fbpx

Stejně jako si každý den dopřáváme něco k snědku, tak i naše pleť potřebuje výživu. Odvádí totiž obrovský kus práce, a to téměř bez přestávky. Pleťová rutina by proto měla být nepostradatelnou každodenní součástí. Ráno i večer

Zveřejněno: 29. 3. 2021

Ať už se líčíte, nebo ne, pleť každé z nás potřebuje dvakrát denně pozornost, která zahrnuje důkladné čištění a následnou péči. Na pleti ulpívá přes celý den znečištěný vzduch a prach, který v kombinaci s kožním mazem zanáší póry. Zařaďte proto do své rutiny pleťový rituál, který si můžete užívat jako posvátnou chvilku, kterou věnujete sami sobě a především své pleti.

1. Část rituálu: Dvojité odlíčení

Na svůj obličej koukáme každé ráno i každý večer. Jak naše pleť vypadá, je odrazem toho, jak o ni pečujeme. Vrásky ani další neduhy se na ní nevytvoří přes noc, a chceme-li jim předcházet, je nutné dodržovat rituály. Pleť totiž velmi dobře vnímá náš životní styl a vše, co jí (ne)dáváme, se nám (ne)vrátí. Dopřejte jí proto pár minut péče ráno i večer a uvidíte, jak se vám odmění. Důležité je vědět, jaké produkty, kdy a v jakém pořadí používat a jak spolu navzájem působí. Dodržováním kompletní péče zajistíte, že vaše pleť bude správně vyčištěná, hydratovaná a získá potřebnou péči. 

Oblast kolem očí z rituálu nikdy nevynechávejte. Platí, že čím dřív se jí začnete věnovat, tím spíš si zajistíte mladistvý vzhled i v pokročilejším věku.

Základem je do čista odlíčená pleť. Časy, kdy se stačilo odlíčit obyčejným krémem či mýdlem, jsou tytam. Přes den je pleť zatěžována make-upem a přes noc se na ní nahromadí nečistoty ze vzduchu, polštáře a starých kožních buněk. Proto je důležité dbát na její očištění nejen večer, ale i ráno. Správně by tento krok měl být dvoufázový. Při prvním čištění sáhněte po prostředku na olejové bázi, v tom druhém sáhněte po gelu, který pleť osvěží a zbaví ji posledních zbytků nečistot, aniž by došlo k poškození ochranné bariéry pleti. Během čištění se zároveň aktivuje krevní oběh, což podpoří její rozjasnění.

2. Část rituálu: Péče

Aplikace očního krému

Oblast kolem očí z rituálu nikdy nevynechávejte. Platí, že čím dřív se jí začnete věnovat, tím spíš si zajistíte mladistvý vzhled i v pokročilejším věku. Kůže v oblasti očí je velmi jemná a vlivem zpomalujícího se vzniku kolagenu ztrácí svou pružnost. V očním okolí navíc nenajdeme póry, které by pokožku přirozeně promašťovaly. Mějte na paměti, že při jakékoliv manipulaci v této obličejové oblasti byste měla být co nejvíce šetrná, ať už se to týká odličování řasenky, nebo nanášení krému.  

Aplikace séra

Sérum povzbuzuje pleť, aby byla na pohled i dotek plná svěžesti a vitality. Díky tomuto prostředku se jí dostane vysoce koncentrovaná dávka aktivních látek, která pomáhá dokonalému vstřebávání krémů, jejichž aplikace následuje v dalším kroku.

Aplikace krému

Existují kombinované krémy, které doporučují nanášení ráno i večer. Těm se vyhněte. To, že se krémy dělí na denní a noční, má totiž svůj důvod. Ty denní mají lehkou texturu, čímž jsou i vhodným podkladem pod make-up, zajišťují pleti celodenní výživu, hydratují a díky SPF faktoru ji i chrání. Noční krémy jsou hutnější a neobsahují SPF faktor ani rozjasňující látky, zato jsou bohatší na koncentraci aktivních látek, které pleti dodají extra výživu, zatímco spíte.

Nepamatujete si postup? Konzistence napoví

Pleťový rituál provedete správně, dodržíte-li jeho postup krok za krokem. Tento proces je velmi důležitý, pokud chcete, aby vaše pokožka vypadala v každém věku zdravě.

Jelikož není možné dodat pleti vše, co potřebuje, v jednom produktu, musíme jí dopřát vhodnou kombinaci látek skrze různé produkty. A pokud s rituálem teprve začínáte, pamatujte na to, že po vyčištění je správné nanášení produktů dle konzistence – od nejřidších po nejhutnější. S tímto tahákem se nikdy nemůžete splést.

Pět minut pleťového rituálu s pěti produkty NovAge

Když se spojí věda se sílou přírody, bývá to zpravidla dobré znamení. To platí i pro kategorii produktů NovAge, v níž najdete výtažky z rostlinných kmenových buněk, jež přirozeně bojují proti procesu stárnutí pleti. Každá žena se chce pyšnit mladší a zdravě vypadající pletí bez ohledu na věk. Klíčem k těm nejlepším výsledkům je nejen vhodná kombinace produktů, ale také jejich správná aplikace.

 

Lucia „Lussi“ Šenková, produktová manažerka a beauty školitelka Oriflame

Do pleťového rituálu je důležité 1-2x týdně zařadit jeden krok navíc, kterým je exfoliace. Díky peelingu se pleť zbaví odumřelých buněk a uvolní zanesené póry. Do pleti se tak z produktů dostane daleko více aktivních látek. Zařaďte tento krok do vaší rutiny a uvidíte, že se zlepší buněčná obnova, rozjasnění pleti, pigmentace, vrásky, či problémy s rozšířenými póry.

Vyberte si proto vhodnou řadu přímo pro vás a zařaďte důležité pleťové rituály do každodenní rutiny. Klinické testy potvrzují, že při dodržování kompletního rituálu dosáhnete nejméně 7x lepších výsledků. A nezapomínejte, že prvním krokem k úspěchu je vždy důkladně vyčištěná pleť.

K zakoupení na e-shopu www.oriflame.cz:

Skinergise – Zvýhodněná cena do 12.04. za 1 799 Kč
Ecollagen – Zvýhodněná cena do 12.04. za 1 999 Kč
Ultimate Lift – Zvýhodněná cena do 12.04. za 2 299 Kč
Time Restore – Zvýhodněná cena do 12.04. za 2 299 Kč

Související…

Vše, co potřebujete vědět o vitaminu C v péči o pleť
Komerční článek

foto: Oriflame, zdroj: Oriflame

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...