fbpx

Novým Diagnostickým centrem se od pondělí 19. dubna může pyšnit pražská městská část Nové Butovice. Patří pod Nemocnici Hořovice, která je součástí zdravotnického holdingu AKESO. Věnovat se má zejména péči o matky, děti a dospívající, k dispozici budou také vybrané služby pro dospělé klienty

Zveřejněno: 19. 4. 2021

Všechna zařízení patřící pod portfolio řeckého majitele Sotiriose Zavalianise sází kromě odbornosti a komplexní péče také na individuální přístup a vstřícnost, což chce prosazovat i v novém centru. „Jako jediní v době pandemie koronaviru otevíráme nové zdravotnické zařízení,“ uvedl majitel holdingu AKESO Sotirios Zavalianis. „Budou zde pracovat špičkoví odborníci z Nemocnice Hořovice, kteří poskytnou našim pacientům velmi kvalitní diagnostickou a zdravotní péči. Pokud pacienti po návštěvě našeho centra budou potřebovat navazující péči, potom jsou ji připravené poskytnout jak přímo Nemocnice Hořovice, tak i Rehabilitační nemocnice Beroun,“ dodal.

Diagnostické centrum Nemocnice Hořovice bude pod jednou střechou poskytovat péči praktického pediatra a další odbornou péči v ordinacích dětské pneumologie a alergologie, dětské ortopedie, dětské gynekologie a dětské neurologie. Dále zde bude fungovat urologická poradna a poradna pro výživu a dětské hemangiomy. Vedle péče o dětské pacienty je centrum připraveno zajistit zdravotní péči i pro dospělé klienty, a to v oblastech revmatologie a gynekologie.

Nejmodernější magnetická rezonance

V rámci centra bylo vybudováno jedno z nejmodernějších pracovišť radiodiagnostiky ve střední Evropě, které je vybaveno mimo jiné magnetickou rezonancí Siemens Magnetom Vida. Jde o zařízení s vysoce kvalitním digitálním záznamem tkáně, umožňující lékařským specialistům přístup ke komplikovaným vyšetřením, která by jinak museli pacienti podstupovat invazivně.

Moderní a špičkově vybavené prostředí nabídne také dva dětské koutky, aby se v něm děti cítily maximálně přirozeně a bezpečně.

„Pro naše klienty máme také speciální brýle, které pacientovi promítají během vyšetření vybrané audiovizuální programy. To ocení zejména pacienti trpící strachem z uzavřených prostor či děti, kterým projekce pomůže překonat obavy z vyšetření,“ řekl ředitel centra Pavel Scholz.

Moderní a špičkově vybavené prostředí nabídne také dva dětské koutky, aby se v něm děti cítily maximálně přirozeně a bezpečně. Rodiče s dětmi mají možnost centrum kdykoliv navštívit, setkat se přímo s jeho pracovníky a poté se teprve rozhodnout pro jakékoliv vyšetření.

Související…

Děti nejsou z obliga. Symptomy covidu-19 u nich přetrvávají dlouho, varují vědci
Kateřina Hájková

foto: AKESO Holding, zdroj: AKESO Holding

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...