fbpx

Startuje populární česká anketa Kemp roku 2 fotografie
zdroj: Shutterstock

Po roční odmlce mají návštěvníci českých a slovenských kempů možnost opět hlasovat v oblíbené české anketě Kemp roku 2023. Již 19. ročník této prestižní soutěže začal symbolicky v pondělí 19. června na webových stránkách portálu Dokempu.cz. Tam mohou lidé rozhodnout nejen o vítězi letošního roku, ale sami vyhrát i řadu hodnotných cen.

Zveřejněno: 21. 6. 2023

O kempy v Česku je i letos velký zájem. Je to dáno nejen neustálým zkvalitňováním služeb a zázemí, ale i novými možnostmi, které majitelé kempů návštěvníkům nabízejí. Přibývají tak například alternativní typy ubytování jako spaní v mongolských jurtách, v teepee nebo v domech na stromech. A nezapomíná se také na zázemí pro karavany a obytné vozy, které jsou již dnes běžnou součástí moderních kempů. Některé kempy také lákají na gastronomické zážitky, tradiční sportovní aktivity, vodní radovánky všeho druhu, nebo zábavné programy pro děti i dospělé.

Letos v novém kabátě

„Všímáme si, že pobyty v přírodě nabývají na popularitě. I z toho důvodu jsme se rozhodli obohatit nový ročník soutěže o další kategorie, jako je nejlepší ekologický kemp, nejlepší kemp pro domácí mazlíčky nebo pro aktivní trávení dovolené,“ popisuje Zbyněk Janyška, šéf Dokempu, největšího on-line průvodce kempy v česku i zahraničí s rozsáhlým katalogem více než deseti tisíc ubytování. Platforma Dokempu navíc v posledních měsících prošla výraznou proměnou webu s vylepšeným vyhledáváním a novými segmenty pro ještě lepší pomoc při shánění ideální dovolené v přírodě.

zdroj_shutterstock_hradeckralove.jpg

Letošní ročník ankety Kemp roku nabídne souboj celkem ve 12 kategoriích. Hodnotit tak návštěvníci mohou například rodinné kempy, kempy vhodné pro vodní aktivity nebo kempy pro cyklisty. O vítězi každé kategorie nakonec rozhodne nejvyšší počet získaných hlasů v dané kategorii. Vedle toho budou kempy bojovat také ve dvou dodatečných kategoriích, a to Skokan roku a Objev roku. V těchto dvou zaměřeních vítěze vybere odborná komise Dokempu, jejíž součástí se stal i pro letošní rok populární moderátor Evropy 2 a zkušený táborník Tomáš Zástěra.

Svou výhru si mohou letos odnést ale i samotní hlasující. Kemp roku totiž přináší také příležitost soutěžit o zajímavé ceny, například sportovní vybavení Sportega, dovolenou v kempu od Dokempu nebo voucher na pronájem obytného vozu od Campiri. „Další novinkou je, že jsme se stali hlavním partnerem Radiokempu s Frekvencí 1, který v průběhu prázdnin zavítá do sedmi kempů po celém Česku za doprovodu kapel jako Xindl X, Chinaski nebo No Name,“ dodává Zbyněk Janyška.

V loňském roce anketu Kemp roku vyhrál Camping Rožnov, jenž zabodoval hned v několika kategoriích. Mezi nejlepšími se umístily například i Autocamp Sedmihorky, Camping Vranovská pláž nebo Kemp Keramika. Návštěvníci mohli vybírat z více než tisícovky českých a slovenských rekreačních areálů registrovaných na webových stránkách Dokempu.cz a Kempy.sk.

Související…

Autem na dovolenou? 6 tipů, jak zaženete nebezpečný mikrospánek
Klára Kutilová

foto: Dokempu, zdroj: Dokempu

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...