fbpx

Rok Dvojky odstartoval sérii akcí, nechybělo ani udílení čestných občanství

Zveřejněno: 24. 2. 2022

Magické datum plné dvojek 22. 02. 2022 oslavila druhá městská část velkolepě. V 02:22 spustila nové webové stránky a přímo před dvojkovou radnicí 22 minut po poledni symbolicky odstartovala projekt Rok Dvojky. Občané i návštěvníci Prahy 2 se tak po zbytek roku mohou těšit na desítky kulturních, společenských a sportovních akcí. Na své si přijde každý. Je připraven program pro všechny věkové generace a odehraje se ve všech čtyřech částech Prahy 2.

Bezprostředně po slavnostním zahájení Roku dvojky si mohli první návštěvníci prohlédnout venkovní panelovou výstavu Dvojka pro každého, která je přehlídkou pestrého života na Dvojce. Na náměstí Míru je výstava k vidění až do 22. března.

Žije zde celá řada významných osobností, které jsou s touto městskou částí spjaty a zasloužily se jak o celospolečenský přínos, tak o rozvoj, prospěch a dobré jméno druhé městské části.

Radnice ocenila významné osobnosti Prahy 2 a udělila titul čestných občanů desítce laureátů. Mezi oceněnými byli malíř Karel Benetka, geograf Ivan Bičík, architekt Petr Franta, vědec Ivan Havel (in memoriam), skladatel Jan Klusák, zpěvačka Jana Koubková, herečka Hana Maciuchová (in memoriam), choreografka a tanečnice Eva Rejšková, akademický malíř Rudolf Riedlbauch a herec Tomáš Töpfer.

„Udílení čestných občanství má u nás v Praze 2 dlouhou tradici. Žije zde celá řada významných osobností, které jsou s touto městskou částí spjaty a zasloužily se jak o celospolečenský přínos, tak o rozvoj, prospěch a dobré jméno druhé městské části. Je na nás a na budoucích generacích, abychom si jejich práce nejen vážili a připomínali jejich odkaz dál, ale také vytvářeli životní podmínky, díky kterým mohou mezi námi svobodně vyrůstat další významní, vzdělaní a tvůrčí lidé,“ uvedla u příležitosti udílení čestných občanství starostka Prahy 2 Alexandra Udženija.

Související…

Růžena Jeleneková: Ukážu vám i vašim dětem, že je Praha nejkrásnější město světa
Zdeněk Strnad

foto: Městská část Praha 2, zdroj: Městská část Praha 2

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...