fbpx

V legínách můžete sportovat, uklízet domácnost nebo vyrazit na procházku do města. Sportovní legíny jsou ideální na běhání i turistiku

Zveřejněno: 25. 12. 2020

Staly se trvalou součástí dámského šatníku, protože jsou pohodlné a praktické. Řeč je o legínách, které s oblibou nosí snad ženy všech věkových kategorií. Hodí se na sportování, když umíte vhodně vybrat ostatní doplňky, užijete je i do města. Nošení legín má své zákonitosti. A my si teď o nich něco řekneme.

Historie legín spadá až do středověku

Nošení legín není výmysl poslední doby, protože je s oblibou na sebe oblékali lidé už ve středověku, a to nejen urození pánové. Dámy si na ně musely ještě nějaký čas počkat, ale také se nakonec dočkaly, když si je dávaly pod krinolíny. Velký boom legíny zažily v 60. letech minulého století, kdy se do módy dostaly tzv. kaliopky. Od nich byl k legínám už jen krůček. V současné době se staly běžnou součástí dámského šatníku.

Když je doplníte volnějším tričkem a stylovou mikinou, bude váš outfit správně zvolený.

V legínách můžete sportovat, uklízet domácnost nebo vyrazit na procházku do města. Sportovní legíny jsou ideální na běhání i turistiku. Jsou obvykle vyrobené z funkčního materiálu, který odvádí pot od těla, takže se v nich člověk příjemně pohybuje. Když je doplníte volnějším tričkem a stylovou mikinou, bude váš outfit správně zvolený.

Legíny nejsou kalhoty

I v městské módě našly legíny své uplatnění. Zde je však třeba počítat s tím, že kalhoty plnohodnotně nenahradí. Není nic horšího než pohled na průhledné legíny, jež v oblasti zadečku odhalí všechno. Stávají se pak vděčným terčem módní policie, jež na takové modelky ráda poukazuje jako na odstrašující případy. Ovšem i legíny je možné nosit vkusně a vypadat v nich velmi dobře.

2. 2209 leg 03

 

Ideální je oblast pánve překrýt tunikou, šaty ve stylu delší mikiny, džínové nebo košilové šaty, v zimě můžete sáhnout po delším kardiganu, v létě zase po zajímavě řešeném volnějším triku. Nevhodné je ale si vzít k legínám boty na vysokém podpatku. Obvykle se volí boty typu sandály, baleríny či espadrilky. Pouze u kožených legín je dovolené si vzít lodičky nebo jinou obuv na podpatku.

Legíny jsou nejoblíbenějším kusem oblečení v teplejších měsících, jelikož jsou nejenom pohodlné, ale také jednoduché na oblékání. V závislosti na tom, s jakým vrškem a botami je zkombinujete, se hodí prakticky na každou příležitost. Jak na nákup do obchodu, tak na večerní návštěvu restaurace či prostě jen na posezení s přáteli.

Jaké prádlo nosit pod legíny

Legíny jsou už svojí podstatou upnutým kusem oděvu, tudíž při výběru prádla musíme toto zohlednit. Spodní prádlo by se pod legínami nemělo rýsovat. Vybíráme tedy raději bezešvé prádlo, kalhotky typu tanga, brazilky, ale klidně můžete vyzkoušet i nohavičkové kalhotky. Záleží na tom, v čem se budete nejlépe cítit.

Barvy a materiál na legíny

Při výběru barvy legín u těch sportovních můžeme vsadit i na větší barevnost. Černé legíny jsou univerzální a hodí se pro každou ženu. Výhodu mají hlavně díky zeštíhlujícímu efektu. Kromě toho se k nim pak hodí jakákoliv jiná barva pro kombinování. Není tedy divu, že černé legíny patří k těm nejoblíbenějším a nejvíce prodávaným.

Užijete je nejen při sportování, ale také při procházce městem i na výletě.

Z materiálů, které se používají na výrobu úpletu na legíny, je nejčastěji používána lycra, nylon a další umělá vlákna společně s elastanem, díky kterému jsou legíny příjemně strečové a hezky obepínají tělo. Ovšem i z bavlny se legíny vyrábějí, což ocení zejména ženy a dívky, které mají citlivou pokožku a trpí na ekzémy a alergie.

Chybí vám legíny ve vašem šatníku? Zkuste to napravit a pořiďte si je. Užijete je nejen při sportování, ale také při procházce městem i na výletě. Legíny jsou pohodlným kusem oděvu, který ženy s oblibou nosí, jelikož mají spoustu skvělých vlastností.

Související…

Měkké a veselé Vánoce s Dedoles i s dárkovým poukazem
Komerční článek

foto: Shutterstock a Astratex, zdroj: Astratex

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...