fbpx

Číslo 2 nese velkou symboliku. Znamená spolupráci, štěstí, lásku, klid, vytrvalost, růst a pozitivní energii. Praha 2 má dvojku v názvu, a proto bude rok 2022 oslavou místa, kde žijeme

Zveřejněno: 18. 2. 2022

Celý rok tak bude v tomto pražském obvodu probíhat seriál akcí Rok Dvojky. Slavnostní zahájení proběhne v magickém termínu v úterý 22. 2. 2022 ve 12:22 na náměstí Míru a celou akci zahájí starostka Prahy 2 Alexandra Udženija.

Těšit se můžete na vernisáž výstavy Dvojka pro každého. Na 12 venkovních panelech uvidíte, jak se v Praze 2 žije a co je v plánu do budoucna. Součástí vernisáže bude i představení samotného projektu, jeho loga a také seznámení veřejnosti s plánem akcí pro letošní rok.

magi2

Další doprovodná akce v rámci zahájení Roku Dvojky se přesune do historických prostor Novoměstské radnice, kde proběhne slavnostní ceremoniál k udělení titulů čestným občanům Prahy 2. Večer ve 20:00 jste srdečně zváni na premiéru filmu o Dvojce, který se natáčel v průběhu celého roku. Promítat se bude na velkoplošnou obrazovku na náměstí Míru před kostelem sv. Ludmily.

foto: Shutterstock, zdroj: MČ Praha 2

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...