fbpx

Prostor bez hranic: Optimalizujte interiér svého domova posuvnými dveřmi 1 fotografie
zdroj: Aluprof

V současné době se kvůli vysokým cenám nemovitostí zmenšuje podlahová plocha mnohých bytů i rodinných domů. Platí tak, že je vhodné hledat opatření, která vám pomohou maximálně navýšit užitnou podlahovou plochu. To naštěstí není s moderními materiály a technologiemi příliš složité. Příkladem mohou být balkonové a terasové posuvné dveře!

Zveřejněno: 15. 3. 2024

Mezi základní požadavky na balkonové a terasové dveře dnes samozřejmě patří jejich design. Velmi moderní jsou v tomto ohledu posuvné dveře s hliníkovým profilem, které nabízí velmi úzký profil rámu. To reálně zvětšuje prosklenou plochu dveří, díky čemuž propustí do interiéru více světla, aniž by došlo k nárůstů tepelných ztrát.

Moderní hliníkové posuvné dveře totiž dosahují skvělých akustických a tepelně izolačních vlastností. Díky tomu máte jistotu, že váš byt nebo dům zůstane energeticky efektivní a zároveň vám poskytne ničím nerušené prostředí pro odpočinek po náročném dni.

Posuvné dveře na balkon či terasu nemusí mít jednoduchý formát

Posuvné dveře patří v architektuře již dlouhé roky k velmi oblíbeným řešením. Často se pak označují jako terasová nebo balkonová okna. Klasická posuvná tabule však nemusí vyhovovat každému.

Skvělou variantou pro náročné jsou pak harmonikové dveře, které nabízí možnost skládání dovnitř nebo ven, dle dispozicí objektu a přání zákazníka. Díky vysokopevnostnímu a zároveň odlehčenému hliníkovému rámu je možné zhotovit dveře o šířce až 1,2 metru a na výšku mohou mít harmonikové dveře až 3 metry.

Dopřejte svému domovu i komerčním prostorám mimořádné řešení

Hliníkové rámy dnes poskytují maximálně optimalizované řešení v oblasti oken, dveří i fasád pro veřejné, komerční a bytové prostory. V oblasti posuvných dveří je díky dokonale navržené konstrukci možné v současné době zhotovit posuvné dveře s maximální výškou zasklení až 4 m. Ačkoli mají takto velké skleněné tabule vysokou váhu, nemusíte se bát ani manuálně náročného otevíraní.

Nutné je však pamatovat na to, že posuvné dveře nemohou být instalovány vždy, a to především v ohledu na prostor napravo nebo nalevo od dveří, jinak řečeno, je nutné, aby bylo kam dveře posunout.

Související…

Dům jako zrcadlo duše: Co o vás prozradí interiér bytu?
Elena Severka

foto: Aluprof, zdroj: Aluprof

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...