fbpx

Nespadáte do škatulek standardních konfekčních velikostí, ale zato patříte mezi obdivovatelky džínové módy? Inspirujte se denimovými kousky, které jsou pro ženy oblékající nadměrné velikosti skvělou cestou, jak vyladit opticky svou postavu i celý outfit

Zveřejněno: 26. 8. 2021

Trendy se střídají, ale denim zůstává. Se svým cool vzhledem a nekonečnou škálou kombinačních možností boduje už více než století a všechno napovídá tomu, že se to jen tak nezmění. Podívejte se s námi na zoubek hvězdným kouskům z jednotlivých kategorií denimového oblečení pro nadměrné velikosti, ve kterých se dámy skvěle vyjímají. 

Barvy džínoviny: Jaká modrá je dobrá?

Dobře známý fakt o tom, že světlejší barvy opticky rozšiřují, platí i pro výběr denimových kousků v nadměrných velikostech. V tmavších džínách na pohled zeštíhlíte a světlejší vám naopak kila přidají. Nemusíte se ale omezovat jen na tmavé barvy, naopak. Pomocí světlejších denimových modelů můžete svou postavu vybalancovat. Pokud máte například útlejší část trupu, zkuste na ni upozornit třeba stylovou světle modrou denimovou bundičkou.

Když džíny, tak Boot Cut Fit

Džíny se hodí pro spoustu neformálních příležitostí, a tak se vyplatí mít doma alespoň jeden skvěle padnoucí kousek. Jaký je nejlepší volbou pro nadměrné velikosti? I když dnes na všech frontách vedou úzké střihy Slim Fit kalhot, na plnější postavu se hodí spíš volnější nohavice. Ideální je střih Boot Cut Fit s nohavicemi, které se jemně rozšiřují od kolen dolů a nesvírají tolik lýtka. V oblasti stehen se pak drží linie těla, takže se nezužují ani neodstávají.  

Chcete střídat topy bez rozmýšlení, s čím z vašeho šatníku ladí? Denim vám jako vždy kryje záda a pro dny, kdy se vám nechce soukat do kalhot, se transformoval do sexy variant džínových sukní.

Kombinace s vysokým pasem zpevňujícím oblast většího bříška a prodlužujícím nohy je pak pro plnoštíhlé ženy skvělou volbou. Bát se nemusíte ani ozdobných aplikací či potrhaného vzhledu nohavic. Takové prvky totiž odvádějí pozornost od problémových partií těla a vytvoříte s nimi originální outfit.

Když bunda, tak vypasovaný crop

Nestárnoucí kousek, který se dá nosit na jaře, v létě i na podzim v podobě džínové bundičky, je základním vybavením pro ženy všech velikostí. Jedná se o jednu z mála vrchních vrstev, která si rozumí se vším a jednoduše dodá celému outfitu finální dotek stylovosti.

denim1

Co se týče typu, u džínové bundy se nemusíte držet zpátky. Vyzkoušejte třeba hned několik populárních střihů! Oversize bunda je nepostradatelným doplňkem k leginám a teniskám nebo romantickým šatům, klasický střih vám dovolí obléknout si dospod pohodlně i svetr nebo mikinu, ale pokud v džínové bundě chcete opravdu vyniknout, vsaďte na crop top střih. Tenhle krátce střižený vypasovaný model skvěle doplní volnější pohodlné oblečení, pomůže efektivně vytvarovat postavu a přitáhne pozornost k oblasti pasu.

Když džínová sukně, tak „áčko“

Chcete střídat topy bez rozmýšlení, s čím z vašeho šatníku ladí? Denim vám jako vždy kryje záda a pro dny, kdy se vám nechce soukat do kalhot, se transformoval do sexy variant džínových sukní. Pokud ještě dokonalou módní souhru hledáte, zaměřte se na modely s áčkovým střihem, který se rozšiřuje od pasu dolů do tvaru písmene „A“. Ideální délka pro ženy s křivkami je těsně nad kolena, kdy nepůsobí nevhodným dojmem, ale ani nezahaluje zbytečně moc.

Džínová sukně pro nadměrné velikosti může dodat jedinečnost celému outfitu také rafinovaným zipem, malým rozparkem či jednořadým zapínáním. Ozdob a barev se taky určitě bát nemusíte! S kratší délkou se jen raději vyhněte podpatkům, ale dejte přednost pohodlným sandálkům, balerínám nebo klidně teniskám.

Denim se nosí jedna báseň a jednotlivé modely je snadné i navzájem kombinovat, protože už dávno neplatí, že spodek i vršek z denimu rovná se módní trapas. Naopak, s tzv. „double lookem“ se dá vytvořit spousta skvělých kombinací. Jen se držte zlatého pravidla, že by oba kousky neměly mít úplně stejný barevný tón a více než dva už je moc.

Související…

Smart casual: Jak se obléct do společnosti, a přesto ležérně
Komerční článek

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...