fbpx

Přístav 18600 se ve spolupráci s organizací Bezobalu stane vzorovým veřejným prostorem, který předchází vzniku odpadu. Slavnostní otevření proběhne v úterý 30. června

Zveřejněno: 26. 6. 2020

Přesně po roce vyvrcholí spolupráce organizace Bezobalu a Přístavu 18600 otevřením prvního ZeroWaste Pointu, tedy veřejného prostoru, který je ve svém provozu udržitelný a předchází vzniku odpadu. V úterý 30. června v 19 hodin bude slavnostně odhalen interaktivní info point, který umožní návštěvníkům poznávat, jak se v prostoru i mimo něj chovat udržitelněji.

V průběhu ročního projektu se Karlínský přístav skutečně proměňuje k lepšímu a to, jak jeho pozitivní změnu mohou podporovat návštěvníci, se lidé v úterý dozvědí zábavnou a hravou formou.

Možná uslyšíte šustění sta tisíců kelímků, které díky proměně přístavu v ZeroWaste Point v loňském roce nevznikly.

Příběhem o tom, jak se zdejší prostředí v průběhu uplynulého roku měnilo, provede diváky a posluchače posledního června od 18 hodin divadelní uskupení Spielraum Kollektiv. Od tvůrců ze Spielraum se můžeme dočkat čehokoliv. Zapojí vás do tématu, ale i do hry, kterou promění v realitu. Přenesou vás do dob, kdy se na místě přístavu nacházel brownfield, k jehož odklizení bylo potřeba 20 kontejnerů. Možná uslyšíte šustění sta tisíců kelímků, které díky proměně přístavu v ZeroWaste Point v loňském roce nevznikly.

Doma i v officu

Díky rozhovorům a přednáškám o ZeroWaste doma i v officu vědí desítky návštěvníků a zaměstnanců okolních firem, jak předcházet vzniku odpadu. A kdo to neví, může si o ZeroWaste doma i v officu bezobalový kvíz nebo workshop napsat přímo do Bezobalu. Tato nabídka je totiž trvalou součástí práce neziskové organizace Bezobalu spolu s osvětou ve školách, na veřejnosti i v online prostoru.

Projekt První pražský ZeroWaste Point Přístavu 18600 a Bezobalu se uskutečnil pod záštitou hlavního města Prahy. Více informací o ocenění ZeroWaste Pointu se dozvíte ve facebookové události.

Související…

Pět jarních tipů na Zero Waste domácnost: Jak nevytvářet odpad
Hana Doležalová, Ekodomov

foto: Přístav 18600, zdroj: ZeroWaste Point, pozvánka na Facebooku

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...