fbpx

Cestování představuje DNA současné společnosti a jeho rozvoj nelze zastavit. Vyvíjí se způsoby cestování, motivace, technologie a do téhle mozaiky vás dokážeme uvést tak, že z letu číslo 2024 vystoupíte jako skuteční odborníci na cestovní ruch

Zveřejněno: 4. 6. 2021

Výběr správné vysoké školy ovlivní zásadním způsobem celý váš život. Zvolte si takovou vysokou školu, kterou nebudete chtít proletět, ale naopak naplno zažít. U létání ale zůstaneme. Třikrát měř, jednou řež platí při plánování studia na vysoké škole dvojnásob. A až se do toho důkladného měření pustíte, zaostřete na tyto parametry:

Život

Se svojí vysokou školou strávíte několik let života, chcete-li mládí, které formuje podobu mnoha dalších let. A právě vysoká škola zásadním způsobem ovlivňuje, koho budete ve svém životě potkávat, kde se budete pohybovat, v jakém stylu a s jakým nadhledem.

Perspektiva

Svět je nejkrásnější z koňského hřbetu, protože vám dává vyšší rozhled. Kariéra v letectví nebo v cestovním ruchu je v tomhle stejná. Svět se rychle mění a úspěšní jsou ti, kteří dokáží předvídat. Doporučujeme přeměřit nejpřísnějším měřítkem obory, které souvisí s cestovním ruchem a letectvím. To je oblast, která déle než rok odpočívala, aby se mohla naplno rozletět.

Jestli je pro vás důležité cestování, letectví a vše, co je trochu výš nad zemí, máme zde pro vás několik atraktivních oborů jako například: cestovní ruch, letectví, letový provoz anebo drony.

Buďte u toho a nastupte k nám na palubu letu číslo 2024. Cílovou destinací je okamžik, ve kterém vystoupíte ke svým kariérám, vybaveni skutečnými znalostmi s bakalářským akademickým titulem jako pasem, nebo chcete-li klíčem od dveří vysněné kariéry.

Obor

Ekonomické obory často působí samy o sobě trochu nevyhraněně. Můžete dělat cokoli, ale tohle cokoli je někdy těžké přenést do reálného světa. Jestli je pro vás důležité cestování, letectví a vše, co je trochu výš nad zemí, máme zde pro vás několik atraktivních oborů jako například: cestovní ruch, letectví, letový provoz anebo drony.

Cesta do cestovního ruchu

Cestování představuje DNA současné společnosti a jeho rozvoj nelze zastavit. Vyvíjí se způsoby cestování, motivace, technologie a do téhle mozaiky vás dokážeme uvést tak, že z letu číslo 2024 vystoupíte jako skuteční odborníci na cestovní ruch.

Studium vyladí vaši schopnost uplatnění, a to jak v oblasti teoretických znalostí, tak i zcela reálných dovedností. Praxe během studia je klíčem k brysknímu nastartování kariéry hned poté, co odhodíte svoji promoční čepici ke stropu rudolfínského sálu. Pak velmi rychle vystoupáte k manažerským pozicím v hotelích, lázních, cestovních kancelářích, nebo budete vědět, jak vystavět vlastní prosperující podnik.

Letectví a řízení letové dopravy

Pohyb po planetě se stal naprostou samozřejmostí. Vzdálenosti se zkrátily a vše je v pohybu. Buďte v něm i vy. Letectví má za sebou nevídaný útlum a stejně jako cestovní ruch stojí na startu nové éry. Nic se nebude vracet zpátky, ale vznikne nová realita, ve které bude všechno trochu vyspělejší, a vy tomu můžete porozumět a najít zajímavé uplatnění.

Už dříve se letectví potýkalo s nedostatkem kvalifikovaného leteckého personálu a nyní se stanou odborníci v letectví vyhledávanými, vysoce ceněnými hvězdami všech náborových kampaní. Studium programu Provoz a řízení letové dopravy vás seznámí se vším, co souvisí s prací v managementu letišť, leteckých i logistických společností.

Vzhůru do letového provozu

Propojovat, kombinovat, měřit a sledovat. Letadla se nesmí v letových koridorech poztrácet a vy se naučíte, jak jim dát správný směr. Obor, ve kterém se neztratíte ani vy, se nazývá Řízení letového provozu. Možnosti uplatnění jsou ovšem širší. Kariéra v oboru letectví může mít řadu podob od řízení společností a obchodování až po skutečné řemeslo v podobě řízení letového provozu, kde se podrobně seznámíte s problematikou civilního letectví a zajišťováním letového provozu.

Při studiu letového provozu se naučíte porozumět konstrukci letadel a základům letu. Zorientujete se v letecké navigaci i meteorologii, stejně jako poznáte charakteristiky dopravních letadel. Ani obor letového provozu však neopomíjí ekonomické vzdělání, takže vás připraví na kariéru v letectví po všech stránkách.

Studujte budoucnost nad námi - drony

Tohle už skutečně nejsou hračky pro děti. Drony se rozšířily do mnoha profesí tak, že si bez nich některé neumíme představit. Třeba byste ještě před časem neřekli, že tohle je obor jak stvořený právě pro vás. Studium leteckých bezpilotních systémů je specializací v rámci provozu a řízení letecké dopravy. V rámci této specializace se naučíte vše o bezpilotních systémech i o bezpečnostním managementu v letecké dopravě.

Studium neopomíjí ani leteckou legislativu a ekonomiku letového provozu. S touto specializací se po vystudování uplatníte v provozních složkách leteckého dopravního systému i jako pilot dronů.

Destination success

Nemusíte přestat snít, stačí vyplnit přihlášku na některý z našich leteckých oborů. Kombinace znalosti, praxe a kontaktů představuje letenku k vaší vysněné kariéře.

Let číslo 2024, letadlo už popojíždí po ranveji.

Pro další instrukce navštivte www.vso.cz

Související…

Na studium není nikdy pozdě. Posuňte svou kariéru s titulem MBA
Komerční článek

foto: VŠO, zdroj: VŠO

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...