fbpx

Pokud se budete držet našich rad, budete letos ve Stromovce nebo v Riegru za špičku

Zveřejněno: 24. 5. 2019

S příchodem teplých víkendů (a doufáme, že ten nadcházející nebude zase na dlouhou dobu poslední) se problémy spousty Pražanů scvrkávají do jednoduché otázky: Do kterého parku se půjdeme dnes vyvalit na trávu? Takže si sbalte věci a jděte se nadýchat čerstvého vzduchu a odpočinout si s rodinou nebo s přáteli v tom nejhezčím možném prostředí, které příroda dokáže ve městě nabídnout. Stačí přitom málo a z dobrého zážitku bude zážitek naprosto luxusní. Stačí si s sebou vzít některou z věcí, díky které se z pikniku stane nezapomenutelná záležitost.

Nabízíme „Flowee výběr“ těch nejlepších doplňků, které si letos nesmíte zapomenout vzít s sebou a díky kterým budete za hvězdu každého parkového mejdanu.

Kabelka na víno

Nechce se vám tahat s sebou zbytečně moc věcí? Máte rádi víno a nemusíte stavět na odiv zrovna láhev? Není žádný problém přelít Chateauneuf du pape, ročník 2012 do stylové kabelky DrunkQueen.

Výhodou je, že můžete upíjet klidně i po cestě na piknik, či pokud něco zbude, z pikniku. Pozor! Pokud řídíte, kochejte se pouze pohledem na ladné křivky konzumující spolujezdkyně. 

Párátka s příchutí slaniny

Ďábel se skrývá v detailu! Co vám pomůže vybraná společnost a luxusní pochutiny, když si pak budete půl hodiny dobývat ze zubů zbytky?

baconflavoredtoothpicks

A jak sami uznáte, přinést na světový piknik párátka za 10 korun z místní večerky, to dokáže zkazit dojem stejně jako Kateřina Kristelová na Českých lvech. Garantujeme, že párátka s příchutí slaniny vás všech těchto hrozeb spolehlivě zbaví.

Paruky pro psy

Jeden z nejkrásnějších pražských parků je dozajista Stromovka. Stromovka se nachází na Letné. A psi jsou na Letné něco jako krávy v Indii, kočky v Egyptě nebo opice v Nepálu.

pet wig

Jít se psem do Stromovky znamená přihlásit se k místnímu náboženství, ale také zařadit se mezi legie ostatních vyznavačů letenského náboženství. Pokud chcete vystoupit z řady, je paruka pro vašeho pejska naprostou nutností.

Burrito deka

Do parků se chodí odpočívat a není nic příjemnějšího než si na vyhřátém trávníku trochu schrupnout.

tortilla burrito

Když si pořídíte tuhle krásnou deku, která vypadá jako tortilla, můžete ze sebe udělat lidské burrito. Jen pozor, aby se do vás někdo nezakousl! Pozornost každopádně vzbudíte zaručeně.

Koktejlový set

Piknik vyžaduje kromě dobrého jídla také dobré pití. A s tímto šestnáctidílným koktejlovým setem neuděláte ostudu v žádném parku na světě.

cocktail set x

Naopak pokud svůj pobyt v přírodě plánujete jako mejdan, tento mobilní barmanský set v luxusním provedení jej pozvedne na kvalitativně výrazně vyšší aristokratickou úroveň. A skvěle se na to balí holky. A kluci taky.

Přenosný přístroj na espresso

Na počátku všeho byla káva. A šálek skvělého espressa může být na počátku, v průběhu i v závěru vašeho pikniku.

handpresso pump case

Přenosný kávový set obsahuje 4 nezničitelné šálky, 1 termosku a samozřejmě ubrousek. To vše v luxusní polstrované tašce. Pro pražské kávové odborníky nutnost. Pokud dodnes objednáváte piccolo nebo kupujete kávu z Jemča Jemnice, tento bod přeskočte. Netýká se vás.

Past na vosy

Neexistuje nic otravnějšího, než když vám dobrotky, umně a ladně rozložené na piknikové dece, začnou okusovat vosy. A to už nemluvíme o případu, kdy vás bodnou žihadlem!

wasp catcher

S touto stylovou pastí na vosy už nebudete muset nosit do parku na piknik žádný odporně páchnoucí repelent – stačí, když dovnitř nalijete trochu sirupu, a budete mít navždy od otravného hmyzu pokoj.

Sluneční lampa

Toto není další výsledek výzkumu ruských vědců, kteří po mnohaletém bádání přišli na to, jak sbírat sluneční světlo.

sun lamp

Toto je čirá pravda: Položte sluneční sklenici někam na světlo přes den, a až večer padne tma, zavřete víčkem a máte svoje malé slunce, stejně hezké, žluté a hřejivé. Zlé jazyky sice tvrdí, že za to můžou solární baterie, ale my tomu raději říkáme „kouzla a čáry“.

Ponožky do sandálů

Jak uvádí Wikipedia, nošení ponožek do sandálů je v Česku považováno za vrchol nevkusu. Zcela neprávem!

floyd mayweather sandals socks

Otevřenou botu s ponožkou si oblíbili třeba Kanye West nebo Justin Bieber. A upřímně řečeno: dokázali byste se stejnou urputností, jako to děláte na sociálních sítích, říct do očí třeba boxerskému šampiónu Floydu Mayweatherovi (na snímku), že se obléká jako buran?

Nejrychlejší bloody mary na světě

Oblíbený koktejl si můžete vychutnat hned ve dvou variantách.

a) Pokud máte více času, kupte cherry rajčátka, párátkem napíchejte díry, naložte do misky s vodkou a dejte přes noc vychladit (nebo na chvíli do mrazáku). Na piknik přineste rajčátka v termomisce, v obyčejné misce rozmíchejte sůl, pepř a tabasco. Párátky napichujeme rajčátka, obalíme je v kořeněné směsi a hned jíme.

vodka infused cherry tomatoes exps109149 hc2379809b01 12 2b rms 696x696

b) Vzpomněli jste si až pět kroků před vchodem do Stromovky? Nevadí! Zajděte do nejbližšího krámku, kupte rajčátka, tabasco a půllitr vodky. Rajčátka rozříznete na půlky, pokapete tabascem, dáte do pusy, napijete se vodky, vše dohromady pomalu rozkousáte... A je to.

Tak dobrou chuť a těšíme se na vaše tipy. A kde jsou v Praze nejlepší parky, si můžete přečíst zde.

Související…

Dá se najít v pražském parku skutečný klid? Zkuste ty, které možná ani neznáte
Tereza Hermochová

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...