fbpx

Pokud chcete mít street art i u vás doma, stačí si pořídit elegantní fototapetu graffiti, která vypadá hezky a umí oživit jakýkoli interiér

Zveřejněno: 14. 1. 2021

Pouliční umění je velmi často diskutovanou oblastí. Není se čemu divit, jelikož mnozí autoři nerozlišují mezi klasickou čistou zdí a třeba historickými památkami nebo obytnými objekty. Tím pádem logicky činí něco, co druhým zrovna dvakrát nevyhovuje, ale naopak přináší škodu. Graffiti je přitom určitý druh umění, za který by se jeho autoři v žádném případě neměli stydět.

Samotný styl má svou historii a vychází ze známého řeckého výrazu γραφειν. Ten odpovídá slovu grafein, tedy psát. Samotné graffiti se stalo i jakousi platformou pro hip hop. Ten byl jakousi formou protestního vyjádření určitých lidí. Tak jako tak je graffiti jakýmsi pouličním uměním, které má svůj osobitý charakter a krásu. Pokud chcete mít takovýto street art i u vás doma, stačí si pořídit elegantní fototapetu graffiti, která vypadá hezky a umí oživit jakýkoli interiér. V případě bílých stěn jde o jakousi jistotu, že se ani v takovýchto vnitřních prostorách nudit nebudete. V jakých podobách si lze graffiti pořídit?

S nádechem budovy

Naším prvním tipem na elegantní graffiti je provedení, jehož součástí je nějaký objekt. Ze samotného nápisu graffiti vychází, tak jako na úvodní fotografii v článku, nějaká zajímavá budova. Nejčastěji se jedná o motiv věže. Ta se samozřejmě vyznačuje okny, střechou a dalšími architektonickými prvky. 

V kombinaci se samotným nápisem a ve stylu graffiti vypadá takováto variace hodně zajímavě. Pro milovníky architektury i zjednodušeného pohledu na stavbu jde rozhodně o výbornou volbu. Jinak se tato fototapeta graffiti vyznačuje také hned několika barevnými odstíny, jež vypadají náramně.

Opice jako výraz prohnanosti

Určitě není od věci vsadit také na některé výjevy, které souvisí skutečně s ulicí. Fototapeta graffiti to zvládne. Zajímavou volbou je třeba opice v obleku, která opět vyvstává ze samotného nápisu. Její lišácký úsměv dokáže obalamutit každého.

fototapeta graffiti gorila

Jen je třeba upozornit na to, že opice může vzbuzovat u menších dětí strach. Přesto jde ale pro takové dospívající dítě do dětského pokoje o velmi dobrou volbu. Zavděčíte se a přinesete do této místnosti jakousi nezávislost a velmi poutavé zpestření prostoru.

Náboženské motivy

Zdá se vám, že styl graffiti nemůže v žádném případě nijak korespondovat s náboženstvím? Omyl, a to velký. Writeři jsou schopni namalovat úplně všechno včetně nejrůznějších sakrálních motivů. Moc hezké graffiti představuje třeba malba papeže, který je vyobrazen v černobílé kombinaci.

fototapeta graffiti jing jang


Právě takto dokonale vyvstane jeho vážnost a zajímavost. Když se navíc na pozadí přidá textura cihel, není co řešit. Celek vypadá hodně kompaktně a bude vás maximálně bavit. A to nemusíte být lidé, kteří chodí denně do kostela. Hodně zajímavý je také motiv jing-jang. Tyto síly jsou spojené především s východními filosofiemi a náboženstvím. Přesto nebo právě proto vypadají také hodně zajímavě.

Ruka jako moderní výraz graffiti

Pokud chcete vsadit spíše na velmi jednoduché provedení fototapety na zeď graffiti, pak se nebojte motivu ruky. Ta je provedena v černé barvě. Jde fakticky o otisk černé ruky na bílém podkladu.

fototapeta graffiti ruce


Díky kontrastnímu barevnému provedení si můžete být jití, že takovýto motiv dokáže dokonale zaujmout. Možná se vám to nebude zdát jako plnohodnotné umění, ale je třeba konstatovat, že v jednoduchosti je maximální síla. V případě ruky je toto tvrzení doloženo maximálně.

Inkoust na kamenné zdi

Jestliže milujete jednoduchost spíše v abstrakci, pak není problém vsadit na barevný inkoust, jímž je postříkána tmavá stěna. Dojde k vytvoření jakéhosi shluku barev, pod nímž si můžeme představit fakticky cokoli. Motiv je velmi jednoduchý, nicméně možná o to poutavější je pohled na něj.

fototapeta graffiti skvrny od barvy

Každý může v oné velké skvrně spatřovat úplně něco jiného. Možná se vám zdá, že takto postříkat zeď dovede úplně každý. Hledat ale ve všem složitosti je poměrně zbytečné. Třeba v takové ložnici si tento obraz určitě může najít své místo. Abstrakce se ale mohou hodit i do obývacího pokoje a mnohých jiných místností v moderním interiéru. Každý si takovýto obraz umístí do takového pokoje, kde bude třeba fototapeta graffiti 3D nejlépe sedět.

Související…

Budovy v Praze přes noc pokryly graffiti. Akce upozorňuje na nedostatek legálních ploch
Klára Kutilová

foto: MyLoview, zdroj: MyLoview

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...