fbpx

Zveřejněno: 3. 11. 2017

Podle mayského období vstupujeme do období 1-Etz´nab (Pazourek). Nastal čas sebezdokonalování ve všech oblastech, které to potřebují. Buďte ochotni se zbavit všech zlozvyků a závislostí, které vás oddalují od vašich snů a vizí. Zjistěte, co je třeba napravit, ale zároveň nebuďte příliš sebekritičtí, protože to by mohlo paralyzovat vaši schopnost učinit vytouženou změnu.

 

Po období 1-Chicchan (Had), kdy jste mohli být neobyčejně kreativní, čímž jste mohli transformovat své stinné aspekty osobnosti, následuje čas 1-Etz´nab (Pazourek), který vnáší do vědomí touhu po dokonalosti. Had vám mohl zesílit vaše vnímání a o to mohou být jisté záležitosti jasnější. To bude vyžadovat čin a schopnost oddělit od svého života vše nepotřebné. To se může týkat jak mnoha vztahů, tak určitých činností, které uznáte za nadbytečné.

Na úrovni těla vás Pazourek bude motivovat k častějšímu a efektivnějšímu cvičení. Můžete si uvědomit, že dosavadní způsob cvičení vám už nestačí. Zkuste něco jiného nebo se snažte trénovat častěji. Možná to bude vyžadovat větší disciplínu a vytrvalost, a tak se nenechte odradit. Co se týká financí, zjistěte, jestli vám náhodou neunikají „záhadným“ způsobem, a zkuste se pustit do lepší práce s nimi. Nic neodkládejte a snažte se být efektivní. Pracujte i na svých stravovacích návycích. Dodržujte to, co jste si předsevzali, ale pokud vám to nevyjde, nic si nevyčítejte. Jednoduše začněte znovu.

laska shutterstock 494042470

Nejste ve vztahu spokojení? Pak je nejlepší čas začít s tím něco dělat. Mluvte s partnerem na rovinu a na zlepšení pracujte společně.

Na úrovni mysli a práce nastal čas, kdy je dobré ze sebe vydat to nejlepší, což nutně neznamená se přemáhat. Dělejte vše, jak nejlépe dovedete. Ani víc ani míň. Přemýšlejte nad tím, jaký systém práce by vám nejvíce vyhovoval, abyste se necítili unaveni. Zkoušejte různé varianty, protože pro každého platí něco jiného. Nebojte se s kolegy z práce řešit i nepříjemné záležitosti. Naučte se zdravé sebekritice, která může být velmi konstruktivní, pokud to však nepřeženete. Hranice je úzká a rozlišit to umí jen vaše srdce. Buďte k sobě i k druhým upřímní, ale soucitní zároveň.

Na úrovni vztahů a emocí je čas vložit do svých vztahů to nejlepší. Nečekejte, že se něco změní samo od sebe. Pokud žijete v neuspokojivém vztahu, dejte do něj své nejlepší kvality. Teprve po tom, co budete cítit, že jste do vašeho vztahu dali to nejlepší, můžete přemýšlet o jiných alternativách. Když však budete jen vyhlížet změnu, bez vlastní účasti, pravděpodobně se stav bude jen zhoršovat. Nebojte se o problémech se svým partnerem nebo blízkou osobou mluvit. Buďte k sobě i k druhým naprosto upřímní a přiznejte svou odpovědnost za zhoršení vašeho vztahu. Najděte společný zájem či řešení a chyby neopakujte.

Na úrovni ducha mnoho z vás ucítí velkou potřebu se více napojit na zdroj, který někteří nazývají Bůh, jiní život, existence či vyšší já. Je jedno, jak jej pojmenujete, protože mnohem důležitější je zesílit toto napojení. Najděte si sobě sympatickou duchovní praxi a začněte praktikovat. Může to být meditace, zapisování snů nebo modlitba. Důležité je, abyste se těmto činnostem věnovali častěji a důsledněji. Jinak můžete cítit, že váš vztah k vyššímu principu je oslaben, a to se může projevovat depresemi, smutkem nebo nepochopitelnou únavou.

Hlídejte si svůj postoj. Je vaše páteř rovná a uvolněná? Neodkládáte příliš často cvičení, o kterém víte, že vám pomáhá? Přestaňte odsouvat věci, které vám dělají dobře, protože to zavání sebedestrukcí. Buďte více bdělí a uvolnění. Dělejte vše, jak nejlépe dovedete.

uplnek shutterstock 625418066

Čeká nás silný úplněk, abyste neztratili příliš mnoho energie, je tento den jako stvořený k józe.

Podle západní astrologie jsme stále ve znamení Štíra, které má se znamením Pazourka mnoho společného. Štír miluje proměnu a sebezdokonalování. Tuto potřebu kolikrát směřuje i na své bezprostřední okolí, což někomu vyhovuje a jinému zase ne. Jak Pazourek, tak Štír umí velmi rychle nacházet slabiny druhých lidí, do kterých občas rád rýpne. Tyto tendence můžeme mít my všichni, protože v tomto čase se projevují kolektivně. Proto buďte k druhým soucitní, ale když vám bude opravdu něco vadit, bude důležité se za sebe postavit. Nebojte se konfliktu. V případě, že se nebudete snažit mít za každou cenu pravdu, může být dokonce velmi konstruktivní. Nepřítel vás může poučit o sobě samých. Tato nepříjemná zrcadla jsou často těmi nejcennějšími. Není však třeba je příliš vyhledávat, protože se o to život postará sám.

Když budete toužit po opravdové změně svého okolí, nejlepší je měnit sám sebe. Všichni jsme propojení a součástí obdivuhodného systému vztahů. Když změníte své vnitřní nastavení, všechny vnější články se těmto změnám budou přizpůsobovat. Proto neztrácejte čas v těžkých emočních bitvách s druhými lidmi. Je to velké plýtvání vaší cennou energií. Štír i Pazourek přeje všem druhům léčení, které míří k jádru. Odřízněte všechny fyzické i „duševní“ nádory, abyste opět mohli svobodně žít.

V sobotu 4. listopadu je úplněk v Býku, který může být obzvlášť silný, a tak si dávejte pozor, abyste zbytečně neztráceli energii emočními výměnami ve vašich partnerských a jiných blízkých vztazích. Je to ideální den pro jógovou praxi, kde se tělo setkává s duchem. Probuďte svou vášeň a zároveň respektujte hranice druhých lidí.

Kombinace mayského znamení Etz´nab (Pazourek) a Štíra se velmi dobře doplňuje. Pracujte na svých slabinách a spíše se zaměřte na své vlastní chyby než na chyby druhých. Jednejte citlivě, ale rozhodně a nevyžívejte se ve zraňování druhých lidí, přestože budete mít pocit, že jim to pomůže. Pokud však budete žádáni o váš vhled, buďte upřímní. Pravda má v sobě něco léčivého. Někdy se říká, že pravda bolí, ale pokud je opravdovou pravdou, brzy se tato bolest změní v jistou lehkost. Pokud bolest přetrvává, není to úplná pravda. Vrhněte se tedy na své vlastní sebezdokonalování a buďte tou nejlepší verzí sebe sama.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jsem spokojený se svou fyzickou kondicí?
  • Jak bych mohl zlepšit vztah ke svým financím?
  • Dokážu dokončit již započatou práci?
  • Jaký vztah potřebuje zlepšit?
  • Věnuji se dostatečně cvičením, které rozvíjejí mou mysl?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Cvičte důsledněji a častěji.
  • Pište si své příjmy a výdaje.
  • Promluvte si s partnerem a přiznejte se otevřeně k chybám, kterých jste si vědomi. Pak společně pracujte na vzájemném vztahu.
  • Pravidelně meditujte.
  • Dělejte vše, jak nejlépe dovedete.

 Více se o Robertovi Policarovi se dozvíte zde.

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...