fbpx

Velké kabelky – Praktické a stylové kousky na podzim a zimu 1 fotografie
zdroj: CCC

Chladné počasí klepe na dveře, listí se zbarvuje a vítr sílí. To znamená mnoho změn v našem každodenním životě. Zásadní obměnu si žádá i náš šatník.

Zveřejněno: 28. 10. 2023

Nadcházejícímu podzimu a zimě je tak dobré přizpůsobit jak naše oblečení, tak i doplňky. Praktičnost i módní styl v sobě snoubí velká kabelka nebo taška. Víte, po jaké sáhnout a kde ji sehnat?

Velká kabelka jako praktický doplněk

Pravděpodobně každý z nás zná moment, kdy jsme připraveni vyjít ze dveří ve vybraném outfitu, ale tomu pořád zkrátka něco chybí. Každý outfit přitom pozvedne třeba právě prostorná kabelka. Pestrá barevná kabelka vám pomůže rozbít jinak nudný monochromatický vzhled, minimalistická decentní kabelka v barvách korespondujících s outfitem zase sjednotí vše hezky dohromady. Outfit je kompletní a vy s sebou můžete nést vše, co na celý den potřebujete.

Velká kabelka je zkrátka stylovou i praktickou součástí každodenních outfitů. Praktické jsou prostorné tašky hlavně v případě, kdy před sebou máte perný den. Nevíte, jaké vás překvapí počasí? Do tašky se vám vejde jak vrstva oblečení navíc, tak rukavice, čepice nebo třeba deštník. Bez problému u sebe můžete mít celý den pití nebo jídlo, sešity do školy či notebook do práce. A kde takové kousky shánět? Nikdy nebylo jednodušší najít to, po čem toužíte – právě vaše vysněná velká kabelka se dost možná může nacházet v širokém sortimentu řetězce CCC. V okolí stačí navštívit nejbližší prodejnu, v pohodlí vašeho domova zase jejich internetové stránky. Kromě stylových a moderních doplňků v CCC najdete i nepřeberné množství obuvi pro dámy, pány i děti. 

Po jaké prostorné kabelce sáhnout a jak ji vybírat?

Barva

Jedna z prvních věcí, která upoutá vaše oči, je bezpochyby barva kabelky. V nadcházejícím období je dobré sáhnout spíše po neutrálních tmavších barvách. Snad mimo živější oranžové, žluté a červené odstíny neodmyslitelně spojené s podzimem – ani s těmi totiž nešlápnete vedle.

Zkuste tedy kombinaci velké kabelky v tmavším tónu s oversize kabátem. Nejen, že budete vypadat skvěle, budete se tak i cítit.

V hlavní roli jsou ale i tentokrát bezesporu tóny hnědé, béžové, šedé a černé. A není divu, tyto barvy doplňků, bot i oblečení je jednoduché vzájemně kombinovat. Je proto skvělé mít v šatníku jednu univerzální, na oko nepříliš výraznou kabelku, po které můžete sáhnout bez ohledu na to, do jaké barvy jste se zrovna oblékli. Mrkněte tedy do skříně a vypozorujte, které barvy převládají a která kabelka bude nejvíce všestranná. 

Materiál

Investice do kvalitního materiálu jako je kůže a semiš se svým majitelům obvykle vrátí dlouhou trvanlivostí. Když tak při výběru dáte na první místo odolnost a kvalitu materiálu, z níž bude kabelka vyrobena, může vám sloužit dlouhá léta. A to i v nepříznivém počasí – dešti, nebo sněhu.

Detaily

Jedna z předních vlastností prostorných velkých kabelek je to, jaké množství předmětů poberou. I jejich vnitřní uspořádání je ale něco, na čem záleží. Malé kapsičky na drobnosti jsou vždy výhodou – nemusíte se pak bát toho, co kde vytratíte, nebo kde budete lovit ztracený mobil, balzám na rty či drobné. Mnoha kabelek nabízí ještě něco navíc. V příslušenství může být i malá taštička, organizér nebo peněženka na drobné. Ty jsou nejen funkční, ale zajistí i elegantní uspořádání vašich pokladů.

Jak ji nosit?

Hitem poslední doby je bezesporu ležérní elegance. Spojíte tak totiž pohodlné s krásným. Zkuste tedy kombinaci velké kabelky v tmavším tónu s oversize kabátem. Nejen, že budete vypadat skvěle, budete se tak i cítit. Jakmile se zabalíte do teplého baloňáku a měkoučké šály, jež doplníte baggy džínami a kotníkovými botami a vše doplníte kabelou například právě v barvě šály, ihned si tento ležérní a zároveň elegantní styl zamilujete. 

Na chladnější počasí se připravte vrstvením oblečení. Začněte upnutým rolákem a punčochami, pokračujte větším svetrem a džínami. Pro sportovní look sáhněte po mikině a teplákách a outfit zakončete dlouhým kabátem. 

Výběr nové kabelky je jedním z dalších důvodů, proč milovat podzim! Už víte, po které sáhnete?

Související…

Cesta kolem ženského světa. Existuje ideální superžena, nebo každý hledá jinou?
Kristýna Nedobitá

foto: CCC, zdroj: CCC

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...