fbpx

V prosincových nákupech vám v košíku nesmějí chybět dvě věci, se kterými je život svobodnější, jednodušší a přehlednější: kalendář a diář

Zveřejněno: 2. 12. 2020

Máte pocit, že vám termíny, povinnosti a úkoly lezou i ušima? Zkroťte je! Dostaňte je pod kontrolu! Mějte nadvládu vy nad nimi a ne naopak. Na nesplněné úkoly a dluhy myslíme mnohem víc, než by trvalo jejich vyřešení či urovnání. Vždyť si to vůbec nezaslouží. Schválně si všechny své kostlivce sepište stručně a přehledně do kolonky „to do − udělej“. Je dost možné, že až je uvidíte poskládané vedle sebe, nebudou vypadat tak hrozivě. A jak dobrý pocit to je, když si pak jeden rest po druhém odškrtáváte jako vyřízený...

Být svobodný je krásné. Mít lehkou duši, pořádek v myšlenkách, čas na všechno to podstatné v životě. Ale věřte nám, že první podmínkou úspěšné improvizace je dobré plánování. Spojte rodinný time management s hezkým zážitkem a zapisujte si nejzásadnější termíny do nástěnného kalendáře.

37

 

Až si do něj půjdete pro informaci, co vás čeká zítra, alespoň vám udělá radost hezká fotografie. Zdá se vám, že nástěnné kalendáře mají pro vaše potřeby málo místa pro psaní, ale nápad s fotoinspirací se vám zamlouvá? Pověste si na hřebík kalendář, kterému se říká LP kalendář. Nahoře fotografie, dole spousta místa pro vše, co nesmíte zapomenout. A pro lepší zapojení svých dětí připojte kopu barevných nálepek. Plánování hrou!

Jak zkrotit paměť

V posledních měsících si spousta z nás udělala inventáře v hodnotách a překopala priority. Čas se pro někoho téměř zastavil, pro další vydatně zpomalil a pro jiné naopak zrychlil na hranu snesitelnosti. Relativně ustálený režim se rozkolísal, občas postavil na hlavu, často nafoukl na několik rolí. Kromě rodiče a pracujícího dospěláka alternujeme učitele, uklízečky, kuchaře... Jak se v tom všem vyznat?

Chce to trochu disciplíny v precizním zapisování všeho, co je podstatné. Nicméně, my víme o tom nejlepším pomocníkovi, který vás v tom podrží. Diáře. Na denní, týdenní nebo měsíční bázi představují ideální šablonu pro vše, co si nemůžete dovolit zapomenout. Diáře vyrábíme už několik desetiletí. A věřte nám, že s každou sezónou lepší a lepší. Za ta léta máme obsahy i formy našich produktů promyšlené do detailů a mnoha rodinám i jednotlivcům pomáháme (doslova) psát dějiny.

zapisnik paper bullet journal 1

Výzvou možná bude vrátit se do starých kolejí. Znovu nastoupit do rozjíždějícího se vlaku, udržet tempo a být užitečný i produktivní dle vlastních představ i představ toho, kdo nás platí. Máte z toho vítr? Vypodložte se plánovačem podle vašich potřeb. Máme jich tolik druhů. Tlusté i hubené, barevné a hravé, vážné i seriózní, přesně strukturované i nepopsané pro vaši fantazii. Máme takové, co sbalíte s sebou do kapsy, i takové, co ozdobí váš dům.

Raději diář než hlavu

Vybrali jste si kalendář či diář dle svých představ? Používáte každý rok stejný formát, nebo experimentujete s časem a prostorem? Ať tak či tak, využijte všechno, co vám plánovač nabízí. Pište si do něj všechno, co vás napadne. Co je potřeba vyřídit, co je potřeba udělat, aby se to dalo vyřídit, jaké s tím souvisí adresy, telefonní čísla a termíny, komu je potřeba zavolat a co je nutné kvůli tomu pořídit. Je toho moc? Je lepší mít plný diář než plnou hlavu.

Na každý den si do diáře napište jeden úkol i jednu radost, která vás čeká.

Krásná zpráva je, že život se neskládá jen z povinností, termínů a úkolů! Možná jste to dosud nedělali, ale zkuste si kromě toho, co se musí, zaznamenávat i to, co se chce. Mnoho zítřků v diářích vypadá, jako by neexistovala žádná radost. A přitom je to škoda. Zahrajte si malou hru: Na každý den si do diáře napište jeden úkol i jednu radost, která vás čeká. Nečeká? Vyrobte si ji! Vymyslete, vytvořte. Je krásné mít dost důvodů na to, abyste se těšili ráno vstát.

Helma 365

Jsme tradiční český výrobce kalendářů, diářů a zápisníků, nově i dřevěných obrazů. Naším posláním je přinášet více krásy, radosti a inspirace pro váš vzácný čas, prostřednictvím kalendářů a diářů, 365 dnů v roce. Za dobu naší téměř třicetileté specializace na tvorbu kalendářů a diářů jsme se stali největším českým producentem výrobků s kalendáriem, naše roční produkce čítá již více než 6 milionů kusů. Kalendáře a diáře Helma můžete najít ve dvaceti evropských zemích.

Možná nejste zodpovědní jen za sebe a za svoji rodinu. Možná zaměstnáváte spoustu dalších lidí, možná pracujete v oddělení, které pečuje o ostatní nebo se stará o vztahy s dodavateli či odběrateli. V té péči a v těch vztazích hraje strašně důležitou roli čas. A vy to víte. A proto vás osloví myšlenka pomoci těm, na kterých vám záleží, aby měli svůj čas pod kontrolou a svůj život raději. Mít více klidu, mít více důvodů ke spokojenosti. I proto jsou kalendáře a diáře oblíbenými firemními dárky. Protože říkají: Záleží nám na vás, celý rok, sedm dní v týdnu, nejen od pondělí do pátku nebo do konce projektu či podepsání smlouvy.

Co si třeba připsat na seznam vánočních dárků kalendář, diář či nedatovaný zápisník od Helmy 365? V naší kolekci jsou stovky produktů. Bez ohledu na to, kolik máte na seznamu svých nejbližších, přátel, známých, kolegů a firemních partnerů jmen, každému z nich u nás můžete vybrat produkt na míru. Společné mají jen kalendárium. Jinak se fantazii meze nekladou. Rok 2021 začíná za měsíc, ale jeho plánování už začalo dávno. Nezmeškejte příležitost udržet s ním krok!

Související…

Pět kroků, jak ušetřit nervy i peněženku o Vánocích
Lukáš Zelený, Zonky.cz

foto: Helma 365, zdroj: Helma 365

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...