fbpx

Markéta už druhým rokem podporuje projekt Silná a krásná, který se snaží pomoct ženám během onkologického onemocnění

Zveřejněno: 27. 8. 2021

Zpěvačka Markéta Konvičková se před rokem stala maminkou dcerky Amálky a od té doby se jí věnuje na plný úvazek. Protože se před dvěma lety potýkala se zdravotními potížemi, rozhodla se zároveň podpořit ženy, které bohužel stejně jako ona kvůli onemocnění přišly o svou hustou hřívu vlasů.

Markéto, jak se máte?

Mám se skvěle, děkuji za optání. Sluníčko svítí, jsme zdraví, co víc si přát. 

Chystáte teď něco nového? Album? Jak to máte s koncerty?

Koncerty už vypadají trošku nadějně a chodí poptávky. Za poslední rok jsme místo běžných 150 koncertů odehráli jen asi 6, ale díky bohu i za to. Je radost být na pódiu pokaždé, když je možnost. Album nechystám, věnuji se své dceři a necítím teď motivaci věnovat a investovat energii a čas hudebním projektům, které nevíte, zda budete moci prezentovat.

Mně vždycky říkali, ať vydržím, že vlasy dorostou, bude to trvat rok, dva. A uteklo to jako voda.

Plánujeme nějaké hudební duety s mým kolegou a kamarádem Janem Bendigem a jinak si zvesela zpívám každý den. 

Už podruhé jste se rozhodla podpořit onkologicky nemocné ženy v jejich boji s nemocí a stala jste se ambasadorkou projektu Silná a krásná. Mohla byste nám přiblížit váš příběh?

Nerada se k tomu vracím, je to pro mě uzavřená kapitola. Projekt podporuji druhým rokem, protože má za cíl pomoci onkologickým pacientkám cítit se opět silné a krásné jako ženy, získat paruku z pravých vlasů, kterou jsem i já sama využila před dvěma lety, nasadila si ji na hlavu, rozplakala se štěstím, že mám zase vlasy, a vím, jaký je to pocit cítit se zase dobře jako žena. Tak snad si pomůžeme co nejvíce. 

Jaký je to pocit, když žena každé ráno u zrcadla pozoruje, že jí vlasy padají čím dál tím více?

Nic senzačního to není, když neznáte důvod... A možná, když ho znáte, o to horší to je. Pro někoho to jsou jen vlasy, automatika, samozřejmost. Pro mě to byla jistá ztráta sebevědomí a ženskosti. 

Jak se vám nosila paruka, kterou jste dostala od nadačního fondu Daruj vlasy?

Byla jsem hrdou nositelkou. Byla skvělá. Dnes slouží někomu jinému a já mám radost. Objela se mnou x koncertů, focení, nebylo to ani poznat. 

Máte nějaký vzkaz pro ženy, které se trápí ztrátou vlasů?

Všechno začíná v nás. Musíme být silné, nastavit se na to pěkné a na lidi a věci, které nás dělají šťastnými. Mně vždycky říkali, ať vydržím, že vlasy dorostou, bude to trvat rok, dva. A uteklo to jako voda, je důležité mít se rád a přijmout se. Všem ženám posílám pusu a energii, protože ke každé jedné vzhlížím za to, jaké jsou a co dokážou. 

O projektu Silná a krásná

Kampaň Silná a krásná má za cíl pomoci zlepšit sebevědomí onkologicky nemocným ženám, které bohužel přišly o svoje vlasy v důsledku léčby. Některé ženy nesou ztrátu vlasů velmi negativně a hned si pořídí paruku, jiné si paruku spíše pořizují kvůli svému okolí. Ať tak či onak, každopádně si tyto ženy mohou zažádat o paruku u nadačního fondu Daruj vlasy, který jim je zdarma poskytuje, a podporuje je tak v jejich boji s nemocí.

Výroba paruk je však poměrně finančně náročná a nyní na ni přispívá značka Pantene, respektive všichni, kteří si šampony, kondicionéry nebo masky Pantene koupí v Teta drogeriích až do 27. 9. Během tohoto období budou 2 Kč z ceny každého zakoupeného produktu poukázány na výrobu paruk a jejich distribuci žadatelkám prostřednictvím nadačního fondu Daruj vlasy. Je fajn, když nákupy něčeho tak obyčejného, jako je vlasová kosmetika, pomáhají, protože ne každý má dostatečně dlouhé vlasy, aby je mohl darovat.

Související…

Jak zabránit šedivění vlasů? Když odbouráte stres, ušetříte za barvu
Kateřina Hájková

foto: Silná a krásná, zdroj: Nadační fond Daruj vlasy

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...