fbpx

Jak zakomponovat do outfitu sportovní boty? Kompletní průvodce pro ženy 2 fotografie
zdroj: Shutterstock

Jestliže chcete být v letošní sezóně trendy, můžete do vašeho outfitu zakomponovat i stylové sportovní boty. Že nevíte, jak na to? Nezoufejte! My vám to totiž na následujících řádcích rádi prozradíme.

Zveřejněno: 31. 8. 2023

Sportovní boty můžeme vybírat na základě mnoha kritérií. Svou roli nehraje jen cena, ale také model, barva či celkový design obuvi. Boty na sport by měly být vždy dostatečně prodyšné, aby se vám v nich nepotila chodidla. Také je důležité, aby měly sportovní boty kvalitně zarovnané švy. Nikde nesmí nic trčet nebo překážet. Dobré sportovní boty by měly být i výborně odpružené. Díky tomu budou dostatečně tlumit dopady chodidel při kontaktu se zemí.

Zaměříme-li se na barvy, budou hrát prim ty přírodní a pastelové. Modré, růžové a meruňkové sportovní boty pro ženy tak budou letos skvělou volbou. Vsadit však můžete i na černou nebo na bílou klasiku. To jsou totiž barvy, které z módy nevychází. Výhodou černé a bílé obuvi je pak i to, že ji snadno sladíte i s pestrobarevným oblečením nebo se sportovním oblečením se vzory a s motivy. Zaměříme-li se na trendy modely sportovní obuvi, budou in sneakersy. Volit můžete nízkou i kotníčkovou podobu. V kurzu budou také kousky na vyšší platformě. Dámská originální sportovní obuv se hodí do šatníku každé moderní ženy. In bude také trekingová nebo běžecká obuv. Tady se musíte řídit především tím, jaký sport máte v oblibě.

Jak sladit sportovní boty s módními oděvy?

Sportovní boty by měly být sladěné také s oblečením. Obuv pro ženy v sportovním duchu se skvěle hodí k funkčním oděvům. Nosit je můžete k sportovním sukním nebo k legínám v slim fit nebo v regular fit střihu.

jak sladit sportovni boty s modnimi odevy

Sportovní dámská obuv si rozumí také s šortkami. V módě budou zejména kousky s vysokým pasem. Ten totiž opticky zúží a prodlouží vaši postavu. K sportovní obuvi se hodí i bavlněná trička. Trendy budou např. kousky s potiskem. Letos budou stylové i plátěnky. Stylové Converse boty v kotníčkové podobě vám budou slušet např. ke kratší sukni nebo k funkčním legínám. Módní budou dále i teplákové soupravy. Momentálně vítězí na plné čáře kousky v tzv. Y2K stylu. Ty jsou totiž inspirované 90. léty. K sportovní obuvi pak můžete nosit i mikinu s kapucí a s cargo kalhoty s praktickými kapsami. Obléci k ní můžete také sportovní nepromokavou bundu.

Jak kombinovat sportovní boty s trendy doplňky?

Aby byl váš sportovní outfit vyšperkovaný do posledního malého detailu, bude to chtít i trendy módní doplňky. K sportovní obuvi využijete např. smart hodinky s nejrůznějšími funkcemi. Vsadit můžete na analogovou i na digitální podobu. Vhodnou volbou bude také klasická baseballová čepice nebo truckerka s praktickou síťovinou v zadní části. K sportovní obuvi se skvěle hodí i batoh v urban stylu. Chcete-li docílit ležérního outfitu, můžete si k sportovní obuvi pořídit i tašku přes rameno. Vsadit můžete na jednobarevnou variantu, ale také na model s potiskem. Ten může být celoplošný, ale také se může jednat o drobné logo vaší oblíbené značky.

Související…

Stimulace orgánu zodpovědného za „motýlky v břiše“ pomáhá při epilepsii i depresích
Dora Hanzelová

foto: Eobuv, zdroj: Eobuv

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...