fbpx

Ať už jsou vaše vlasy husté či jemné, kudrnaté nebo rovné, i pro vás existuje ideální olej, který je posílí a udělá je ještě krásnější

Zveřejněno: 9. 6. 2021

Spousta lidí se použití oleje brání, mají pocit, že vlasy po něm budou mastné. Nebojte se, vyzkoušejte to. Když ho nepoužijete příliš velké množství, vaše vlasy opravdu nebudou vypadat, jako byste je právě vytáhli z fritézy. A jaký olej zkusit? Máme pár tipů.

Arganový olej

Arganový olej je jedním z nejznámějších, které se používají na vlasy. Díky svému univerzálnímu použití si vysloužil přezdívku „tekuté zlato“. Je lehký a vhodný pro všechny typy vlasů.

Existují také směsi několika olejů, příkladem je Nuxe olej s makadamiovým, mandlovým, argonovým, čajovníkovým a dalšími oleji.

Obsahuje směs antioxidantů (např. vitamin E) a mastných kyselin. I náš kožní maz je tvořen vysokým procentem mastných kyselin, takže máte-li suché vlasy, arganový olej je rozhodně dobrou péčí.

Jojobový olej

Drtivá většina olejů funguje na tom principu, že zvlhčují vnější vrstvu vašich vlasů. Jojobový olej je však tvořen tuky, jež proniknou do vlasu a vyživují ho pod povrchem.

Často se nachází v šamponech a jiných produktech pro suché či chemicky ošetřené vlasy, tak proč ho vlasům nedopřát rovnou v surové formě?

Olivový olej

V případě nouze lze využít i ten olej, který máte v kuchyni, tedy olivový olej. Na vlasy funguje, ovšem má pouze kosmetický účinek. Olivový olej je totiž tvořen příliš velkými molekulami, jež nemají schopnost proniknout do vlasu.

Ricinový olej

Ricinový olej se doporučuje proti třepení konečků, lupům a vypadávání vlasů. Osvěží je, jsou lesklejší a mnohdy se vychvaluje jeho schopnost podpořit růst vlasů. Získáte bohatší hřívu.

Kokosový olej

Kokosový olej je univerzálním kosmetickým pomocníkem, jejž využijete na čištění zubů i pro odlíčení. Vlasy dokáže zklidnit a zamezuje cuchání. Na křehkých vlasech ovšem může při dlouhodobém používání způsobit lámání, obsahuje totiž mnoho proteinu.

Směsi olejů

Existují také směsi několika olejů, příkladem je Nuxe olej s makadamiovým, mandlovým, argonovým, čajovníkovým a dalšími oleji. Spousta olejů má navíc multifunkční využití, kromě vlasů se dají využít i na pleť.

Související…

Jak zabránit šedivění vlasů? Když odbouráte stres, ušetříte za barvu
Kateřina Hájková

foto: Notino.cz, zdroj: Notino.cz

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...