fbpx

Pokud strávíte poslední březnový víkend v Praze, můžete ho prožít v tanci, poslechu či na kole bez dechu. A ze soboty na neděli si nezapomeňte změnit čas

Zveřejněno: 29. 3. 2019

Poslední březnový víkend by nás měl po týdenním období zimy vrátit zpět do jara. Pokud tedy nevyrazíte na chaty vymetat pavouky z rohů nebo někam na kolo, můžete si zajet třeba do Letňan. Na kola.

Od pátku do neděle bude na Výstavišti v Letňanech probíhat 10. veletrh cyklistiky FOR BIKES 2019.

kolo 134107355

Nejnovější trendy v cyklistice odhalí FOR BIKES


Pokud tam ale přijedete na kole, je velká pravděpodobnost, že si nekoupíte nové kolo. Můžete si ale třeba pořídit nějakou jeho část, nebo se prostě jen kochat cyklistickými novinkami. Na výstaviště se dá naštěstí dojet i metrem a s novým kolem se dá i metrem odjet.

Dva koncerty

Pro vyznavače méně extrémních sportů budou v Praze v sobotu večer probíhat (bohužel současně) dva docela zajímavé koncerty. V divadle Archa vystoupí v rámci festivalu Mladí ladí jazz britská zpěvačka Andreya Triana. V Akropoli se zase představí legendy evropského "industriálního punku" The Young Gods.

Srbský stand-up

Pokud nemáte hudební sluch, nebo jste o něj na protest proti produkci českých nejposlouchanějších rádií přišli, můžete vyrazit do Ústřední knihovny, což je (pro ty, co to takto pamatují) stará budova Městské knihovny na Mariánském náměstí.

Pokud si o víkendu koupíte kolo, nebo vyrazíte mimo Prahu, jezděte každopádně opatrně.

Tam v sobotu večer vystoupí srbský stand-up komik Nikola Đuričko. Jeho vystoupení je obzvlášť vhodné pro ty, kteří si chtějí procvičit jazyky. Organizátoři totiž upozorňují, že vystoupení bude probíhat v srbštině.

Plesání v Karlíně

Nejsme si jistí, jak jsou na hudební sluch nároční v Karlíně, ale v sobotu se dá ještě taky zajít na 3. karlínský ples. Akci pořádá ve Fóru Karlín Karlínský spolek pro zábavu.

ples 537774760

V Karlíně začínají jaro třetím výročním plesem


A jak píší organizátoři, k tanci bude hrát kapela Big’O’Band nebo se účastníci mohou těšit na hudební zážitek v podání kapely Queenie. A bude i tombola. Když nebude rozkradena, půjde její výtěžek na organizaci Dech života. Pokud si o víkendu koupíte kolo, nebo vyrazíte mimo Prahu, jezděte každopádně opatrně. Cyklisté kvůli sobě a řidiči i kvůli cyklistům. Přece jen už asi začíná to jaro.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...