztahu?
  • Cvičím se v kontemplaci?
  • Medituji pravidelně?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Choďte často na procházky a pozorujte přírodu.
  • Začněte jíst zdravě.
  • Zrekapitulujte svou cestu životem a definujte tři nejdůležitější poučení.
  • Zrekapitulujte si své minulé vztahy.
  • Rozvíjejte vnitřní ticho a prohlubujte vnitřní poznání.
  • Odpusťte si a chyby proměňte ve svou novou sílu.

Více se o Robertovi Policarovi dozvíte zde.

foto: Pexels

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...