fbpx

Zařizujete si nyní nové bydlení? Nebo jen chcete to stávající posunout na vyšší úroveň, abyste se v něm cítili dobře a příjemně? Ať už je odpověď jakákoliv, je načase pustit se do proměny!

Zveřejněno: 23. 6. 2021

Nemusíte nutně sázet na jeden styl, v jehož kolejích pojedete stejně jako řada jiných. Informujte se o aktuálních trendech, které vám rázem prozradí, jak si zařídit moderní bydlení. Trendy v bydlení se mění stejně rychle jako ty v módě. Těsně předtím, než se rozhodnete nakoupit si zbrusu nové zařízení, nahlédněte do žebříčku aktuálních hitů, ať nešlápnete vedle. Co konkrétního si především do svého moderního příbytku pořídit, vám nyní prozradíme.

3D tapety pro navození útulné atmosféry

K největšímu dilematu dochází v okamžiku, kdy se rozhodujeme, jaké barevné odstíny naneseme na zdi v interiéru. Zatímco někdo upřednostňuje neutrální bílou, kterou dnes mnozí bytoví architekti označují za nudný odstín, jiní se nebojí experimentovat. A právě druhé skupině lidí aktuální trendy doslova nahrávají. Co se totiž dostalo na žebříček bytových hitů, jsou 3D tapety.

Dnes se pozornost zejména mladých lidí upíná na zelené porosty, které jdou ruku v ruce s dřevěným nábytkem sídlícím taktéž na seznamu aktuálních bytových trendů.

Tento prvek, který se velmi snadno nalepí na zdi jednotlivých místností, může mít jakoukoliv podobu. Může být nositelem rodinné fotografie, ale také může vypadat jako opuštěný les nebo deštný prales, který v člověku vyvolává báječný pocit klidu.

fototapeta prirody narodni rezervace v keni

Dnes se pozornost zejména mladých lidí upíná na zelené porosty, které jdou ruku v ruce s dřevěným nábytkem sídlícím taktéž na seznamu aktuálních bytových trendů.

Dejte prostor světlu

Moderní bydlení lze dnes definovat jako světlé místnosti, kterým chybí těžké závěsy a neprůhledné záclony. Ještě donedávna byla prázdná okna bez sebemenšího bytového textilu typická pouze pro skandinávské bydlení, ovšem nyní je to jedna z hlavních věcí, kterou byste měli mít u sebe doma, pokud toužíte po modernosti a stylu.

Neschovávejte svůj domov před světlem za neprůhlednými dekoračními látkami visícími z garnýží. Jestliže přece jen prahnete po nějaké cloně, díky které by sousedé neviděli do vašeho soukromí, vsaďte na lehké pavučinové alternativy. Společně s důmyslným rozmístěním svítidel v interiéru dojde k optickému zvětšení celého příbytku. Tak moc je světlo mocné.

Když skříně, tak až ke stropu

Při pohledu na poslední fotky moderního bydlení si říkáte, jestli je opravdu nutné investovat do tak vysokého nábytku. Vždyť na jednotlivé police nedosáhnu, říkáte si. Jenže bytové trendy mluví jasně a nedělají žádné kompromisy – nábytek až ke stropu je letos zkrátka tím, co v moderně zařízeném obydlí nesmí chybět.

Když se však na obrovské knihovny krásně vyplňující jinak obyčejné, holé zdi podíváme ještě jednou (už z toho designového, nikoliv praktického hlediska), musíme uznat, že se jedná o výjimečný a neotřelý prvek vašeho domova přinášející nejen kapku útulnosti, ale také pocit luxusu. Při plnění jednotlivých polic však myslete na jedno – méně je někdy více. Zbytečné zahlcování nábytku bude působit spíše kýčovitě než vkusně.

Na pohodlí záleží

I když je dobré se řídit tím, co je zrovna moderní, a vybírat si dekorace do bytu podle posledních trendů, nakonec to budete jenom vy sami, kdo bude v bytové jednotce nebo rodinném domku na předměstí žít. Proto si nenechte sebrat pohodlí a neuchylujte se k výběru nekomfortních židlí nebo pohovek, i když možná splňují požadavky bytových architektů pro moderní byt.

prakticka a pohodlna sedacka v moderne zarizenem interieru

Naštěstí se má letos sázet na pořádný komfort zejména při výběru sedací soupravy. Ta tvoří dominantu celého obývacího pokoje, proto je důležité jejímu výběru věnovat dostatek pozornosti. Kromě zmiňovaného pohodlí by taková sedačka měla odpovídat rozměrově i svou konstrukcí. A pokud bydlíte v menším příbytku, pak by jejím synonymem měla být také funkčnost a praktičnost. V takovém případě se poohlížejte například po rozkládacích, ale dnes také atraktivních a designově dokonalých alternativách.

Pokud bude váš favorit v pastelovém odstínu, máte vyhráno. Přesně na tyto tóny barev bychom měli při zařizování moderního bydlení upínat svou pozornost. Černý ani příliš výrazný odstín se už zkrátka nenosí (tedy alespoň nyní ne).

Související…

Stěhujete se do novostavby? Zařiďte si ji přesně podle vašich představ
Komerční článek

foto: Dovido.cz, zdroj: Dovido.cz

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...