fbpx

Nechte se unést kouzlem starých časů a vytvořte si doma dokonalou oázu klidu, která jen tak nevyjde z módy. Zjistěte více o tom, jak skvěle může vypadat koupelna oblečená do kabátku nesmrtelného retro stylu

Zveřejněno: 5. 3. 2021

Tradice, neotřelý vzhled a důraz na nadčasovost. Takový je retro styl, který se aktuálně drží na předních příčkách v interiérovém designu. Všeobecně je spojovaný především s 50. až 70. lety 20. století. Nemusíte se ale bát, že budete muset potřebné vybavení shánět na půdách babiček. Na trhu je v současné době množství značek, které se zaměřují na výrobu umyvadel, van, vodovodních baterií či doplňků inspirovaných stylem minulého století. Co z toho byste v případě vaší koupelny rozhodně neměli vynechat?

3 prvky pro retro koupelnu

Chystáte se na kompletní proměnu, nebo jen částečnou rekonstrukci, díky které získáte dokonalou atmosféru minulého století? V obou případech jsou klíčové tři oblasti, které byste neměli vynechat.

1. Vzory a barvy

Jemné odstíny pastelových barev a výrazné dekory jsou to, co by mělo upoutat vaši pozornost v každé retro koupelně. Styl obkladů vždy volte s ohledem na to, jaké budete vybírat doplňky. Jedno by nemělo přebíjet druhé. Je proto důležité se rozhodnout, zda upřednostníte výrazné kachličky, nebo spíše nepřehlédnutelné doplňky. 

2. Samostatně stojící vana

Dominantním prvkem každé koupelny je vana či sprchový kout. V případě retro stylu se však více soustřeďte právě na vanu. Tou pravou bude výrazná, volně stojící lázeň, kterou umístíte na zdobené nožky. Do interiéru vnese punc elegance, půvabu a vykouzlí romantickou atmosféru. Vana by měla mít spíše zaoblené tvary a detaily na podstavci, nohách i kohoutcích by měly ladit s baterií umyvadla.

1

3. Stylové baterie

Umyvadlové a vanové baterie jsou v případě tohoto stylu klíčem k úspěchu. S těmi pákovými se rovnou rozlučte, do retro koupelny patří tradiční otočné kohoutky. Najdete je například v portfoliu českého e-shopu Sanitino, konkrétně pod značkou Kludi. Podívejte se na kompletní nabídku a vyberte si to pravé pro váš osobitý retro styl.

2

Související…

Jak na deprese? Pomůže teplá, nikoli horká odpolední koupel
Kristina Lamperová

foto: Sanitino, zdroj: Sanitino

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...