fbpx

Obor Bezpečnostní studia je skvělý pro lidi, kteří chtějí získat přehled v oblasti vnitřní bezpečnosti státu. Tento studijní program se zabývá vším, co k bezpečnosti patří – od práva a zajištění vnitřní bezpečnosti až po penologii a kriminologii. Seznámíte se s veškerými společensko-vědními disciplínami, bez kterých se v praxi v bezpečnostních oborech neobejdete

Zveřejněno: 21. 1. 2022

Hledáte dokonalý studijní obor po střední škole? Nebo se poohlížíte po změně kariéry a hledáte něco úplně nového a neotřelého? Zkuste bakalářské studium oboru Bezpečnostní studia.

Co vás Bezpečnostní studia naučí?

Obor Bezpečnostní studia je skvělý pro lidi, kteří chtějí získat přehled v oblasti vnitřní bezpečnosti státu. Tento studijní program se zabývá vším, co k bezpečnosti patří – od práva a zajištění vnitřní bezpečnosti až po penologii a kriminologii. Seznámíte se s veškerými společensko-vědními disciplínami, bez kterých se v praxi v bezpečnostních oborech neobejdete.

Co všechno vás při studiu čeká a proč Bezpečnostní studia studovat zrovna na VŠPP?

Bezpečnostní studia na VŠPP

Bezpečnostní studia jsou unikátním a zcela novým studijním programem, který staví především na praktických zkušenostech a znalostech pedagogů. Studenti během studia získají naprosto jedinečné znalosti základů veřejného práva (s důrazem na trestní právo), stejně jako práva správního a ústavního. To absolventy připraví na efektivní vykonávání činnosti v profesích zajišťujících bezpečnost ČR.

Při studiu se klade důraz také na odborné znalosti kriminologie, penologie a sociální prevence. Studium se soustředí na oblast kriminalistiky a kriminologie v rozsahu, který nemá v ČR obdobu. K tomu přispívá i skvělý pedagogický sbor. Další výhodou studia na VŠPP je možnost studia v zahraničí prostřednictvím Erasmu +.

Studijní program a uplatnění absolventů

Co všechno vás při studiu čeká a jakým předmětům se nevyhnete?

  • Kriminologie
  • Vnitřní pořádek a bezpečnost
  • Pořádková činnost policie
  • Sociopatologie
  • Trestní právo
  • Penologie
  • Kybernetická kriminalita
  • Bezpečnost EU

Absolventi po ukončení studia nacházejí kromě bezpečnostních sborů uplatnění například na pozicích odborných konzultantů v oblasti bezpečnosti a krizového managementu, řídících pracovníků humanitárních organizací zaměřených na oblast bezpečnosti, ale také ve vládních i nevládních mezinárodních organizacích např. na pozicích analytiků či bezpečnostních ředitelů.

Kombinované studium vám umožní studovat při zaměstnání

VŠPP nabízí studium tohoto programu jak prezenční formou, tak i formou kombinovanou, studovat tak můžete pohodlně i během zaměstnání či mateřské dovolené.

Studium probíhá v šesti semestrech (po dobu tří let) v Praze i v Ostravě.

Související…

Zažít školu a otevřít příležitosti lokální a globální ekonomiky
Komerční článek

foto: Shutterstock, zdroj: VŠPP

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...