fbpx

Nezávislé cestování na čtyřech kolech je u nás stále oblíbenější alternativou dovolené

Zveřejněno: 4. 7. 2023

Podle posledního průzkumu společnosti Campiri zvažuje dovolenou s karavanem téměř polovina Čechů. Čím to je? Přinášíme vám sedm důvodů, které mezi Čechy zaznívají nejčastěji!

Možnost pronájmu

Stejně jako si můžete rezervovat hotelový pokoj nebo chatu jednoduše přes internet, jde to tak i s obytňákem. „Na webových stránkách Campiri.com si vyberete v jakém termínu a odkud chcete jet. Pronájem campervanu je u nás možné už od tří dnů a cena na noc začíná zhruba na dvou tisících korunách. Nově jsme ale připravili také program Půjčování bez obav, jehož součástí je i škola karavaningu. V ní vám vysvětlíme určitá specifika řízení, parkování i obsluhu karavanu, což je vhodné především pro všechny prvořidiče, vysvětluje Lukáš Janoušek, zakladatel a CEO společnosti Campiri, digitální platformy na sdílení obytných aut z půjčoven i od soukromých majitelů.

Svoboda volby

S obytným vozem se můžete vydat na dovolenou, kamkoliv si přejete –⁠ bez vázání na konkrétní místo či hotelový komplex. Česká republika přitom nabízí desítky kempů s karavanovým stáním nebo stellplatzy. Díky tomu můžete objevovat skryté a nepoznané kouty přírody, nebo se přesouvat z jednoho zajímavého místa na druhé bez nutnosti plánování a rezervování hotelu dopředu. Nezávislost na „jízdním řádu“ a možnost spontánních změn plánu přináší dovolené úplně nový rozměr.

zdroj campirii 2 min

Jednou nohou v přírodě

Výhodou cestování v pojízdném hotelu je i to, že můžete zastavit takřka kdekoliv. Nemusíte se omezovat pouze na jeden region a během jednoho dne nebo několikadenního výletu můžete objevovat krásy přírody nejen v Česku, ale také třeba v Německu nebo Rakousku. Odměnou vám pak mohou být ranní výhledy na průzračně čisté jezero, horská panoramata nebo luční louky. A právě to je zážitek, který byste v hotelovém pokoji hledali jen těžko.

Cestování s domácími mazlíčky

Pro mnoho lidí je jejich domácí mazlíček neodmyslitelnou součástí rodiny.

Investice do dovolené v pojízdném hotelu se vám mnohonásobně vrátí v množství zážitků, které posbíráte už samotnou cestou za dobrodružstvím.

S obytňákem máte možnost vzít svého čtyřnohého přítele na dovolenou s vámi. Mnoho kempů a stellplatzů v České republice navíc vítají němé tváře s otevřenou náručí.

Vlastní kuchyně na cestách

Být na dovolené v obytném voze znamená mít vlastní kuchyni s veškerým vybavením na palubě. Nemusíte se spoléhat na restaurace, bistra či stánky. Své oblíbené pokrmy si můžete připravit v pohodlí pojízdného domova. Díky tomu nejen ušetříte nějakou tu korunu, ale hlavně vám to umožní vychutnat si gastronomické zážitky spojené s nakupováním lokálních surovin.

Soukromí a komfort k nezaplacení

Jeden z neocenitelných aspektů svobodného cestování je bezesporu velká míra soukromí a komfortu.

m campiri foto2 min

Můžete se vyhýbat přeplněným turistickým destinacím, kde je hlava na hlavě, a místo toho vyhledávat klidnější místa k odpočinku a relaxaci. S sebou si navíc vozíte veškeré vybavení, které byste mohli ocenit – ať už knížky a deky pro děti na večerní uspávání, deskovky pro deštivé počasí nebo cyklistická kola a kolečkové brusle.

Cesta je cíl

A to nejdůležitější na závěr? Investice do dovolené v pojízdném hotelu se vám mnohonásobně vrátí v množství zážitků, které posbíráte už samotnou cestou za dobrodružstvím. Obzvlášť pokud jedete s partou přátel nebo s rodinou, je pak celá dovolená skutečně pouze o vás. Cestování v komfortu pojízdného pokoje pohodlně zvládnou nejen malé děti, ale i školáci nebo puberťáci. A pokud jim bude dlouhá chvíle, můžete kdykoliv zastavit a kochat se – nekonečnými panaromaty, divokou přírodou nebo klikatícím se údolím.

Související…

Naučte dítě plavat ještě před dovolenou. Čeho se musíte držet, abyste to zvládli?
Naďa Hanuš Vávrová

foto: Campiri, zdroj: Campiri

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...