fbpx

Anglo-americká vysoká škola byla založena v roce 1990, a je tak nejstarší soukromou vysokou školou s anglickým studijním jazykem v ČR

Zveřejněno: 30. 8. 2021

Akademický rok začíná výukou na pražské Anglo-americké vysoké škole (AAU) již v úterý 31. srpna, což řadí AAU mezi první školy zahajující podzimní semestr. AAU se vrací k prezenční výuce a ve svých učebnách očekává téměř 600 studentů denního studia z několika desítek zemí celého světa, z nichž téměř 200 své studium na AAU letos zahajuje.

Nejpočetnější skupinu tradičně tvoří studenti z USA, jejichž podíl činí více než třetinu. Českých studentů je na AAU zhruba 15 %. Největší zájem je na škole s americkou i českou akreditací a výukou pouze v angličtině o studium oboru Business Administration (37 %) a o Mezinárodní vztahy (25 %).

Těší mne, že navzdory přetrvávajícím omezením se mladí lidé vrací k cestování a přijíždí i do Prahy z celého světa za kvalitním, mezinárodně uznávaným vzděláním.

„Je již tradicí, že začínáme s výukou přibližně s měsíčním předstihem před většinou českých vysokých škol. Náš akademický rok svými termíny a strukturou odpovídá partnerským vysokým školám, zejména americkým univerzitám,“ vysvětlil profesor Jaroslav Miller, rektor Anglo-americké vysoké školy, a doplnil: „Zaznamenáváme opět nárůst počtu studentů. Těší mne, že navzdory přetrvávajícím omezením se mladí lidé vrací k cestování a přijíždí i do Prahy z celého světa za kvalitním, mezinárodně uznávaným vzděláním.“

Pro prezenční výuku musí pedagogové AAU splnit podmínky bezinfekčnosti. Studenti jsou povinni buď splnit podmínky bezinfekčnosti (ukončené očkování, prodělané onemocnění covid-19 anebo mít negativní test), nebo nosit respirátor.

Více o AAU

Anglo-americká vysoká škola, z.ú., užívající v angličtině název Anglo-American University, byla založena v roce 1990, a je tak nejstarší soukromou vysokou školou s anglickým studijním jazykem v ČR. Nabízí studentům ve svých studijních oborech (hospodářská správa, právo, mezinárodní vztahy, humanitní studia, žurnalistika a další) výuku v souladu s americkými vzdělávacími standardy v malých, interaktivně vedených studijních skupinách.

AAU jako první evropská vzdělávací instituce získala v roce 2016 prestižní americkou akreditaci WSCUC, která akredituje takové renomované vysoké školy, jako je Stanford University, University of California, Berkeley nebo Chapman University, s níž AAU poskytuje společný MBA program.

Související…

Vysokoškolské studium budoucnosti začíná právě teď: Studujte letectví, drony a cestovní ruch
Komerční článek

foto: Shutterstock, zdroj: Anglo-americká vysoká škola

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...