fbpx

Zveřejněno: 31. 5. 2017

Podle mayské astrologie vstupujeme do období 1-Ik (Vítr). Nastává období, které přeje jak dobré komunikaci, tak rozvoji mentálních schopností. Učte se a své poznatky předávejte, jak nejlépe dovedete. Je to skvělý čas pro podporu druhých skrze vaše slova. Aby vaše komunikace měla sílu, je třeba, aby vycházela z vašeho upřímného srdce. Oživte vaše vztahy a volte svá slova moudře, neboť mohou jak léčit, tak ranit.

Co se týká tělesné úrovně, zkuste více pobývat na čerstvém vzduchu. Choďte pravidelně do přírody a zaměřujte se na váš dech. Dech je velmi důležitý a je to skvělý prostředek k oživení vaši energie. Nedýchejte jen povrchně do plic, ale zkuste dech prodloužit. Když se váš dech prodlouží, utiší se i vaše mysl a myšlenek bude sice míň, zato budou kvalitnější.

Přijměte své tělo

Rovněž se zaměřte na své tělo a zjistěte, jak jej přijímáte. Pokud si o svém těle myslíte něco špatného, tak se zcela nepřijímáte a to je nezdravé i pro vaši psychiku. Zkuste se věnovat více svému tělu a starejte se o něj s větší pozorností. Oceňujte každou část svého těla a děkujte za jeho funkci. Poděkujte ledvinám, játrům i mozku za jejich dokonalou spolupráci. Pošlete svému tělu přijetí a lásku. Uvidíte, že se sami budete po chvilce cítit lépe.
Na úrovni mysli zkuste rozvíjet vnitřní ticho. Naslouchejte vlastní mysli, ale nenásledujte myšlenky, které uslyšíte. Jemnou pozorností vnímejte oblast svého hrudníku a spočívejte pozorností na tomto místě. Prohlubujte svůj nádech a výdech a postupně uvolňujte s výdechem veškeré napětí v těle, které si uvědomíte. Zkoušejte to 15 minut denně a uvidíte, že vaše mysl bude jasnější a paradoxně nápaditější.

Veďte si deník

Pokud máte problémy s vlastními negativními myšlenkami, uvědomte si, že myšlenky nejsou vaší podstatou. Máte moc svou mysl usměrňovat a v každém okamžiku si můžete vybrat téma, na které se budete chtít soustředit. V tomto období je dobré si vést deník a sledovat tak své vlastní aktivity. Při zpětném čtení se toho můžete o sobě dozvědět mnohem více. S druhými komunikujte laskavě a volte ta nejlepší možná slova, aby nevznikla zbytečná nedorozumění, která jsou nejčastější příčinou konfliktu mezi lidmi. Pište básně a vymýšlejte si své vlastní modlitby. Buďte v tomto ohledu kreativní.

horoskop

Máte moc svou mysl usměrńovat

Uvolněte své konflikty

Na úrovni vztahů se zaměřte především na vlastní komunikaci s druhými. Vaše slova mohou druhé povzbudit, a dokonce i vyléčit. Některá slova však mohou působit jako jed, který vás bude pomalu ničit. Pomyslete zpětně na lidi, kteří vám ublížili, nebo jste jim sami něco ošklivého řekli. Buďte velkorysí a snažte se své konflikty uvolnit. Pokud to pro vás bude obtížné, napište někomu dopis, který nikdy nepošlete, nebo si zapalte svíčku a mluvte k duši dotyčného. Vězte, že lidé jsou mnohem citlivější, než si myslíte, a tak nepochybujte o tom, že vás duše druhých nevnímá. Používejte slovo posvátně a mluvte vědomě.

Abyste se propojili více se svou duší, je dobré v tomto čase najít posvátný cíl, ke kterému byste se mohli upnout. Naslouchejte svému srdci a zeptejte se svého vyššího já, co by bylo pro vás to nejlepší. V tichu čekejte na odpověď nebo radu. Pokud získáte inspiraci, ihned něco podnikněte, abyste měli sílu ji uskutečnit. Učiňte rozhodnutí a slib, že po nějaký čas se budete věnovat určité činnosti, která je součástí vaší vize, abyste na svůj slib ke své duši nezapomněli, protože to může být to jediné, co vás bude v budoucnu udržovat v jejím spojení.

Je to skvělý čas pro práci na sobě a prohloubení vztahu s vaším duchem. Proto obětujte určitý finanční obnos k tomu, abyste mohli udělat něco pro vaši duši. Jděte na seminář, o kterém již dlouho přemýšlíte, nebo zkuste něco nového.

horoskop1

Pracujte na sobě - komunikujte, odpouštějte a meditujte

Podle západní astrologie jsme v období Blíženců

Tento čas přeje všem druhům komunikace a zábavy. Toto znamení je neobyčejně rozmanité, protože jeho hloubka spočívá v komplexnosti a propojování. Máte-li v tomto znamení Slunce, Lunu nebo ascendent, budete tímto všestranným znamením silně ovlivněni. Tito lidé jsou velmi inteligentní, a když nevyvinou potřebnou sílu koncentrace a disciplíny, může se z toho stát jen obyčejná mazanost. Jejich stínem bývá nedostatek vytrvalosti a přílišná těkavost. Když však tito lidé zvládnou svůj vnitřní svět, dokážou předávat světu ohromující informace, protože mají schopnost se napojit na kolektivní mysl.
Úplněk ve Střelci nás čeká v pátek 9. června. V tento den rovněž začíná být planeta Jupiter, která vládne právě Střelci, v přímém chodu. To je dobrá zpráva, protože naše snahy ve vztazích budou o to více vesmírem podporovány. Mnoho záležitostí s druhými lidmi poplyne jasněji a harmoničtěji. Proto tento čas společensky využijte.

Meditujte na vnitřní ticho

Tento úplněk přeje učení a předávání moudrosti. V tento čas se můžete snadněji naladit na svou vnitřní moudrost a tu pak druhým jasně a působivě sdělit. Nezapomeňte však na stín úplňku, který spočívá v zrcadlení našich vzájemných stínů. Může se stát, že vy nebo někdo jiný budete dávat nevyžádané rady, a to je velmi nepříjemná záležitost. Buďte empatičtí vůči druhým a svá slova vybírejte citlivě.

Kombinace mayského znamení Ik (Vítr) a Blíženců je naprosto skvělá, protože tato znamení jsou si velmi podobná. Obě znamení skvěle prezentují své názory a mayské znamení Ik (Vítr) obohacuje komunikaci o duchovní rozměr. Je to vhodná doba pro práci s myšlenkami, afirmacemi a vytváření vlastních modliteb. Rovněž je to skvělé období pro spisovatele, reportéry nebo lidi pracující ve sdělovacích prostředcích.

Jelikož v tomto období může být myšlenek až příliš, pravidelně meditujte na vnitřní ticho. Když budete meditovat každý den minimálně 15 minut, uvidíte, že se vaše myšlenková aktivita paradoxně zlepší. Myšlenek bude sice méně, o to však budou kvalitnější. Pokud jste toužili někdy přednášet, teď je ta vhodná doba začít.

Doporučené otázky pro toto období:

• Jak přijímám své tělo?
• Vyjadřuji svému tělu lásku?
• Jsem spokojen se svými myšlenkami, nebo mne naopak unavují?
• Mluvím tak, abych druhým přinášel radost, nebo jim svými slovy ubližuji?
• Znám svůj posvátný cíl či vizi?

Doporučené aktivity pro toto období:

• Pravidelně meditujte.
• Vyjádřete svému tělu vděčnost.
• Komunikujte s druhými jasně, ale soucitně.
• Pokud cítíte, že nějaký vztah není v pořádku, promluvte si a zkuste vztah zlepšit.
• Zkuste se zamyslet nad svým posláním a něco pro něj udělejte.
• Mluvte k ohni a svěřte se mu se vším, co vás trápí.

Více o Robertovi Policarovi se dozvíte zde.

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...