fbpx

Tato nabídka je nejen humanitárním gestem, ale jejím prostřednictvím se i materiálně hlásíme k hodnotám, které v AAU vyznáváme, říká rektor univerzity

Zveřejněno: 22. 9. 2021

Anglo-americká vysoká škola v Praze (AAU) se rozhodla vypsat dvě stipendia na celý studijní program pro afghánské uprchlíky, kteří byli letos v srpnu dopraveni do České republiky z Afghánistánu v rámci záchranné operace. Stipendium by mělo pokrýt náklady na školné a další případné výdaje. Odhadovaná hodnota těchto dvou stipendií na tři roky je 1,2 milionu korun.

„Ti lidé ztratili ze dne na den domov a možná i naději na návrat. My se tak snažíme aspoň některým z nich nabídnout nejen novou příležitost, ale i zázemí, aby se dokázali s takovou bezprecedentní životní situací lépe vypořádat. Zároveň se z naší strany jedná o snahu podpořit integraci uprchlíků do české společnosti,“ vysvětlil profesor Jaroslav Miller, rektor AAU.

„Tato nabídka je nejen humanitárním gestem, ale jejím prostřednictvím se i materiálně hlásíme k hodnotám, které v AAU vyznáváme. Patří mezi ně odpovědnost ke komunitám, a to nejen místním, ale i k sociálně a kulturně rozmanitému mezinárodnímu prostředí. Sama AAU je vysokou školou s nejvyšším podílem zahraničních studentů v ČR, kteří k nám přicházejí studovat z celého světa,“ dodává rektor.

Pro usnadnění administrativy spojené s možností studovat v ČR jedná rektor Jaroslav Miller s ministerstvem vnitra, pod které spadá evidence a vyřízení potřebných dokladů uprchlíkům.

Související…

Anglo-americká vysoká škola v Praze zahajuje výuku už 31. srpna
Komerční článek

foto: Anglo-americká univerzita, zdroj: Anglo-americká univerzita

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...