fbpx

Každý Čech ročně vyprodukuje neuvěřitelné 2,5 tuny odpadu, ale jen 56 kg z toho představuje vytříděný odpad. Jak je to s tříděním obalů od kosmetiky a domácí drogerie?

Zveřejněno: 23. 12. 2020

Každý z nás má zažité své beauty a uklízecí rituály. Co když ale nevědomky opakujeme kroky, které škodí naší planetě? Naši každodenní rutinu už máme natolik zautomatizovanou, že si často ani neuvědomíme drobný nedostatek. Protože se ale jedná o opakované kroky, může každý další přidaný nebo vylepšený návyk ve výsledku ušetřit spoustu zdrojů. Každý krok se totiž počítá.

Každý Čech ročně vyprodukuje neuvěřitelné 2,5 tuny odpadu, ale jen 56 kg z toho představuje vytříděný odpad. Jak je to s tříděním obalů od kosmetiky a domácí drogerie? Asi nikdo nepochybuje, do kterého kontejneru patří lahev od aviváže, ale hlavu dokážou zamotat obaly složené z více materiálů.

Kam s obaly z drogerie?

Uveďme si pár příkladů od společnosti Procter & Gamble. Úplně vyprázdněná nádobka gelu na holení Gillette Satin Care patří do šedého kontejneru na kov a víčko pak do žlutého na plasty. A stejně tak naložíte například i s prázdným sprejem na vlasy Pantene. Jednodušší to pak máte se sprejem Aussie SOS na ochranu vlasů prosti teplu, balzámem Aussie Volume nebo šampony či kondicionéry Herbal Essences, protože tam patří všechno do žlutého kontejneru na plast.

odpad dovnitr

Pokud stále trochu tápete, mrkněte se do aplikace „Kam s ním“. A pokud by vás zajímalo, jak zlepšit svoje rutinní beauty a uklízecí činnosti, podívejte se na http://www.rossmanninspiruje.cz/clanky/krasne-ja-krasny-domov-krasna-planeta nebo http://www.rossmanninspiruje.cz/clanky/objevte-krasu-udrzitelnosti, kde najdete spoustu inspirace a objevíte krásu ekologie.

Související…

Papír se dá recyklovat až sedmkrát aneb Co jste o třídění odpadu nevěděli
Klára Kutilová

foto: Kamsním.cz, zdroj: Kamsním.cz

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...