fbpx

Kanadský Vancouver plánuje budoucnost a ptá se obyvatel: Jak si mě představujete? 1 fotografie
Jak bude vypadat Vancouver budoucnosti? Rozhodnout mají i jeho obyvatelé (zdroj: Shutterstock)

Iniciativa Planning Vancouver Together se snaží v kanadském městě vytvořit propojené čtvrti s živou kulturou, které budou plnit každodenní potřeby těch, jež v nich žijí a pracují

Zveřejněno: 11. 5. 2021

Celou řadu různých typů bydlení, obchodů a služeb, také rekreačních a kulturních zařízení, škol, cest, parků a náměstí slibuje obyvatelům kanadského Vancouveru iniciativa Planning Vancouver Together. Jak na svých stránkách informuje internetový magazín Smart Cities World, tak město Vancouver uspořádá průzkum plný workshopů a pěších túr, jejichž prostřednictvím se mají jeho obyvatelé podělit o své myšlenky, tužby a přání související s budoucí podobou města.

Tato aktivita probíhá od konce dubna a poznatky, které z ní vyplynou, by měly vedení Vancouveru pomoci s identifikací největších problémů i příležitostí, jak je vyřešit, a zlepšit tak celkovou životní situaci ve městě. Vyhodnocování by mělo probíhat v nadcházejících měsících a výsledky by měly posloužit jako inspirace pro přípravu klíčových politických návrhů v létě a na podzim tohoto roku.

Doporučujeme všem, aby se těchto rozhovorů zúčastnili, a pomohli tak formovat rozhodnutí o tom, jak bude naše město růst.

„Když vstupujeme do této nové fáze plánovaní naší budoucnosti, měli bychom dát obyvatele do středu tohoto záměru,“ řekla pro Smart Cities World Theresa O´Donnellová, generální manažerka sekce Plánování, urbanismu a udržitelnosti. „Doporučujeme všem, aby se těchto rozhovorů zúčastnili, a pomohli tak formovat rozhodnutí o tom, jak bude naše město růst a jak se bude měnit jeho budoucnost,“ dodala.

Plán pro vyšší kvalitu života

Cílem celoměstského rozsáhlého plánovacího procesu je vytvořit dlouhodobý vancouverský plán pro budoucnost města, který zlepší životaschopnost a kvalitu života ve všech čtvrtích města pro všechny obyvatele stávající i budoucí. Předpokládá se, že navrhovaný plán bude pro městskou radu připravený v polovině roku 2022.

Související…

Trend cyklistů v ulicích jde nahoru i v Los Angeles. V Praze je ale ještě výraznější
Kateřina Hájková

foto: Shutterstock, zdroj: SmartCitiesWorld

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...