fbpx

Jak se zorientovat v nabídce a vybrat ty správné plavky?

Zveřejněno: 20. 6. 2023

Hlavně se moc neukazovat. Zakrýt zadek a břicho. Raději jednodílné plavky. Omotat se sukní nebo šátkem. Připomínám vám to něco? Řekněte své hlavě dost a užijte si léto konečně naplno!

Ideální plavky pro baculky? Všechny!

Asi každá žena se během života setkala s některou z mnoha rad, jak si vybrat plavky, když má pár kilo navíc nebo opravdu plné tvary. Ruku na srdce, vyjít u bazénu nebo na pláži v plavkách chce odvahu, ať už máme jakoukoli postavu. Plavky jsou téměř všeodhalující a ideály krásy neúprosné. Co takhle letos v létě zkusit nový přístup a pořídit si vysněný plážový outfit i přes to, že na něj podle všeobecných měřítek nemáte postavu. Jestli se dnešní móda něčím vyznačuje, je to volnost. Každý může nosit všechno, máloco nás pohorší nebo překvapí. A to je dobře. Móda by totiž měla být především zábava. A to i ta plážová. Zahoďte tedy zábrany, zapomeňte na poučky o zeštíhlujících barvách a vzorech a sáhněte po modelu, který se vám opravdu líbí.

Musí to především dobře držet

Jedno pravidlo se ale při výběru plavek pro plné křivky vyplatí dodržet. Dámské plavky musí být vždy pohodlné. Ačkoli na fotkách z módních editorialů to tak občas nevypadá, křivky se hýbou. Chcete-li pohyb bříška při chůzi, plavání nebo letních aktivitách pro vlastní pohodlí omezit, sáhněte po jednodílných plavkách. Díky materiálu vás jemně stáhnou a tělo se mírně zpevní, což je zejména při sportu komfortnější. Podle svých preferencí a potřeb si můžete vybrat jednodílné plavky s vyztuženými nebo nevyztuženými košíčky, s kosticemi nebo bez nich. I když černé jednodílné plavky jsou naprosto nestárnoucí klasika a rozhodně s nimi neuděláte chybu, nebojte se vzorů, ozdobných prvků nebo prostřihů.

foto 2 pr

Dámské jednodílné plavky Saint Tropez. (zdroj: DORINA)


Dvoudílné plavky? Ano, ale...

Ne, nechystáme se vám říct, že plnoštíhlé ženy by dvoudílné plavky nosit neměly. Jde ale o výběr správného střihu, který vás nebude u vody celý den rozčilovat. Zařezávání a hrnutí plavek totiž není nic příjemného. Plavky, které vypadají dobře ve stoje, nemusí nutně vypadat dobře a být pohodlné, jakmile si sednete na deku. Bříško a zadeček se povolí a nepříjemné hrnutí kalhotek je na světě. Pro tyto situace jsou skvělé plavky s vysokým pasem. Nejen, že vypadají naprosto skvěle, ale zabrání převalování bříška přes látku. Vynikající jsou ale i tankiny, které perfektně kombinují výhody dvoudílných a jednodílných plavek. Vršek je vlastně takové plavkové tílko. Budete v nich mít absolutní pohodlí, bříško nebude stažené a při opalování je jednoduše vyhrnete.

foto 3 curvy kate

Ilustrační foto. (zdroj: Curvy Kate)


 

Aby to nebylo o prsa

Máte-li tělo plné smyslných oblin, většinou to znamená i plnější prsa. Ta jsou krásná, ale potřebují speciální výbavu. Zejména pokud jde o prádlo a plavky. Plná ňadra bývají měkká a taky na ně více působí gravitace. Navíc dámy s velkým poprsím dobře znají všechny trable s nimi spojené, od bolestí zad a šíje po zařezávání ramínek podprsenky. Jak s takovými křivkami naložit v plavkách? Chce to pořádné krytí! Nikoli z důvodů estetických, ale praktických. Z bikin plná měkká prsa snadno vypadnou a vy si budete akorát celý den hlídat, zda trojúhelníčky drží na správném místě. Lepší službu vám udělá podprsenka s kosticemi, která prsa plně zakrývá a má širší nebo alespoň podložená ramínka. Ta pomohou rozložit váhu poprsí a uleví zádům i ramenům. Že vás příroda obdařila spíše v dolních partiích? Ke kýženému dekoltu si snadno pomůžete díky push-up plavkám.

foto 4 elomi

Ilustrační foto. (zdroj: Elomi)


Léto, láska, legíny

Legíny jsou ve světě módy předmětem mnoha diskusí. Jedni je nenávidí, jiní je milují. Pravdou ale je, že legíny jsou extrémně pohodlné a v mnoha ohledech praktické. Patříte k zarytým odpůrcům? Řekneme vám, proč si je (minimálně v létě) zamilujete. Jsou perfektní volbou na výlety. Zejména při výšlapu v přírodě oceníte dlouhé nohavice, které vás ochrání před lesním porostem či popálenin od kopřiv. Jsou z pružného materiálu, takže neomezují v pohybu. Bavlněné legíny zahřejí za chladnějších dní, ale zároveň skvěle odvádí pot při horkém počasí. Další výhodou je, že pokud je namočíte, uschnou mnohem rychleji než třeba džínové kraťasy nebo pevnější kapsáče. Chystáte se na dovolenou v zahraničí? Legíny jsou dokonalý základ outfitu do letadla! Díky gumové pasovce při sezení netlačí, a pokud trpíte při změnách tlaku v letadle třeba díky žílám, lehce stahovací legíny jsou pro vás doslova spásou. Oblékněte k nim volnou lehkou tuniku a perfektní cestovní outfit je na světě. Báječně tím také vyřešíte změny počasí v destinacích. Při cestě na letiště vám nebude zima a po příletu do exotiky se neuvaříte, jako by se to stalo v džínách. Dejte jim šanci a objevíte svoji novou letní lásku.

foto: Elomi, Curvy Kate, DORINA, zdroj: Astratex

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...