fbpx

Zveřejněno: 27. 3. 2017

Podle mayské astrologie vstupujeme do období 1-Caban (Pohyb). Po době, kdy jsme mohli probudit své vnitřní síly a posílit intuici, nadchází čas, který je spojen s blížícími se změnami ve vašem životě. Život se neustále mění, a občas se musíme přizpůsobit jeho nepředvídatelným proudům. Naslouchejte v tichosti svému srdci a zjistěte, jaká oblast vašeho života potřebuje obnovu. Pak neváhejte a učiňte změny, o kterých víte, že jsou nutné, protože jinak bude život formovat vás, což nebývá vždy příjemné. Radujte se z nových nápadů, inspirace a odvážně naplňujte své sny.

Lidé narození v znamení Pohyb, jsou často velmi inteligentní a nosí v sobě mnoho informací. Jsou to chodící encyklopedie, takže pokud máte někoho takového vedle sebe, nepotřebujete žádné knihy ani Google. Stačí se jen zeptat a oni vám často ušetří námahu. Jejich život bývá plný změn a oni se naučí předvídat jemné pohyby Ducha, a tak jsou často o krok dopředu. Z toho vyplývají jejich velké znalosti, ze kterých se postupem času stává hluboká moudrost. A tak i my můžeme v tomto období rozvinout tyto pozitivní vlastnosti a na přicházející změny se důkladně připravit.

shutterstock 428213695

Na úrovni fyzické můžete zjistit, že se při některých činnostech cítíte slaběji, než dřív. Berte signály vašeho života vážně a měňte bezprostředně své nezdravé návyky, které se mohou týkat nejen vaší stravy, ale i způsobu cvičení. Vyhnete se tak případné nemoci, která vás bude chtít upozornit na to, že je potřeba něco ve vašem přístupu k tělu změnit. Co se týká financí, tak i zde můžete očekávat změny. Naučte se šetřit nebo investujte do něčeho jiného. Buďte bdělí a snaže se o nové přístupy. Najděte si potřebné informace o dané problematice a učiňte první krok.

Na úrovni mysli si můžete všimnout, že vám vaše názory a myšlenky neslouží tak dobře, jak jste byli zvyklí. Můžete se zamyslet nad pořekadlem: „Když jsem konečně dostal všechny odpovědi…..změnily se otázky.“ Je tedy na čase se naučit něco nového, abyste byli lépe připraveni. Pokud holdujete negativním myšlenkám, je dobré je teď změnit. Vaše názory utváří váš život, a tak si zkuste vybrat takové myšlenky, které vám budou více vyhovovat. Pracujte s afirmacemi, ale zároveň respektujte to, co cítíte. Změna myšlení potřebuje trpělivost a soucit se skutečnými pocity. Když se tyto dva póly (myšlenky a pocity) spojí, vznikne opravdová síla, která přivede pozitivní změny do vašeho života.

Na úrovni vztahů můžete někteří z vás pociťovat nudu, protože to, co dosud fungovalo, již nefunguje. Je potřeba pouto s druhými lidmi oživit jinými aktivitami či přístupem. Pokud se najednou cítíte v určité společnosti špatně nebo bez energie, zkuste jiné lidi. Nejdříve se však snažte dát do stávajících vztahů nový vítr, abyste neopouštěli něco, co v sobě má dosud život a jiskru. Poznávejte nové jedince, s odlišným přístupem a sledujte své vlastní reakce. Můžete tak o sobě hodně zjistit.

Na úrovni Ducha může dojít k hlubokým změnám, po kterých jste dlouho toužili. Důležité je udělat první krok, protože jinak vám život nepůjde vstříc a vy můžete cítit únavu a smutek. Buďte odvážní a vykročte vstříc pozitivním změnám v životě. Pravidelně meditujte, abyste zjistili, co je pro vás zrovna teď to nejlepší. Naslouchejte svému srdci a jednejte. Máte jedinečnou možnost využít přicházejících změn ke zkvalitnění vašeho osobního života. Pokud vám vaše denní rituály a meditace nefungují, zkuste nové a sledujte, co se bude dít.

Podle západní astrologie jsme v čase Berana. Buďte tím, čím se cítíte být, nezávisle na okolí. Zároveň však zůstaňte v pohybu. Hodně sportujte a buďte fyzicky aktivní. Naučte se však odpočívat, jinak svou energii můžete přepálit a budete pak nemocní. Pozor si dávejte na zbrklost a impulsivnost. Beran vládne hlavě, a tak příliš nepřemýšlejte a zkuste svou pozornost směřovat do oblasti svého pupíku. To vás uzemní a budete více v přítomnosti. Využijte největší dar Berana, a to je překonat jakýkoliv strach. Nebojte se ukázat svou jedinečnost a inspirujte druhé tím, čím jste. Je však třeba vyvinout určitou aktivitu a to chce jistou dávku odvahy.

V úterý 28. března je novoluní v Beranu. Zapište si sny, které se vám mohly zdát v předcházejících dvou nocí. Mohou v sobě skrývat důležitá poselství. Tento den může být věnován cvičení jógy a detoxikaci. Pokud se občas postíte, je na to ideální den. Dalo by se říct, že právě tento den začíná jaro v plné síle. Energie se v následujících dnech probudí a vy budete mít sílu uskutečnit důležité změny ve vašem životě.

shutterstock 350846264

Ve čtvrtek 30. března se dostává Jupiter do přesné kvadratury s Plutem. To je velmi zajímavý aspekt, který přeje silným duchovním a psychologickým technikám a proměnám. Jediné nebezpečí spočívá v tom, že si naložíte více, než budete schopni zvládnout. Mějte soucit s vlastními omezením a spěchejte pomalu. Nevrhejte se do zkušeností, kterých se bojíte příliš. Mohlo by to způsobit více škody, než užitku. Je vhodná práce s vlastními zábranami, stíny a sexualitou. Buďte však opatrní před zneužitím moci a fanatismu některých lidí.

Kombinace mayského znamení Pohybu a Berana slibuje jednoduše změny. Beran miluje pohyb a aktivitu, a tak se tyto dva archetypy dokonale doplňují. Začíná být hezky, a tak běh po ránu může být pro tělo i duši velmi osvěžující. Využijte odvahu, kterou vám může dodat energie Berana, a učiňte změny, po kterých toužíte. Učte se novým informacím a snažte se prosadit své nápady. Lidé se silným zastoupením živlu Ohně ve svém horoskopu (Beran, Lev, Střelec) se budou cítit ve svém skvěle. Ti ostatní se možná budou muset více překonávat, ale šanci se prosadit máme v tomto období všichni.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jaké změny se dějí v mém těle?
  • Jak pracuji se svými financemi? Co mohu udělat jinak, aby lépe proudily?
  • Které myšlenky mi už neslouží a které bych si přál osvojit?
  • Jsem připraven přijmout změny, ke kterým dochází v mých vztazích?
  • Po jaké změně touží má duše?

Doporučené aktivity pro toto období:

  • Naslouchejte signálům svého těla a pravidelně odpočívejte.
  • Přemýšlejte o tom, jak využít současných obtíží k budování budoucího úspěchu.
  • Pracujte s afirmacemi, ale zároveň respektujte své skutečné pocity.
  • Odpusťte sobě i druhým.
  • Udělejte další rozhodující krok k uskutečnění vašich nejvyšších cílů.

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...