fbpx

Do kin přichází francouzské drama Pokoj zázraků. Poprvé ho diváci mohou zhlédnout již na Festivalu francouzského filmu 2 fotografie
zdroj: Bohemia Motion Pictures

Koncem roku byste si neměli nechat ujít filmovou novinku s názvem Pokoj zázraků, která se na plátna českých kin dostane 28. prosince. Tento původem francouzský snímek, plný emocí a osudových momentů, vás pohltí svým vyprávěním o nezlomné síle mateřské lásky.

Zveřejněno: 23. 11. 2023

Pokoj zázraků vychází ze stejnojmenné knižní předlohy od Juliena Sandrela – románu, jenž sklízel pozitivní kritiky po celém světě. „Zpočátku byl ten příběh mnohem víc komedií. Hodně jsem ale zasahovala do scénáře jak před začátkem natáčení, tak i potom v jeho průběhu,“ říká režisérka snímkuLisa Azuelos, známá pro své předchozí filmy jako LOL, Victor a Osudová láska.

Hlavní postavou je Thelma, jejíž pečlivě naplánovaný život nabírá na obrátkách ve chvíli, kdy se její dvanáctiletý syn Louis ocitá po dopravní nehodě v kómatu. Matka je odhodlaná přivést ho zpátky do života stůj co stůj. Aby mu ukázala, co všechno krásného na něj v životě ještě čeká, rozhodne se za něj v zastoupení uskutečnit jeho sny, tedy „10 věcí, které je třeba udělat před koncem světa“, jak si to sám Louis poznamenal do deníku. Cesta za splněním snů dospívajícího chlapce ji ovšem dovede dál, než si sama vůbec dokázala představit, a nakonec způsobí, že se i jí znovu začne na světě líbit.

pokoj zazraku digi 1920x1080 min

„S nabídkou natočit Pokoj zázraků přišel producent Philippe Rousselet. Nenavrhl mi to na pracovní schůzce, ale při jednom přátelském rozhovoru. Vyslechla jsem ho, nechala si poslat scénář a postupně to do sebe začalo zapadat. Často si myslíme, že si vybíráme, co budeme natáčet, ale ve skutečnosti si filmy vybírají nás!“ dodává Lisa Azuelos.

Společně s ostatními tvůrci v čele s představitelkou hlavní hrdinky, Alexandrou Lamy, stvořila emotivně silný snímek. Natáčení filmu navíc probíhalo hned v několika lokacích, například v Portugalsku, Velké Británii nebo Japonsku.

Snímek, který v rámci Festivalu francouzského filmu vzbuzuje u diváků velká očekávání, pak do české kinodistribuce uvede 28. prosince 2023 filmová distributorská společnost Bohemia Motion Pictures. Trailer najdete ke zhlédnutí zde. Případně jej lze spolu s plakáty i fotografiemi k filmu stáhnout z webu www.bohemiamp.com.

Související…

Lidé se syndromem učence: Ohromují svět schopnostmi, platí za ně ale vysokou cenu
Kateřina Hájková

foto: Bohemia Motion Pictures, zdroj: Bohemia Motion Pictures

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...