fbpx

Pokud chcete originální fotky z ptačí perspektivy, zvažte pořízení či zapůjčení dronu. Dokáže zachytit skvělé momenty, které určitě oceníte

Zveřejněno: 21. 10. 2021

Rádi jezdíte na výlety a zachycujete vzpomínky v podobě fotografií? Pak si v dnešním článku přijdete na své. Vybrali jsme pro vás tři zajímavá místa v okolí Prahy a jedno přímo v srdci hlavního města, jež rozhodně stojí za zvěčnění. Která to jsou?

Vyhlídka Máj

Tato vyhlídka patří k těm vůbec nejznámějším u nás a je vyhledávaným místem nejednoho vášnivého fotografa z Prahy. Nachází se na vysoké skále kousek od obce Teletín. Dříve se úsek řeky Vltavy mezi Štěchovicemi a Slapy nazýval Svatojánské proudy. Řeka tam protékala skalnatým údolím a tvořila nebezpečné peřeje. V roce 1943 však byly Svatojánské proudy zatopeny Štěchovickou přehradou. Díky tomu se dnes můžete kochat nádhernou přírodní scenérií v podobě Vltavy stáčející se do tvaru podkovy.

TIP: Výlet na vyhlídku Máj můžete spojit s výšlapem po naučné stezce Svatojánské proudy. Součástí stezky je i první turistická cesta u nás nebo také první trampská osada, dnes již legendární Ztracenka.

Karlštejn

Hrad Karlštejn najdete na jihozápadě od Prahy. V roce 1348 jej nechal vystavět Karel IV. jako místo, kde budou uchovávány vzácné korunovační klenoty, sbírky starých relikvií a další cennosti. Ne nadarmo se Karlštejn řadí mezi klenoty české země. Samotný hrad i jeho okolí přímo vybízí k pořízení nevšedních snímků.

TIP: Na Karlštejn se hravě dostanete autem, ale připlatíte si za parkovné. Pokud si však chcete udělat delší výlet, můžete se ke gotickému hradu dopravit vlakem nebo na kole.

Průhonický park

Průhonický zámecký park o rozloze 240 hektarů se nachází jen několik kilometrů od Prahy. Rozkládá se v členitém údolí, kterým protéká řeka Botič. Park je možné navštívit v kterékoliv roční době a zároveň se v něm pokaždé nabízí trochu jiný výhled do přírody. Díky tomu představuje ideální prostředí na sezónní záběry, fotky párů, ale i na romantickou procházku, při které pořídíte několik momentek.

TIP: Do Průhonického parku zkuste vyrazit i v zimním období. Příroda tam bývá pokryta sněhovou peřinou a malé vodopády jsou zamrzlé. Vaše záběry pak budou vypadat jako z ledového království.

Nový Svět

Pokud se vám nechce cestovat po okolí Prahy, budete mít radost z tipu na poslední místo. To totiž najdete přímo v srdci stověžatého města. Nový Svět je malou čtvrtí, která je plná malebných zákoutí, ze kterých dýchá unikátní atmosféra i zajímavá historie. Nový Svět byl původně předměstím Hradčan, kde dříve pobývalo například služebnictvo z hradu. Rozhodně se nejednalo o čtvrť zbohatlíků, jak by se mohlo zdát z názvů tamních domů, například U Zlatého noha, U Zlatého žaludu nebo U Zlaté hrušky. Přebývala v nich spíše chudina.

TIP: Pokud chcete originální fotky z ptačí perspektivy, zvažte pořízení či zapůjčení dronu. Dokáže zachytit skvělé momenty, které určitě oceníte.

Související…

Jana Jabůrková a Jiří Turek: Při focení je i dneska zásadní zachytit to správné teď
Karel Diviš

foto: Photographs, zdroj: Photographs

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...