fbpx

Majitelé menších zahrad, zbystřete! Husqvarna uvádí na trh novou řadu akumulátorových nástrojů Aspire™ Dalších 10 fotografií v galerii
Akumulátorový vyžínač Husquarna Aspire™

Startovací výbava pro nenáročné uživatele, kteří chtějí mít všechny základní nástroje pro dokonalou péči o zahradu vždy po ruce

Zveřejněno: 9. 4. 2024

Skládá se z robotické sekačky, sekačky s pojezdem, vyžínače, nůžek na živý plot, foukače a prořezávací pily. Ty překvapí nejen prémiovým designem v elegantní černé barvě, ale i snadným použitím a kompaktním skladováním, ideálním pro omezený úložný prostor. Aspire je zároveň první vlajkovou lodí Husqvarny, u které mohou spotřebitelé používat stejný akumulátor a nabíječku bez ohledu na výrobce v rámci světové aliance POWER FOR ALL.

Menší, lehčí a skladnější

I když se série Aspire™ dočkala nového, osvěžujícího designu, nepřišla o vysokou kvalitu, za kterou stojí know-how i dlouholeté zkušenosti Husqvarny, předního světového výrobce v oblasti zahradní techniky. Navzdory své lehké konstrukci a kompaktním rozměrům tyto nástroje překvapí také výkonným a současně tichým chodem i ergonomickou rukojetí s měkkými držadly, díky kterým s nimi pohodlně zvládnete jakýkoliv úkol.

Oranžové interaktivní dotykové body označují místa, ve kterých lze přístroje snadno přizpůsobit vlastním potřebám. Každý z modelů Aspire je nejen kompaktní, ale také výsuvný a skládací. Výhodou je také to, že je vybaven úložným hákem pro efektivní skladování v omezeném prostoru. K produktům si pak můžete dokoupit i chytrá úložná zařízení, se kterými ušetříte místo v zahradním domě, kůlně nebo třeba v garáži.

„Společnost Husqvarna je známá dlouholetou historií vývoje akumulátorového sortimentu pro majitele velkých zahrad i profesionály pečující o veřejnou zeleň a lesy. S touto novinkou chceme tentokrát vyjít vstříc všem spotřebitelům, kteří žijí v domech s menšími zahrádkami. Právě tito zákazníci potřebují stroje, které mají vysoký výkon, ale zároveň se snadno používají a skladují. A vzhledem k tomu, že lidé vnímají své zahrady jako přirozené rozšíření obytného prostoru, musí být jejich produkty nejen funkční, ale i vypadat dobře,“ vysvětluje Ing. Marek Šnyrych, obchodní ředitel společnosti Husqvarna Česko.

Jeden akumulátor na všechno

Aspire je navíc první modelovou řadou Husqvarny, která je kompatibilní s 18V akumulátorovým systémem POWER FOR ALL. Tato globální aliance v současné době zastřešuje více než 10 světových značek v oblasti elektrického nářadí pro dům a zahradu, mezi které patří například Bosch, Rapid, Gardena, Gloria nebo Steinel, které mají jednotné nabíjecí řešení. To znamená, že spotřebitelé mohou používat stejný akumulátor a nabíječku bez ohledu na výrobce. Výjimkou je robotická sekačka, která není kompatibilní s 18V akumulátorem POWER FOR ALL, protože se dodává s vlastní dokovací stanicí.

A které produkty jsou součástí řady Aspire?

Související…

Boj proti změně klimatu: Britové vyměnili anglický trávník za nízkouhlíkové zahrady
Jan Handl

foto: Husqvarna, zdroj: Husqvarna

Galerie

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...