fbpx

Při nanášení parfému je dobré vědět, že naše tělo disponuje pulzními body. Jsou to ta místa, kudy nám proudí krev. Díky tomu se tak na určitých bodech prohřívá pokožka více než jinde, a je na nich tedy schopná udržet vůni po delší časový úsek

Zveřejněno: 31. 5. 2021

Udělali jste si radost novým parfémem nebo jste jej dostali dárkem a nevíte, jak zařídit, aby vůně na kůži vydržela po celý den? Nezoufejte! Máme pro vás 5 tipů, díky kterým se vaše oblíbená vůně jen tak nevytratí.

Doba použití

Nejlépe parfémy působí na právě umyté a důkladně vysušené pokožce. Před nanesením parfému si tedy udělejte chvilku na příjemnou koupel či rychlou sprchu. Máte-li po ruce neparfémovaný krém, použijte ho také. Parfém na něj pěkně přilne a odměnou vám bude dlouhotrvající vůně po celý den.

Uskladnění

Nejlépe uděláte, když vaše parfémy umístíte na suchém a stinném místě. Vyvarujte se především skladování parfému na přímém slunečním svitu. Dále si parfémy nerozumí s vlhkostí. Na vlhkém místě parfém pomalu, ale jistě ztrácí na intenzitě.

Pulzní body

Při nanášení parfému je dobré vědět, že naše tělo disponuje pulzními body. Jsou to ta místa, kudy nám proudí krev. Díky tomu se tak na určitých bodech prohřívá pokožka více než jinde, a je na nich tedy schopná udržet vůni po delší časový úsek. Jedná se zejména o zápěstí, krk a spánky. Parfém lze také aplikovat za ucho či do loketní jamky.

Vůně ve vlasech

Vaši oblíbenou vůni si můžete dopřát také nanesením parfému na vlasy. Ale pozor! Určitě parfém nestříkejte přímo na ně. Stačilo by pár nánosů, a vlasy by se tak snadno vysušily. Díky obsahu alkoholu by vám zbyly akorát tak oči pro pláč.

Stačí jen hedvábný papír, který lze sehnat v galanterii či výtvarných potřebách, nastříkat na něj parfém a proložit jím prádlo.

Raději využijte kouzla hřebenu. Na ten zlehka aplikujte dávku omamné vůně a několikrát vlasy pročísněte. Na trhu však existují i parfémy, které jsou určené přímo pro aplikaci na vlasy. Používáte-li vůni na vlasy každý den, určitě stojí za to se po takovém flakonku poohlédnout. Obsahuje méně alkoholu než klasické parfémy. Díky tomu o vlasy pečuje šetrně, a vy si tak můžete užívat svého parfému naplno a bez výčitek.

Vůně na oblečení

Určitě jste už slyšeli o vkládání malého mýdla mezi vyprané prádlo. Ve skříni tak vydrží déle voňavé. Obdobně lze využít i váš oblíbený parfém. Stačí jen hedvábný papír, který lze sehnat v galanterii či výtvarných potřebách, nastříkat na něj parfém a proložit jím prádlo. Z vůně se pak můžete těšit, kdykoli otevřete vaši skříň. Také už dnes můžeme sehnat parfém, který je určený přímo na textil. Takový se hodí např. na cestování. Díky němu se budete cítit všude jako doma.

Související…

Už máte parfém na letní sezónu? Podívejte se, co letí
Komerční článek

foto: Alza.cz, zdroj: Alza.cz

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...