fbpx

#milujubabi #milujudedu: Nadace Krása pomoci Táni Brzobohaté slaví Den Seniorů 2 fotografie
Taťána Gregor Brzobohatá, nadace Krása Pomoci

1. října je Mezinárodní den seniorů. Najděte si ty své a řekněte jim, že je máte rádi. A dejte o tom vědět ostatním

Zveřejněno: 30. 9. 2020

Babičky a dědečkové jsou naši hrdinové a kamarádi, proto si zaslouží naši úctu a pozornost. A kdy jindy než právě v rámci Dne seniorů bychom jim to měli dát najevo? V nadaci Krása pomoci, která se stará právě o seniory, proto vyhlásili výzvu: Navštivte své prarodiče nebo jim zavolejte, pozvěte je na kafe a úplně ideální bude, když si s babičkou a dědou uděláte selfíčko a dáte k tomu hashtagy #milujubabi #milujudedu.

„Naši prarodiče jsou naši story keepers, mnoho nás naučili. I díky nim, můžeme dnes být tím, kým jsme. Vážíme si jejich lásky, péče a moudrosti. Ukažme jim, že na ně myslíme, a to nejen v tento den, který je celosvětovou oslavou důstojného stáří a starších osob vůbec,“ říká topmodelka, Miss World a hlavně šéfka nadace Krása pomoci Taťána Gregor Brzobohatá.

krasapomoci5

„Krásná výzva“ se odehraje již podruhé. „V loňském roce se připojili třeba Lucie Bílá, Jaromír Jágr, Elis Mraz, Marta Jandová a samozřejmě Taťána a Ondřej Brzobohatí. Letos se k výzvě zatím přihlásili Lucie Křížková, Kamila Nývltová, Petr Ludwig nebo Pavlína Němcová, Roman Holý a mnoho dalších,“ prozradila ředitelka nadace Krása pomoci Michaela Stachová. K výzvě se připojují i zaměstnanci partnerů nadace Krása pomoci – Penny Marketu a NN pojišťovny.

Náramky potěší dvakrát

„Prosím tě, hlavně nic nekupuj!“ To je heslo, které jsme od prarodičů slyšeli nesčetněkrát a nesčetněkrát jsme je porušili. Pokud máte – stejně jako my – pocit, že každá významná událost vyžaduje alespoň symbolický dárek, můžete jim koupit speciální náramky „Miluju babi“ a „Miluju dědu“. Z ceny náramku jde 100 korun na pomoc osamělým seniorům, takže je to vlastně win-win situace, a vás může pocit z dobrého činu hřát u srdce vlastně dvakrát,“ vzkazuje Táňa Brzobohatá.

Stavte se v prodejnách Albi pro přáníčko pro babičky a dědy zdarma – určitě jim udělá ve schránce víc radosti než složenky a letáky.

Nadace Krása pomoci už několik měsíců podporuje projekt Hrajeme do oken, kdy hudebníci hrají ze dvorků, z ulice či z parků obyvatelům domovů pro seniory. Rozehráli tak už přes 30 domovů! Ve čtvrtek 1. října se takové koncerty pořádají hned tři – v Alzheimer Home Kunratice vystoupí Tereza Černochová, v Komunitním centru Šlejnická Marta Jandová a v domově Sue Ryder zahraje Jan Burian. Partner nadace Penny Market navíc koncerty doplní o sladké překvapení pro všechny obyvatele domovů. Firma Albi už týden na svých prodejnách rozdává přáníčka pro babičky a dědy, která si tam můžete do 1. října zdarma vyzvednout. Určitě jim udělají v poště radost víc než složenky a letáky. A protože květiny stále frčí, v pražských prodejnách Albi budou ve čtvrtek k dostání také květiny od dalšího partnera nadace, květinářství Fleurop. Zastavte se tam a máte překvapení pro vaše prarodiče vyřešené.

Související…

Táňa Gregor Brzobohatá: Systémy, v nichž jsme se naučili žít, dávno nefungují
Zdeněk Strnad

foto: Krása pomoci, zdroj: Krása pomoci

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...