fbpx

Nové byty na Praze 8 poskytují dostatek místa pro aktivní život jednotlivců, párů i rodin a představují výborný výchozí bod pro procházky po okolí i do samotného centra metropole

Zveřejněno: 20. 2. 2021

Rezidenční projekt Dva Domy, vznikající v samém srdci Karlína, ilustruje markantní proměnu, jakou tato pražská čtvrť prošla. Doba, kdy byl Karlín známý jako průmyslové území plné továren nebo kancelářská zóna mezinárodních korporací, je již dávnou minulostí.

Pestrá nabídka služeb všeho druhu – od vyhlášených místních kaváren přes originální showroomy mladých designerů po velkolepé koncerty světových hvězd – dokládá úspěšnou transformaci Karlína v živou rezidenční oblast.

Od továren ke galeriím

V průběhu 19. století udávala směr vývoje industrializace. V Karlíně proto vyrostlo mnoho průmyslových závodů, na rameni Vltavy byl vybudován přístav, rozmach železniční dopravy vyústil ve stavbu slavného Negrelliho viaduktu. Během 20. století urbanistický vývoj zpomalil a zajímavých budov, které v tomto období v Karlíně vznikly, příliš nenapočítáme. Na počátku 21. století se však situace zcela obrátila, odklon od průmyslu směrem ke službám vedl k intenzivní výstavbě kancelářských objektů na nábřeží Vltavy a revitalizaci brownfieldů v samotném Karlíně.

Všechny byty jsou navrženy ve vysokém standardu, samozřejmostí jsou dřevěné podlahy, zvuková izolace či rekuperace vzduchu.

Vznikla tak celá řada odvážných architektonických skvostů. Developerská společnost Karlín Group, která stojí i za rezidencí Dva Domy, se ujala proměny Karlína v dynamickou čtvrť plnou kreativního ducha. Oceňované projekty jako Corso Karlín, Cornlofts Šaldova a Kotelna unikátním způsobem přeměnily původní industriální stavby na elegantní prostory naplňující všechny atributy moderního života. Historickým budovám Invalidovny a Kasáren, které utvářely charakter Karlína zejména v minulosti, byl vdechnut nový život. Budoucí obyvatelé luxusních bytů na Praze 8 budou moci v těchto kulturních centrech denně čerpat inspiraci.

Designové byty v Karlíně

Dva Domy z pera uznávaného slovinského studia Bevk Perović Arhitekti nabízí prakticky řešené bytové jednotky o dispozici od 1+kk po 5+kk v atraktivní lokalitě poblíž Karlínského náměstí. Všechny byty jsou navrženy ve vysokém standardu, samozřejmostí jsou dřevěné podlahy, zvuková izolace či rekuperace vzduchu. Z velkoformátových oken, balkonů a teras nabízí byty rezidentům příjemné výhledy do živoucích ulic, nově vznikajícího parku či na blízký Vítkov.

Nové byty na Praze 8 poskytují dostatek místa pro aktivní život jednotlivců, párů i rodin a představují výborný výchozí bod pro procházky po okolí i do samotného centra metropole. Bydlení v Karlíně představuje ideální volbu pro ty, kteří se rádi nechají pohltit moderní atmosférou, oceňují prostředí podněcující kreativitu, zakládají si na kvalitě služeb a rádi si vychutnají rozmanitou nabídku gastronomických zážitků. Spojte svůj příběh s Karlínem.

Související…

Stěhujete se do novostavby? Zařiďte si ji přesně podle vašich představ
Komerční článek

foto: Dva Domy, zdroj: Dva Domy

Galerie

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...